×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 11: Esther voedt het zoontje van haar tienerdochter op

Vriendin 11: Esther voedt het zoontje van haar tienerdochter op
12.03.2013 - Redactie Vriendin

Esthers (45) dochter Josanne was pas 16 toen ze Sem kreeg en kon de zorg niet aan. “ Ze had haar eigen leven nog zo hard nodig, merkte ik.” Daarom zorgt Esther nu samen met haar man Rene fulltime voor haar kleinzoon.


‘Ik besloot: dit kind zou niets overkomen’

“Ons leven is sinds de komst van Sem, nu ruim een half jaar geleden, behoorlijk veranderd. Onze jongste dochter Tess is twaalf. We waren dus al een tijdje uit de luiers en in een totaal andere fase van ons leven. Ons besluit heeft veel voeten in de aarde gehad, maar je doet in een situatie als deze wat het beste voor het kindje is. Sem heeft rust en regelmaat nodig en dat kan Josanne, die nog veel te veel puber is om te moederen, hem niet bieden. Josanne is mijn dochter uit mijn eerste huwelijk. Een spontane, lieve meid, maar wel met een bijzonder pittig karakter. Rond haar veertiende ontstonden er problemen. Ze wilde niet meer naar school en trof de verkeerde vrienden. Ik had de hoop dat professionele begeleiding haar goed zou doen. De dag dat we haar wegbrachten, was een van de moeilijkste dagen uit mijn leven. Ik had het zo graag anders gezien…”

Lees het hele verhaal van Esther in Vriendin 11 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij het aankunnen om jouw kleinkind op te voeden?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Ingy di 12 mrt '13 19:58

  Reactie: Ja, want...
  Uit liefde voor mijn kind én kleinkind
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Maximuis wo 13 mrt '13 10:06

  Reactie: Ja, want...
  Als het eenmaal zo is, dan maak ik er liever het beste van om het kindje in alle warmte en liefde bij ons thuis op de voeden, uiteraard hoop ik dat dit mijn dochter bespaard blijft, maar ik zou er volledig voor gaan!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anike wo 13 mrt '13 16:59

  Reactie: Ja, want...
  het is mijn kleinkind. Moet zeggen dat ik 46 nog een dochter heb van 5. Als ik straks 57 ben en mijn dochter krijgt met 16 een kind dan weet ik niet of ik het aankan. WILLEN zeker maar kan ik het nog aan.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |