×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Martha’s ouders kwamen na 33 jaar weer bij elkaar

Vriendin 51: Martha’s ouders kwamen na 33 jaar weer bij elkaar
18.12.2012 - Redactie Vriendin

33 jaar nadat Martha’s vader zijn vrouw en kinderen had verlaten, staat hij weer op de stoep. Hij vraagt vergiffenis en opnieuw de hand van zijn ex-vrouw. Dochter Martha: “Hier heb ik meer dan dertig jaar op gehoopt.”


Martha (51): “Toen mijn ouders na een scheiding van 33 jaar weer bij elkaar kwamen, vulde mijn hart zich met vergeving. Alsof ik jarenlang met een schaafwond had rondgelopen en er eindelijk een verkoelende zalf op werd gedaan. Alle pijn en verdriet uit het verleden verdwenen. 36 jaar geleden verliet mijn vader ons gezin. Hij liet mijn moeder, mijn broer en twee zussen en mij achter.

Hij was verliefd geworden op een vriendin van mijn zus en kreeg een relatie met haar. Ik was destijds dertien jaar. Door de scheiding was ons hele gezin in shock. We konden het niet geloven. Terwijl mijn vader een nieuw leven opbouwde, bleef mijn moeder in de schoenenwinkel en schoenmakerij werken die ze samen met hem was begonnen. Tot diep in de nacht was ze bezig met het inzetten van ritsen en het maken van schoenen.”

Lees het hele verhaal van Martha in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zijn jouw ouders nog steeds verliefd?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Laura-B wo 19 dec '12 14:26

  Reactie: Nee, want..
  ze zijn uit elkaar!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 dec '12 17:47

  Reactie: Nee, want..
  Mijn vader is er niet meer
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Donna84 wo 19 dec '12 19:59

  Reactie: Ja ze zijn nog steeds gelukkig samen!
  Gelukkig wél! Echt heel erg fijn!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lady sam wo 19 dec '12 20:17

  Reactie: Nee, want..
  Ze zijn allebei al jaren overleden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  diana37 wo 19 dec '12 23:15

  Reactie: Nee, want..
  Ze zijn beiede overleden. Mijn Moeder toen ik 21 was en mijn Vader toen ik 33 was
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Alpema do 20 dec '12 20:06

  Reactie: Ja ze zijn nog steeds gelukkig samen!
  tenminste daar ga ik vanuit. Toen mijn vader overleed, na 52 jaar huwelijk, was mijn moeder ervan overtuigd dat ze elkaar na haar overlijden zouden weerzien. Kort voor haar overlijden (9 jaar later) gaf ze aan naar papa te gaan. Zoveel trouw kan alleen maar beloond worden met eeuwige liefde!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inky1963 vr 21 dec '12 09:27

  Reactie: Nee, want..
  ze leven inmiddels apart..mijn vader hier in Nederland in een verpleeghotel en mijn moeder in hun huis in Frankrijk.. en ze is er niet eens rouwig om..eindelijk rust zegt ze.. Dus nu verzorg ik mijn vader als mantelzorger..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 di 22 jan '13 16:26

  Reactie: Ja ze zijn nog steeds gelukkig samen!
  Ze zijn al bijna 44 jaar getrouwd.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |