×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Wat is jouw mooiste kerstherinnering?

Straatvraag - Wat is jouw mooiste kerstherinnering?
21.12.2012 -

Door heel het land hangen lichtjes, er staan kerstbomen voor het raam en er wordt warme chocolademelk bij de open haard gedronken. De kerstsfeer zit er al echt in. Elke Kerst heeft zo zijn eigen herinneringen. Wat is jouw mooiste kerstherinnering?


 

In Vriendin 51 geven Rosa, Irma en Karin antwoord. Vul de poll in en geef jouw mening!
 
Rosa (24)
“In 2006 woonde ik in New York. Tijdens de kerstdagen was daar een grote sneeuwstorm. De sneeuw stond zo hoog dat ik de deur niet meer uit kon. Heel romantisch om de stad zo wit te zien. Ik heb gezellig binnen gezeten met kerst en het gevierd met vrienden. Gelukkig hadden we van tevoren alles in huis gehaald wat we nodig hadden.”
 
Irma (38)
“Twee jaar geleden was de laatste kerst die ik met mijn moeder en zus kon vieren. Als ik er nu op terugkijk, was dit de mooiste kerst voor mij. Mijn moeder is inmiddels overleden en mijn zus woont ver weg. Gelukkig komt mijn zus dit jaar weer kerst vieren en zijn we gezellig samen.”
 
Karin (47)
“Toen mijn dochter nog klein was, tuigden we altijd samen de boom op. Het was altijd zo’n feest om dit samen te doen. Nu is ze 21 jaar en woont ze niet meer thuis. Ik koester die herinneringen nog steeds.”

Plaats een reactie

Wat is jouw mooiste kerstherinnering?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  ria.venhovens vr 21 dec '12 18:27

  Reactie: Dat is...
  TOEN IK NOG KLEIN WAS EN ONS GEZIN NOG BESTOND UIT PAPA MAMA BROER EN 2 ZUSJES EN WE ALTIJD MET KERST LEKKER ATEN EN SPELLETJES DEDEN MAAR DAT WERD RUW VERSTOORD TOEN ONZE BROER EN ZOON VERDRONK IN 1968 HIJ WAS NOG MAAR 17 JAAR EN DE OUDSTE EN ENIGSTE ZOON ONS GEZIN IS NOOIT MEER HETZELFDE GEWEEST MAAR TOCH KOESTER IK DE MOMENTEN NOG IEDERE DAG
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 21 dec '12 18:41

  Reactie: Dat is...
  2 jaar gelden onze laatste kerst met onze zoon die is vorig jaar okt op 14 jarig leeftijd overleden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 za 22 dec '12 16:31

  Reactie: Dat is...
  Toen ik ten huwelijk werd gevraagd door mijn man en we trouwden allebei voor de 2 de keer. Waren alleen komen te staan en zijn nu dus dol gelukkig met elkaar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  linda.beunder za 22 dec '12 19:04

  Reactie: Dat is...
  een van de mooiste is toch van toen ik ca. 10jaar was en op zondagochtend met mijn moeder de boom op ging zetten. mijn vader lag ziek in bed en bij veel dingen die de boom in gingen hadden we al herinneringen of een verhaaltje. Een aantal van die kerstversieringen heb ik jaren later van haar gekregen en hebben jaren bij mij in de boom gehangen en de traditie om het samen met mijn kinderen op te tuigen en herinneringen op te halen aan de hand van de versieringen is gebleven
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma55 zo 23 dec '12 10:41

  Reactie: Dat is...
  De geboorte van onze jongste zoon. Hij wordt met Kerst 35 jaar. Iedere Kerst glanst een beetje extra door de gedachte aan die bijzondere Kerst.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 23 dec '12 17:55

  Reactie: Die heb ik niet
  Tenminste ik kan het me niet meer herinneren...
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |