×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: De angsttandarts hielp Willemiek van haar trauma af

Vriendin 17: De angsttandarts hielp Willemiek van haar trauma af
24.04.2013 - Redactie Vriendin

‘Nachten lag ik wakker uit angst voor de tandarts'.


Willemiek: “Mijn lichaam was gespannen en het zweet brak me uit. Het was de eerste keer sinds zeven jaar dat ik een tandartspraktijk binnenging. Doodeng vond ik het. Ik wist dat de tandarts vandaag nog niks aan mijn gebit zou doen, het was maar een intakegesprek. Stiekem dacht ik: vind ik het niks, dan kom ik gewoon niet terug. Toen ik de praktijk binnenliep, viel er al wat spanning van me af. De ruimte was huiselijk ingericht en die sterke, steriele geur die ik me herinnerde, hing hier niet. De tandarts zelf droeg een paars poloshirt en een witte broek. Een vriendelijke vrouw. Ze zag er toegankelijk uit en een stuk minder eng dan mijn tandarts van vroeger in zijn groen-witte uniform met een mondkapje voor en de spetters van de vorige behandeling nog op zijn bril. Maar mijn angst zat diep: durfde ik wel in de behandelstoel?
 

Lees het hele verhaal van Willemiek in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij bang voor de tandarts?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  gonda.devisser za 27 apr '13 12:01

  Reactie: Nee, maar wel geweest
  vroeger was ik doods bang voor de tandarts maar nu heb ik een fijne tandarts hij heft me over mijn angst heen geholpen hij neemt de tijd voor me legt alles uit dat is heel belangrijk
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nieske.willemsenvdijken zo 28 apr '13 14:56

  Reactie: Ja
  Ik ga wel, maar een keer per jaar en dan ben ik dagen ervoor al angstig, op de morgen van de afspraak ben ik aan de diarree en zit vaak van mijn hoofd tot aan mijn voeten onder de uitslag (wat later dan weer weggaat) Achteraf valt het meestal mee en dan heb je het gevoel. Van waar was ik nou bang voor, maar angst is een naar iets.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wjkl zo 28 apr '13 17:46

  Reactie: Ja
  heb vroeger school tandarts gehad ,was geen pretje
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Nicky1970 zo 28 apr '13 18:48

  Reactie: Nee
  Ga 2x per jaar naar de tandarts en 1x per jaar naar de mondhygiéniste ben 43 jaar en nog nooit een gaatje gehad. Heb totaal geen angst
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jenke zo 28 apr '13 20:15

  Reactie: Nee
  ik heb heb geweldige tandarts..... bovendien hoef je tegenwoordig vrijwel geen pijn meer te voelen, dus waar ben je dan nog bang voor?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 23 jul '13 23:15

  Reactie: Ja
  Ik ben al ruim 10 jaar niet geweest. En de angst wint nog steeds van de pijn. En dat is echt NIET fijn. En ik wordt er ook niet blij van. Slik gemiddeld 4 paracetamols op een dag!!!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |