×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 20: Aline verloor haar man aan kanker

Vriendin 20: Aline verloor haar man aan kanker
14.05.2013 - Redactie Vriendin

‘Ik probeer te genieten, maar ik mis hem nog elke dag’


Aline (39) verloor vorig jaar haar grote liefde Frank. Het gemis is groot en haar verdriet is soms overweldigend. Dochter Isa (8) is de reden dat Aline doorzet. “Als we een dipje hebben, kijken we elkaar aan en zeggen we: ‘Zullen we iets gaan doen wat papa ook leuk vond?’”

Aline: “Tijdens de ziekte van Frank heb ik gezien hoe krachtig een mens kan zijn op z’n zwakst. In 2008 kreeg hij kanker. Er volgden chemo, bestralingen en operaties. De complicaties waren soms heftig. Maar hij bleef vechten en hij bleef positief en hoopvol. ‘Dit ga ik overwinnen’, zei hij steeds. Die houding gaf mij, en onze dochter Isa, ook kracht om de schouders eronder te blijven zetten. Humor was Franks grootste kracht. Hij had het bijvoorbeeld altijd over zijn ‘goddelijke’ lichaam, terwijl hij een grote, forse man was. Op 15 mei vorig jaar – mijn verjaardag – kregen we de uitslag van een scan. Het bleek dat er tumoren in de lymfeklieren van zijn bekken en in de onderbuik zaten. Behandeling was niet mogelijk. Toen ik dat hoorde, begon ik onbedaarlijk te huilen. Mijn wereld stortte in, het was zo onwerkelijk.”

Lees het hele verhaal van Aline in Vriendin 20 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Ben jij weleens iemand verloren aan kanker?

  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 15 mei '13 19:28

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Ik heb gelukkig nooit iemand verloren aan ziekte in de zin van man,vriend/in in mijn directe omgeving. Wel is een oom van mij vorig jaar overleden aan acute leukemie. Dat ziekteproces heb ik niet meegemaakt. Het gemis van een dierbaar iemand kan ik me wel goed voorstellen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  agnes.westerhoutbrouwer wo 15 mei '13 20:26

  Reactie: Ja, helaas wel
  Mijn Moeder twee zussen van haar en vrienden.van mij zelf. het is vreselijk als dierbare aan deze ziekte overlijden het is een lijdensweg.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ietje.pruisscherboonstra wo 15 mei '13 22:36

  Reactie: Ja, helaas wel
  ja mn man sind,s januari 2013 heb er nog moeilijk mee.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  tiny.sietses do 16 mei '13 16:04

  Reactie: Ja, helaas wel
  Mijn lieve man, 55 jaar, alvleesklierkanker... Een heel agressieve vorm van kanker. Geen operatie, geen bestraling, geen chemokuur mogelijk. 3 maanden heeft hij nog geleefd na de verpletterende uitslag. Het waren drie rijke maanden, waar hij ons met zijn uitspraken kracht gaf om nu voort te gaan. Er overheen kom je nooit, er doorheen wel. Het verdriet en gemis blijft, maar je vindt een manier om ermee om te gaan...op een manier die goed voor jezelf voelt. Dankbaar voor de mooie jaren die hij me heeft gegeven....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  koepel do 23 mei '13 13:51

  Reactie: Ja, helaas wel
  mijn man is 4,5 jaar geleden overleden. ik was 35 en onze dochter 3,5 jaar. mijn dochter miste na 2 jaar een vaders figuur en bij toeval kwamen we op haar verjaardag de papa tegen waar we in juli mee trouwen. kind blij en mama blij en de rest van mijn familie en vrienden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  koepel do 23 mei '13 13:55

  Reactie: Ja, helaas wel
  ik heb 4,5 jaar geleden mijn man verloren. ik was 35 en onze dochter3,5jaar. kind ging een vader figuur missen en op haar verjaardag kwamen we bij toeval de man tegen waar we nu mee gaan trouwen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Mosk di 25 jun '13 15:22

  Reactie: Ja, helaas wel
  Mijn vader is helaas overleden aan kanker... Hij heeft het drie keer gehad; Non-Hodgkin-lymfoom, slokdarmkanker en dat is uitgezaaid en geëvolueerd naar longvlieskanker. Hij is verdronken in zijn eigen vocht
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |