×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 22: Ilonka en haar zoontje Kaj vochten samen tegen kanker

Vriendin 22: Ilonka en haar zoontje Kaj vochten samen tegen kanker
28.05.2013 - Redactie Vriendin

Twee jaar geleden hoorde Ilonka (37) dat haar zoontje (nu 2) leed aan een ernstige vorm van kinderkanker. Enkele maanden later blijkt dat Ilonka borstkanker heeft. Moeder en zoon zijn nu kankervrij. “Mijn leven is totaal veranderd. Soms voel ik geluk tot in mijn ténen!”


‘Ik ging volledig over op een soort overlevingsstand’

Ilonka: “Alleen Kajs lipje trilt nog, als ik hem naar de opvang breng. Maar huilen doet hij niet meer. Moedig steekt hij nu, als ik hem wegbreng, zijn handje op en zwaait hij me uit. In het begin was dat anders. Dan nam de leidster hem op haar arm en zag ik hem achter het raam hartverscheurend huilen. Het gaat nu steeds beter. Hij begint te wennen aan zijn nieuwe omgeving en de kinderen, maar hij is nog wel voorzichtig. Het liefst zit hij aan een tafeltje en kijkt hij rustig om zich heen. Niet zo vreemd, tot voor kort had Kaj een heel ander leven dan de meeste kinderen. Het speelde zich grotendeels af in ziekenhuizen.”

Lees het hele verhaal van Ilonka in Vriendin 22 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens iets samen met je kind overwonnen?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  anjaheesbeen zo 2 jun '13 17:12

  Reactie: Nee
  Ik vind dit een heel mooi verhaal. Maar het kwam ook wel even binnen. In mijn omgeving ken ik wat mensen die de ziekte hebben, die knokken er heel hard voor. Beide een andere vorm. Dat raakt je dan makkelijker zo'n verhaal als dit. maar het gaat met beide nu goed.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 6 jun '13 12:04

  Reactie: Nee
  Ik heb het verhaal met een brok in mijn keel gelezen. Ik heb onder andere mijn moeder en opa aan die rotziekte verloren. Nu ik zelf een zoontje heb, raakt dit soort verhalen met nog meer! Ik ben zo ontzettend blij voor Ilonka, haar zoontje en man dat het goed is gekomen!
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |