×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Marisca was getuige van voetbalgeweld

Vriendin 1: Marisca was getuige van voetbalgeweld
03.01.2013 -

‘Die agressie kan zo niet langer’


Het voetbalincident van begin december herinnert voetbalmoeder Marisca (44) aan een vechtpartij een maand eerder. Niet de voetballertjes van het E-elftal van haar zoon, maar de ouders gingen toen met elkaar op de vuist. “Het was een beschamende vertoning.”

Bij een wedstrijd van de E-pupillen, waarin ook Marisca’s tienjarige zoon Olav speelt, fluit de scheidsrechter voor een overtreding. Die forse tackle leidt in het veld zelf niet tot al te veel beroering. Maar bij een vader van de tegenpartij slaan de stoppen door. Marisca ziet het voor haar ogen gebeuren: “Ineens rende hij het veld op. Hij vloog op de scheidsrechter af en greep hem naar de keel. Het was angstaanjagend. Hij hield hem in een wurggreep.”

Lees het hele verhaal van Marisca in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ooit een vorm van geweld bij sport meegemaakt?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  joelle.janssen.50 do 3 jan '13 21:38

  Reactie: Nee, nog nooit
  Onze kinderen zitten niet bij voetbal, of bij een sport waar dat weleens voor komt..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Mama4kids vr 4 jan '13 13:36

  Reactie: Wel eens over gehoord
  Abnormaal, absurd dat dit gebeurt. Bij een wedstrijd van E-pupillen nog wel. Wat is er met deze wereld aan de hand? Jongens en meiden die voor hun plezier sporten. Mijn dochter van 9 is ook E-pupil en keept op een behoorlijk hoog niveau. Elke week hoor je ouders bijna over de rooie gaan. Ouders die bijna vergeten dat hun kind in het veld staan en het afgrijselijk vinden dat hun ouders zo tekeer gaan. Hoop echt dat sommige ouders eens tot inkeer komen maar het word van kwaad tot erger. Leuk he sporten?....Ja meestal wel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  monaco za 5 jan '13 22:54

  Reactie: Ja, ik heb het een keer gezien
  bij het senioren elftal.
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |