×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Haar kinderwens vervulde Ingrid zelf

Vriendin 49: Haar kinderwens vervulde Ingrid zelf
04.12.2012 -

‘Het was nu of nooit’


Ze droomde van een man en een kind voor haar dertigste. Op haar dertigste verjaardag was ze nog steeds single en na lang afwegen besloot ze er alleen voor te gaan. Ingrid kreeg een dochter in haar eentje, maar ze is niet alleen: “Mijn familie en vrienden staan achter me.”

Het leek me fijn om een relatie te hebben; de warmte van iemand aan je zij, iemand met wie je kunt praten, een maatje in het leven. Dat die droom niet uitkwam, vond ik heel jammer. Maar dat hoefde wat mij betreft niet te betekenen dat ik mijn kinderwens zou laten varen.

Ik gaf mezelf tot mijn dertigste de tijd een man te vinden. Daarna was ik van plan het alleen te doen. Maar ja, toen wérd ik dertig en stelde mijn zusje mij die confronterende vraag. Het zette me aan het denken. Had ik een kind wel genoeg te bieden in mijn eentje?

Lees het hele verhaal van Ingrid in Vriendin 49 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Zou jij de opvoeding van een kind in je eentje aangaan?

  •  
  •  
  •  

14Reacties

 • Dit is niet ok!

  Ankez di 4 dec '12 21:34

  Reactie: Ja, dat zou ik wel doen!
  Ik zit zelfs al in het traject!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 dec '12 00:11

  Reactie: Nee, dat zou ik te zwaar vinden
  Mijn man reisde veel en dus stond ik er vaak alleen voor, dat was geen pretje ! Zou zoiets ook niet snel weer doen als ik het over mocht doen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lentekriebeltjes83 wo 5 dec '12 06:27

  Reactie: Ja, dat zou ik wel doen!
  Als je kinderwens heel groot is en je hebt geen partner dan is het mooi dat je voor deze optie kunt kiezen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1021087077944737 wo 5 dec '12 07:43

  Reactie: Ja, dat zou ik wel doen!
  Ik ben lange tijd alleenstaand door het leven gegaan met de wens een lieve partner te vinden om een gezinnetje te stichten. Toen ik dacht het alleen een kindje te nemen bleken er diverse lichamelijke bezwaren te bestaan. Die lieve partner is er wel gekomen: 2 dagen voor mijn 40e verjaardag! Kindergeluk haal ik nu uit de liefde voor onze prachtige kleindochter.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |