×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 20: Aline verloor haar man aan kanker

Vriendin 20: Aline verloor haar man aan kanker
14.05.2013 - Redactie Vriendin

‘Ik probeer te genieten, maar ik mis hem nog elke dag’


Aline (39) verloor vorig jaar haar grote liefde Frank. Het gemis is groot en haar verdriet is soms overweldigend. Dochter Isa (8) is de reden dat Aline doorzet. “Als we een dipje hebben, kijken we elkaar aan en zeggen we: ‘Zullen we iets gaan doen wat papa ook leuk vond?’”

Aline: “Tijdens de ziekte van Frank heb ik gezien hoe krachtig een mens kan zijn op z’n zwakst. In 2008 kreeg hij kanker. Er volgden chemo, bestralingen en operaties. De complicaties waren soms heftig. Maar hij bleef vechten en hij bleef positief en hoopvol. ‘Dit ga ik overwinnen’, zei hij steeds. Die houding gaf mij, en onze dochter Isa, ook kracht om de schouders eronder te blijven zetten. Humor was Franks grootste kracht. Hij had het bijvoorbeeld altijd over zijn ‘goddelijke’ lichaam, terwijl hij een grote, forse man was. Op 15 mei vorig jaar – mijn verjaardag – kregen we de uitslag van een scan. Het bleek dat er tumoren in de lymfeklieren van zijn bekken en in de onderbuik zaten. Behandeling was niet mogelijk. Toen ik dat hoorde, begon ik onbedaarlijk te huilen. Mijn wereld stortte in, het was zo onwerkelijk.”

Lees het hele verhaal van Aline in Vriendin 20 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Ben jij weleens iemand verloren aan kanker?

  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 15 mei '13 19:28

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Ik heb gelukkig nooit iemand verloren aan ziekte in de zin van man,vriend/in in mijn directe omgeving. Wel is een oom van mij vorig jaar overleden aan acute leukemie. Dat ziekteproces heb ik niet meegemaakt. Het gemis van een dierbaar iemand kan ik me wel goed voorstellen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  agnes.westerhoutbrouwer wo 15 mei '13 20:26

  Reactie: Ja, helaas wel
  Mijn Moeder twee zussen van haar en vrienden.van mij zelf. het is vreselijk als dierbare aan deze ziekte overlijden het is een lijdensweg.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ietje.pruisscherboonstra wo 15 mei '13 22:36

  Reactie: Ja, helaas wel
  ja mn man sind,s januari 2013 heb er nog moeilijk mee.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  tiny.sietses do 16 mei '13 16:04

  Reactie: Ja, helaas wel
  Mijn lieve man, 55 jaar, alvleesklierkanker... Een heel agressieve vorm van kanker. Geen operatie, geen bestraling, geen chemokuur mogelijk. 3 maanden heeft hij nog geleefd na de verpletterende uitslag. Het waren drie rijke maanden, waar hij ons met zijn uitspraken kracht gaf om nu voort te gaan. Er overheen kom je nooit, er doorheen wel. Het verdriet en gemis blijft, maar je vindt een manier om ermee om te gaan...op een manier die goed voor jezelf voelt. Dankbaar voor de mooie jaren die hij me heeft gegeven....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  koepel do 23 mei '13 13:51

  Reactie: Ja, helaas wel
  mijn man is 4,5 jaar geleden overleden. ik was 35 en onze dochter 3,5 jaar. mijn dochter miste na 2 jaar een vaders figuur en bij toeval kwamen we op haar verjaardag de papa tegen waar we in juli mee trouwen. kind blij en mama blij en de rest van mijn familie en vrienden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  koepel do 23 mei '13 13:55

  Reactie: Ja, helaas wel
  ik heb 4,5 jaar geleden mijn man verloren. ik was 35 en onze dochter3,5jaar. kind ging een vader figuur missen en op haar verjaardag kwamen we bij toeval de man tegen waar we nu mee gaan trouwen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Mosk di 25 jun '13 15:22

  Reactie: Ja, helaas wel
  Mijn vader is helaas overleden aan kanker... Hij heeft het drie keer gehad; Non-Hodgkin-lymfoom, slokdarmkanker en dat is uitgezaaid en geëvolueerd naar longvlieskanker. Hij is verdronken in zijn eigen vocht
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |