×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Marisca was getuige van voetbalgeweld

Vriendin 1: Marisca was getuige van voetbalgeweld
03.01.2013 -

‘Die agressie kan zo niet langer’


Het voetbalincident van begin december herinnert voetbalmoeder Marisca (44) aan een vechtpartij een maand eerder. Niet de voetballertjes van het E-elftal van haar zoon, maar de ouders gingen toen met elkaar op de vuist. “Het was een beschamende vertoning.”

Bij een wedstrijd van de E-pupillen, waarin ook Marisca’s tienjarige zoon Olav speelt, fluit de scheidsrechter voor een overtreding. Die forse tackle leidt in het veld zelf niet tot al te veel beroering. Maar bij een vader van de tegenpartij slaan de stoppen door. Marisca ziet het voor haar ogen gebeuren: “Ineens rende hij het veld op. Hij vloog op de scheidsrechter af en greep hem naar de keel. Het was angstaanjagend. Hij hield hem in een wurggreep.”

Lees het hele verhaal van Marisca in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ooit een vorm van geweld bij sport meegemaakt?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  joelle.janssen.50 do 3 jan '13 21:38

  Reactie: Nee, nog nooit
  Onze kinderen zitten niet bij voetbal, of bij een sport waar dat weleens voor komt..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Mama4kids vr 4 jan '13 13:36

  Reactie: Wel eens over gehoord
  Abnormaal, absurd dat dit gebeurt. Bij een wedstrijd van E-pupillen nog wel. Wat is er met deze wereld aan de hand? Jongens en meiden die voor hun plezier sporten. Mijn dochter van 9 is ook E-pupil en keept op een behoorlijk hoog niveau. Elke week hoor je ouders bijna over de rooie gaan. Ouders die bijna vergeten dat hun kind in het veld staan en het afgrijselijk vinden dat hun ouders zo tekeer gaan. Hoop echt dat sommige ouders eens tot inkeer komen maar het word van kwaad tot erger. Leuk he sporten?....Ja meestal wel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  monaco za 5 jan '13 22:54

  Reactie: Ja, ik heb het een keer gezien
  bij het senioren elftal.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |