×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Martha’s ouders kwamen na 33 jaar weer bij elkaar

Vriendin 51: Martha’s ouders kwamen na 33 jaar weer bij elkaar
18.12.2012 - Redactie Vriendin

33 jaar nadat Martha’s vader zijn vrouw en kinderen had verlaten, staat hij weer op de stoep. Hij vraagt vergiffenis en opnieuw de hand van zijn ex-vrouw. Dochter Martha: “Hier heb ik meer dan dertig jaar op gehoopt.”


Martha (51): “Toen mijn ouders na een scheiding van 33 jaar weer bij elkaar kwamen, vulde mijn hart zich met vergeving. Alsof ik jarenlang met een schaafwond had rondgelopen en er eindelijk een verkoelende zalf op werd gedaan. Alle pijn en verdriet uit het verleden verdwenen. 36 jaar geleden verliet mijn vader ons gezin. Hij liet mijn moeder, mijn broer en twee zussen en mij achter.

Hij was verliefd geworden op een vriendin van mijn zus en kreeg een relatie met haar. Ik was destijds dertien jaar. Door de scheiding was ons hele gezin in shock. We konden het niet geloven. Terwijl mijn vader een nieuw leven opbouwde, bleef mijn moeder in de schoenenwinkel en schoenmakerij werken die ze samen met hem was begonnen. Tot diep in de nacht was ze bezig met het inzetten van ritsen en het maken van schoenen.”

Lees het hele verhaal van Martha in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zijn jouw ouders nog steeds verliefd?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Laura-B wo 19 dec '12 14:26

  Reactie: Nee, want..
  ze zijn uit elkaar!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 dec '12 17:47

  Reactie: Nee, want..
  Mijn vader is er niet meer
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Donna84 wo 19 dec '12 19:59

  Reactie: Ja ze zijn nog steeds gelukkig samen!
  Gelukkig wél! Echt heel erg fijn!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lady sam wo 19 dec '12 20:17

  Reactie: Nee, want..
  Ze zijn allebei al jaren overleden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  diana37 wo 19 dec '12 23:15

  Reactie: Nee, want..
  Ze zijn beiede overleden. Mijn Moeder toen ik 21 was en mijn Vader toen ik 33 was
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Alpema do 20 dec '12 20:06

  Reactie: Ja ze zijn nog steeds gelukkig samen!
  tenminste daar ga ik vanuit. Toen mijn vader overleed, na 52 jaar huwelijk, was mijn moeder ervan overtuigd dat ze elkaar na haar overlijden zouden weerzien. Kort voor haar overlijden (9 jaar later) gaf ze aan naar papa te gaan. Zoveel trouw kan alleen maar beloond worden met eeuwige liefde!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inky1963 vr 21 dec '12 09:27

  Reactie: Nee, want..
  ze leven inmiddels apart..mijn vader hier in Nederland in een verpleeghotel en mijn moeder in hun huis in Frankrijk.. en ze is er niet eens rouwig om..eindelijk rust zegt ze.. Dus nu verzorg ik mijn vader als mantelzorger..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 di 22 jan '13 16:26

  Reactie: Ja ze zijn nog steeds gelukkig samen!
  Ze zijn al bijna 44 jaar getrouwd.
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |