×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Marians kinderen werden ontvoerd naar Irak

Vriendin 5: Marians kinderen werden ontvoerd naar Irak
30.01.2013 -

‘Hij kon ze toch niet ongestraft meenemen? Maar dat kon dus wel’


Tien jaar geleden brengt Marians Irakese ex-man haar zoon en dochter niet terug. Daarna begint Marian een oneindige zoektocht naar haar kinderen. Ze blijkt geen poot te hebben om op te staan en moet de hoop opgeven. ‘Hij heeft me het dierbaarste in mijn leven ontnomen.’

Precies tien jaar geleden zwaaide Marian van Zon (52) haar kinderen Sennah (toen zes) en Amar (toen vier) uit voor een bezoek aan hun vader, de Irakese Safa. Samen met Marians nieuwe partner Jan en haar moeder hadden ze kerst gevierd. De laatste dagen van de vakantie zouden Sennah en Amar bij hun vader doorbrengen. Marian weet nog hoe ze de kinderen nakeek tot de auto om de hoek van de straat verdween.

Minstens zo levendig herinnert ze zich de zondagavond waarop Safa de kinderen thuis zou brengen. De onrust die ze voelde toen de klok 19.00 uur aangaf en er nog geen spoor van hen te bekennen was. “Het werd later en later”, vertelt Marian. “Elke vijf minuten stond ik op om de voordeur te openen en de straat in te kijken. Het vroor die avond en ik was bang dat er onderweg iets was gebeurd, dus belde ik de politie om te informeren of er een ongeluk had plaatsgevonden. Daarna ben ik alle ziekenhuizen in de omgeving gaan bellen. Maar er waren geen verkeersslachtoffers binnengebracht."

Lees het hele verhaal van Marian in Vriendin 5 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Ken jij iemand wiens kinderen ooit zijn meegenomen door een van de ouders?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Opa Jos di 12 feb '13 21:50

  Reactie: Ja, in het echt
  Ik ken dit verhaal beter dan me lief is. Het heeft de afgelopen jaren meer invloed op mijn persoonlijke leven gehad dan wenselijk zou zijn maar ik heb er twee maanden geleden afstand van genomen met het volgende gedicht : 27 december 2002 - 2012 't Tweede lustrum, Een decade, Veel te vieren valt er niet. Al die jaren Zijn gestolen, Door zo'n valse parasiet. Hier in 't Paradijs geboren, Later naar de hel gesjouwd. Lieve, kleine Kinderkoppies, Met moslimbagger volgestouwd. Hoop maar dat zij 't Echt geloven, Voelen zij zich toch nog thuis. Daar was geen Melissa Hawach, Niemand haalde ze naar huis. Nu kan men Alleen maar wachten, Weinig ligt er in 't verschiet. Och, wat wil je, Als men terugkeer, Aan twee kleuters overliet. Natuurlijk vel ik Hier geen oordeel, Slechts de feiten geef ik weer. En begrip heb Ik te over, Ook al doen die feiten zeer. Los kan ik het Beter laten, 't Brengt maar onrust en getob. Wat ik schrijf Doet niet ter zake, Lost uiteindelijk niets op. Nou tabee dan Beste mensen, Op naar weer naar een nieuwe dag. Hopend op Het allerbeste, Wat het dan ook worden mag....... Gekuist : 27 december 2002 - 2012 't Tweede lustrum, Een decade, Veel te vieren valt er niet. Al die jaren Zijn gestolen, Door zo'n valse parasiet. Hier in 't Paradijs geboren, Later naar de hel gesjouwd. Lieve, kleine Kinderkoppies, Met moslimbagger volgestouwd. Hoop maar dat zij 't Echt geloven, Voelen zij zich toch nog thuis. Daar was geen Melissa Hawach, Niemand haalde ze naar huis. Los kan ik het Beter laten, 't Brengt maar onrust en getob. Wat ik schrijf Doet niet ter zake, Lost uiteindelijk niets op. Nou tabee dan Beste mensen, Op naar weer naar een nieuwe dag. Hopend op Het allerbeste, Wat het dan ook worden mag.......
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Opa Jos di 12 feb '13 21:57

  Reactie: Ja, in het echt
  Dit verhaal ken ik beter dan mij lief is. De afgelopen jaren heeft het meer invloed op mijn persoonlijke leven gehad dan wenselijk is maar twee maanden geleden heb ik er afstand van kunnen doen middels het volgende afscheidsgedicht : 27 december 2002 - 2012 't Tweede lustrum, Een decade, Veel te vieren valt er niet. Al die jaren Zijn gestolen, Door zo'n valse parasiet. Hier in 't Paradijs geboren, Later naar de hel gesjouwd. Lieve, kleine Kinderkoppies, Met moslimbagger volgestouwd. Hoop maar dat zij 't Echt geloven, Voelen zij zich toch nog thuis. Daar was geen Melissa Hawach, Niemand haalde ze naar huis. Nu kan men Alleen maar wachten, Weinig ligt er in 't verschiet. Och, wat wil je, Als men terugkeer, Aan twee kleuters overliet. Natuurlijk vel ik Hier geen oordeel, Slechts de feiten geef ik weer. En begrip heb Ik te over, Ook al doen die feiten zeer. Los kan ik het Beter laten, 't Brengt maar onrust en getob. Wat ik schrijf Doet niet ter zake, Lost uiteindelijk niets op. Nou tabee dan Beste mensen, Op naar weer naar een nieuwe dag. Hopend op Het allerbeste, Wat het dan ook worden mag....... Gekuist : 27 december 2002 - 2012 't Tweede lustrum, Een decade, Veel te vieren valt er niet. Al die jaren Zijn gestolen, Door zo'n valse parasiet. Hier in 't Paradijs geboren, Later naar de hel gesjouwd. Lieve, kleine Kinderkoppies, Met moslimbagger volgestouwd. Hoop maar dat zij 't Echt geloven, Voelen zij zich toch nog thuis. Daar was geen Melissa Hawach, Niemand haalde ze naar huis. Los kan ik het Beter laten, 't Brengt maar onrust en getob. Wat ik schrijf Doet niet ter zake, Lost uiteindelijk niets op. Nou tabee dan Beste mensen, Op naar weer naar een nieuwe dag. Hopend op Het allerbeste, Wat het dan ook worden mag.......
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |