×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 22: Ilonka en haar zoontje Kaj vochten samen tegen kanker

Vriendin 22: Ilonka en haar zoontje Kaj vochten samen tegen kanker
28.05.2013 - Redactie Vriendin

Twee jaar geleden hoorde Ilonka (37) dat haar zoontje (nu 2) leed aan een ernstige vorm van kinderkanker. Enkele maanden later blijkt dat Ilonka borstkanker heeft. Moeder en zoon zijn nu kankervrij. “Mijn leven is totaal veranderd. Soms voel ik geluk tot in mijn ténen!”


‘Ik ging volledig over op een soort overlevingsstand’

Ilonka: “Alleen Kajs lipje trilt nog, als ik hem naar de opvang breng. Maar huilen doet hij niet meer. Moedig steekt hij nu, als ik hem wegbreng, zijn handje op en zwaait hij me uit. In het begin was dat anders. Dan nam de leidster hem op haar arm en zag ik hem achter het raam hartverscheurend huilen. Het gaat nu steeds beter. Hij begint te wennen aan zijn nieuwe omgeving en de kinderen, maar hij is nog wel voorzichtig. Het liefst zit hij aan een tafeltje en kijkt hij rustig om zich heen. Niet zo vreemd, tot voor kort had Kaj een heel ander leven dan de meeste kinderen. Het speelde zich grotendeels af in ziekenhuizen.”

Lees het hele verhaal van Ilonka in Vriendin 22 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens iets samen met je kind overwonnen?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  anjaheesbeen zo 2 jun '13 17:12

  Reactie: Nee
  Ik vind dit een heel mooi verhaal. Maar het kwam ook wel even binnen. In mijn omgeving ken ik wat mensen die de ziekte hebben, die knokken er heel hard voor. Beide een andere vorm. Dat raakt je dan makkelijker zo'n verhaal als dit. maar het gaat met beide nu goed.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 6 jun '13 12:04

  Reactie: Nee
  Ik heb het verhaal met een brok in mijn keel gelezen. Ik heb onder andere mijn moeder en opa aan die rotziekte verloren. Nu ik zelf een zoontje heb, raakt dit soort verhalen met nog meer! Ik ben zo ontzettend blij voor Ilonka, haar zoontje en man dat het goed is gekomen!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |