×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Marians kinderen werden ontvoerd naar Irak

Vriendin 5: Marians kinderen werden ontvoerd naar Irak
30.01.2013 -

‘Hij kon ze toch niet ongestraft meenemen? Maar dat kon dus wel’


Tien jaar geleden brengt Marians Irakese ex-man haar zoon en dochter niet terug. Daarna begint Marian een oneindige zoektocht naar haar kinderen. Ze blijkt geen poot te hebben om op te staan en moet de hoop opgeven. ‘Hij heeft me het dierbaarste in mijn leven ontnomen.’

Precies tien jaar geleden zwaaide Marian van Zon (52) haar kinderen Sennah (toen zes) en Amar (toen vier) uit voor een bezoek aan hun vader, de Irakese Safa. Samen met Marians nieuwe partner Jan en haar moeder hadden ze kerst gevierd. De laatste dagen van de vakantie zouden Sennah en Amar bij hun vader doorbrengen. Marian weet nog hoe ze de kinderen nakeek tot de auto om de hoek van de straat verdween.

Minstens zo levendig herinnert ze zich de zondagavond waarop Safa de kinderen thuis zou brengen. De onrust die ze voelde toen de klok 19.00 uur aangaf en er nog geen spoor van hen te bekennen was. “Het werd later en later”, vertelt Marian. “Elke vijf minuten stond ik op om de voordeur te openen en de straat in te kijken. Het vroor die avond en ik was bang dat er onderweg iets was gebeurd, dus belde ik de politie om te informeren of er een ongeluk had plaatsgevonden. Daarna ben ik alle ziekenhuizen in de omgeving gaan bellen. Maar er waren geen verkeersslachtoffers binnengebracht."

Lees het hele verhaal van Marian in Vriendin 5 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Ken jij iemand wiens kinderen ooit zijn meegenomen door een van de ouders?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Opa Jos di 12 feb '13 21:50

  Reactie: Ja, in het echt
  Ik ken dit verhaal beter dan me lief is. Het heeft de afgelopen jaren meer invloed op mijn persoonlijke leven gehad dan wenselijk zou zijn maar ik heb er twee maanden geleden afstand van genomen met het volgende gedicht : 27 december 2002 - 2012 't Tweede lustrum, Een decade, Veel te vieren valt er niet. Al die jaren Zijn gestolen, Door zo'n valse parasiet. Hier in 't Paradijs geboren, Later naar de hel gesjouwd. Lieve, kleine Kinderkoppies, Met moslimbagger volgestouwd. Hoop maar dat zij 't Echt geloven, Voelen zij zich toch nog thuis. Daar was geen Melissa Hawach, Niemand haalde ze naar huis. Nu kan men Alleen maar wachten, Weinig ligt er in 't verschiet. Och, wat wil je, Als men terugkeer, Aan twee kleuters overliet. Natuurlijk vel ik Hier geen oordeel, Slechts de feiten geef ik weer. En begrip heb Ik te over, Ook al doen die feiten zeer. Los kan ik het Beter laten, 't Brengt maar onrust en getob. Wat ik schrijf Doet niet ter zake, Lost uiteindelijk niets op. Nou tabee dan Beste mensen, Op naar weer naar een nieuwe dag. Hopend op Het allerbeste, Wat het dan ook worden mag....... Gekuist : 27 december 2002 - 2012 't Tweede lustrum, Een decade, Veel te vieren valt er niet. Al die jaren Zijn gestolen, Door zo'n valse parasiet. Hier in 't Paradijs geboren, Later naar de hel gesjouwd. Lieve, kleine Kinderkoppies, Met moslimbagger volgestouwd. Hoop maar dat zij 't Echt geloven, Voelen zij zich toch nog thuis. Daar was geen Melissa Hawach, Niemand haalde ze naar huis. Los kan ik het Beter laten, 't Brengt maar onrust en getob. Wat ik schrijf Doet niet ter zake, Lost uiteindelijk niets op. Nou tabee dan Beste mensen, Op naar weer naar een nieuwe dag. Hopend op Het allerbeste, Wat het dan ook worden mag.......
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Opa Jos di 12 feb '13 21:57

  Reactie: Ja, in het echt
  Dit verhaal ken ik beter dan mij lief is. De afgelopen jaren heeft het meer invloed op mijn persoonlijke leven gehad dan wenselijk is maar twee maanden geleden heb ik er afstand van kunnen doen middels het volgende afscheidsgedicht : 27 december 2002 - 2012 't Tweede lustrum, Een decade, Veel te vieren valt er niet. Al die jaren Zijn gestolen, Door zo'n valse parasiet. Hier in 't Paradijs geboren, Later naar de hel gesjouwd. Lieve, kleine Kinderkoppies, Met moslimbagger volgestouwd. Hoop maar dat zij 't Echt geloven, Voelen zij zich toch nog thuis. Daar was geen Melissa Hawach, Niemand haalde ze naar huis. Nu kan men Alleen maar wachten, Weinig ligt er in 't verschiet. Och, wat wil je, Als men terugkeer, Aan twee kleuters overliet. Natuurlijk vel ik Hier geen oordeel, Slechts de feiten geef ik weer. En begrip heb Ik te over, Ook al doen die feiten zeer. Los kan ik het Beter laten, 't Brengt maar onrust en getob. Wat ik schrijf Doet niet ter zake, Lost uiteindelijk niets op. Nou tabee dan Beste mensen, Op naar weer naar een nieuwe dag. Hopend op Het allerbeste, Wat het dan ook worden mag....... Gekuist : 27 december 2002 - 2012 't Tweede lustrum, Een decade, Veel te vieren valt er niet. Al die jaren Zijn gestolen, Door zo'n valse parasiet. Hier in 't Paradijs geboren, Later naar de hel gesjouwd. Lieve, kleine Kinderkoppies, Met moslimbagger volgestouwd. Hoop maar dat zij 't Echt geloven, Voelen zij zich toch nog thuis. Daar was geen Melissa Hawach, Niemand haalde ze naar huis. Los kan ik het Beter laten, 't Brengt maar onrust en getob. Wat ik schrijf Doet niet ter zake, Lost uiteindelijk niets op. Nou tabee dan Beste mensen, Op naar weer naar een nieuwe dag. Hopend op Het allerbeste, Wat het dan ook worden mag.......
  Reageer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |