×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 20: Marjolanda heeft haar eetbuien eindelijk onder controle

Vriendin 20: Marjolanda heeft haar eetbuien eindelijk onder controle
15.05.2013 - Redactie Vriendin

Eten, eten en nog eens eten. Marjolanda (44) kon aan niets anders denken. Tot ze in therapie leerde dat ze zich moest verzoenen met haar verleden en dat ze moest proberen zichzelf te accepteren. "In mij zit een mooi en lief mens, ontdekte ik."


‘Geleidelijk verdween de behoefte om te snoepen’

Marjolanda: “Een paar maanden nadat ik was begonnen met ‘mindful afvallen’ ging ik onze
jongste zoon ophalen van school. Finn was niet op het schoolplein en ik raakte in paniek toen ik hem nergens kon vinden. Na dertig lange minuten vond iemand hem op een nabijgelegen bouwplaats. Toen ik met hem thuiskwam, dacht ik: nu wil ik chocola. Meteen herpakte ik mezelf: nee, dat ga ik niet doen. In plaats van vullen moest ik gaan voelen, zoals ik had geleerd in therapie. Ik ging op de bank zitten en liet mijn emoties toe. Ik was bang geweest dat Finn iets was overkomen en dook een paar minuten in die angst. Dat ging goed en voor het eerst sinds jaren had ik geen eten nodig om mijzelf te troosten.”

Lees het hele verhaal van Marjolanda in Vriendin 20 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Troost jij jezelf met eten?

  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 mei '13 18:42

  Reactie: Ja
  jammer genoeg wel
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 15 mei '13 19:20

  Reactie: Ja
  helaas wel maar minder erg dan voorheen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anike do 16 mei '13 09:01

  Reactie: Ja
  Het is minder geworden nadat ik jaren geleden het boek: Eten kun je laten van Geneen Roth heb gelezen. Misschien een tip voor anderen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  crhensen do 16 mei '13 15:29

  Reactie: Ja
  Ik heb er ook voor in therapie gezeten. Soms is het nog moeilijk. Ik kan het nu beter stoppen als voorheen. Het blijft moeilijk !!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  kyrajoop ma 20 mei '13 10:43

  Reactie: Ja
  Ik heb dat heel erg gedaan met alle gevolgen van dien. Op het laatst woog ik 160 kg en was ik diep ongelukkig. Na een jaar therapie en een maagverkleining ben ik nu 70 kg kwijt en een stuk gelukkiger. Ik heb de neiging nog steeds wel een beetje maar kan niet veel meer op en het blijft tussen houdbare grenzen.
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |