×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 11: Esther voedt het zoontje van haar tienerdochter op

Vriendin 11: Esther voedt het zoontje van haar tienerdochter op
12.03.2013 - Redactie Vriendin

Esthers (45) dochter Josanne was pas 16 toen ze Sem kreeg en kon de zorg niet aan. “ Ze had haar eigen leven nog zo hard nodig, merkte ik.” Daarom zorgt Esther nu samen met haar man Rene fulltime voor haar kleinzoon.


‘Ik besloot: dit kind zou niets overkomen’

“Ons leven is sinds de komst van Sem, nu ruim een half jaar geleden, behoorlijk veranderd. Onze jongste dochter Tess is twaalf. We waren dus al een tijdje uit de luiers en in een totaal andere fase van ons leven. Ons besluit heeft veel voeten in de aarde gehad, maar je doet in een situatie als deze wat het beste voor het kindje is. Sem heeft rust en regelmaat nodig en dat kan Josanne, die nog veel te veel puber is om te moederen, hem niet bieden. Josanne is mijn dochter uit mijn eerste huwelijk. Een spontane, lieve meid, maar wel met een bijzonder pittig karakter. Rond haar veertiende ontstonden er problemen. Ze wilde niet meer naar school en trof de verkeerde vrienden. Ik had de hoop dat professionele begeleiding haar goed zou doen. De dag dat we haar wegbrachten, was een van de moeilijkste dagen uit mijn leven. Ik had het zo graag anders gezien…”

Lees het hele verhaal van Esther in Vriendin 11 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij het aankunnen om jouw kleinkind op te voeden?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Ingy di 12 mrt '13 19:58

  Reactie: Ja, want...
  Uit liefde voor mijn kind én kleinkind
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Maximuis wo 13 mrt '13 10:06

  Reactie: Ja, want...
  Als het eenmaal zo is, dan maak ik er liever het beste van om het kindje in alle warmte en liefde bij ons thuis op de voeden, uiteraard hoop ik dat dit mijn dochter bespaard blijft, maar ik zou er volledig voor gaan!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anike wo 13 mrt '13 16:59

  Reactie: Ja, want...
  het is mijn kleinkind. Moet zeggen dat ik 46 nog een dochter heb van 5. Als ik straks 57 ben en mijn dochter krijgt met 16 een kind dan weet ik niet of ik het aankan. WILLEN zeker maar kan ik het nog aan.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |