×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: De angsttandarts hielp Willemiek van haar trauma af

Vriendin 17: De angsttandarts hielp Willemiek van haar trauma af
24.04.2013 - Redactie Vriendin

‘Nachten lag ik wakker uit angst voor de tandarts'.


Willemiek: “Mijn lichaam was gespannen en het zweet brak me uit. Het was de eerste keer sinds zeven jaar dat ik een tandartspraktijk binnenging. Doodeng vond ik het. Ik wist dat de tandarts vandaag nog niks aan mijn gebit zou doen, het was maar een intakegesprek. Stiekem dacht ik: vind ik het niks, dan kom ik gewoon niet terug. Toen ik de praktijk binnenliep, viel er al wat spanning van me af. De ruimte was huiselijk ingericht en die sterke, steriele geur die ik me herinnerde, hing hier niet. De tandarts zelf droeg een paars poloshirt en een witte broek. Een vriendelijke vrouw. Ze zag er toegankelijk uit en een stuk minder eng dan mijn tandarts van vroeger in zijn groen-witte uniform met een mondkapje voor en de spetters van de vorige behandeling nog op zijn bril. Maar mijn angst zat diep: durfde ik wel in de behandelstoel?
 

Lees het hele verhaal van Willemiek in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij bang voor de tandarts?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  gonda.devisser za 27 apr '13 12:01

  Reactie: Nee, maar wel geweest
  vroeger was ik doods bang voor de tandarts maar nu heb ik een fijne tandarts hij heft me over mijn angst heen geholpen hij neemt de tijd voor me legt alles uit dat is heel belangrijk
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nieske.willemsenvdijken zo 28 apr '13 14:56

  Reactie: Ja
  Ik ga wel, maar een keer per jaar en dan ben ik dagen ervoor al angstig, op de morgen van de afspraak ben ik aan de diarree en zit vaak van mijn hoofd tot aan mijn voeten onder de uitslag (wat later dan weer weggaat) Achteraf valt het meestal mee en dan heb je het gevoel. Van waar was ik nou bang voor, maar angst is een naar iets.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wjkl zo 28 apr '13 17:46

  Reactie: Ja
  heb vroeger school tandarts gehad ,was geen pretje
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Nicky1970 zo 28 apr '13 18:48

  Reactie: Nee
  Ga 2x per jaar naar de tandarts en 1x per jaar naar de mondhygiéniste ben 43 jaar en nog nooit een gaatje gehad. Heb totaal geen angst
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jenke zo 28 apr '13 20:15

  Reactie: Nee
  ik heb heb geweldige tandarts..... bovendien hoef je tegenwoordig vrijwel geen pijn meer te voelen, dus waar ben je dan nog bang voor?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 23 jul '13 23:15

  Reactie: Ja
  Ik ben al ruim 10 jaar niet geweest. En de angst wint nog steeds van de pijn. En dat is echt NIET fijn. En ik wordt er ook niet blij van. Slik gemiddeld 4 paracetamols op een dag!!!
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |