×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 20: Marjolanda heeft haar eetbuien eindelijk onder controle

Vriendin 20: Marjolanda heeft haar eetbuien eindelijk onder controle
15.05.2013 - Redactie Vriendin

Eten, eten en nog eens eten. Marjolanda (44) kon aan niets anders denken. Tot ze in therapie leerde dat ze zich moest verzoenen met haar verleden en dat ze moest proberen zichzelf te accepteren. "In mij zit een mooi en lief mens, ontdekte ik."


‘Geleidelijk verdween de behoefte om te snoepen’

Marjolanda: “Een paar maanden nadat ik was begonnen met ‘mindful afvallen’ ging ik onze
jongste zoon ophalen van school. Finn was niet op het schoolplein en ik raakte in paniek toen ik hem nergens kon vinden. Na dertig lange minuten vond iemand hem op een nabijgelegen bouwplaats. Toen ik met hem thuiskwam, dacht ik: nu wil ik chocola. Meteen herpakte ik mezelf: nee, dat ga ik niet doen. In plaats van vullen moest ik gaan voelen, zoals ik had geleerd in therapie. Ik ging op de bank zitten en liet mijn emoties toe. Ik was bang geweest dat Finn iets was overkomen en dook een paar minuten in die angst. Dat ging goed en voor het eerst sinds jaren had ik geen eten nodig om mijzelf te troosten.”

Lees het hele verhaal van Marjolanda in Vriendin 20 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Troost jij jezelf met eten?

  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 mei '13 18:42

  Reactie: Ja
  jammer genoeg wel
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 15 mei '13 19:20

  Reactie: Ja
  helaas wel maar minder erg dan voorheen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anike do 16 mei '13 09:01

  Reactie: Ja
  Het is minder geworden nadat ik jaren geleden het boek: Eten kun je laten van Geneen Roth heb gelezen. Misschien een tip voor anderen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  crhensen do 16 mei '13 15:29

  Reactie: Ja
  Ik heb er ook voor in therapie gezeten. Soms is het nog moeilijk. Ik kan het nu beter stoppen als voorheen. Het blijft moeilijk !!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  kyrajoop ma 20 mei '13 10:43

  Reactie: Ja
  Ik heb dat heel erg gedaan met alle gevolgen van dien. Op het laatst woog ik 160 kg en was ik diep ongelukkig. Na een jaar therapie en een maagverkleining ben ik nu 70 kg kwijt en een stuk gelukkiger. Ik heb de neiging nog steeds wel een beetje maar kan niet veel meer op en het blijft tussen houdbare grenzen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |