×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 19: Mariska heeft ernstig ondergewicht

Vriendin 19: Mariska heeft ernstig ondergewicht
07.05.2013 - Redactie Vriendin

'Altijd gaat het over afvallen, nooit over aankomen'


Zonder duidelijke oorzaak is Mariska (39) zo erg afgevallen dat ze ernstig ondergewicht heeft. Onder begeleiding probeert ze weer op een gezond gewicht te komen. “Andere mensen denken dat ik een anorexiapatiënt ben en stiekem eten uitspuug.”

Mariska: “Ik weet dat er over me gepraat wordt. Op het schoolplein voel ik de blikken van andere moeders als ik voorbij kom lopen en ik hoor het ze tegen elkaar zeggen. ‘Moet je kijken hoe mager zij is!’ Mensen oordelen zonder iets te vragen: ‘Ze zal wel anorexia hebben.’ Kennissen van mijn ouders informeerden al bij mijn moeder of ik misschien een ziekte had. En als mensen me op de vrouw af vragen of ik een eetstoornis heb en ik uitleg dat dat echt niet het geval is, zie ik dat ze me niet geloven. Ik kan het wel uitschreeuwen: anorexiapatiënten willen graag vermageren, ik wil juist niets liever dan aankomen!”

Lees het hele verhaal van Mariska in Vriendin 19 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Ken jij mensen die het niet lukt om aan te komen?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Lijda wo 15 mei '13 14:17

  Reactie: Ja
  Wil graag het hele artikel lezen waar kan dat ?? had de vriendin gehad van me moeder, maar laten liggen in het restaurant en weg natuurlijk
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |