×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

André Rieu: 'Dit is geen werk, maar een uit de hand gelopen liefhebberij'

André Rieu: 'Dit is geen werk, maar een uit de hand gelopen liefhebberij'
04.12.2012 -

Interviews geeft hij bijna niet, maar voor Vriendin maakt orkestleider André Rieu een uitzondering. In zijn eeuwenoude Maastrichtse kasteel vertelt hij over zijn leven, zijn familie en zijn werk. “Ik zou hartstikke gek worden als ik zou stoppen!”


André is een echte familieman, beaamt hij grif. “Ik geniet ervan als ik mijn familie om me heen heb. Mijn zoons zijn lieve jongens en daar ben ik trots op, want aardig zijn en respect hebben voor andere mensen vind ik belangrijk."

"Wat voor vader ik was?” Hij lacht even: “Dat kun je misschien beter aan hen vragen. Ik heb het geluk gehad dat mijn doorbraak pas kwam toen zij al tieners waren. Daarvoor heb ik ze altijd naar school kunnen brengen en weer op kunnen halen. Sinterklaas, feestjes, alles heb ik meegemaakt. Daar ben ik blij om. Ik denk dat ik wel streng was, maar niet té. En streng zijn is niet slecht voor kinderen, die hebben grenzen nodig.”

 
Lees het hele interview met André Rieu in Vriendin 49.

Plaats een reactie

Speel jij een instrument?

  •  
  •  

12Reacties

 • Dit is niet ok!

  wil.kooij di 4 dec '12 13:54

  Reactie: Nee, helaas niet
  Ik zou het geweldig vinden om een keer het kerstconcert mee te mogen maken van André Rieu. En ach misschien maak ik wel een heel klein kansje.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  m.tanis di 4 dec '12 14:07

  Reactie: Nee, helaas niet
  Nee helaas niet .Maar zou het geweldig vinden om naar een kerstconcert te gaan van André Rieu
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  busladie di 4 dec '12 16:27

  Reactie: Nee, helaas niet
  kom uit groot gezin en kon niet
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  busladie di 4 dec '12 16:31

  Reactie: Nee, helaas niet
  ik zou graag kaarten voor me broer willen, hij heeft alzheimer en is pas 51 jaar. vind zijn muziek leuk, wie weet kan vriendin hier aandacht aan bestenden xxx
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marielle.vandervelden.73 di 4 dec '12 18:44

  Reactie: Nee, helaas niet
  wel 20 jaar gedaan helaas moeten stoppen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Liesv89 di 4 dec '12 21:43

  Reactie: Nee, helaas niet
  Toch zou ik mijn oma van 76jr heel graag willen verrassen met het concert van andre. Zij vind Andre echt super! Ze kijkt vaak dvd's en luisterd cd van hem alleen is ze nooit naar een concert van hem geweest. Ik zou hier graag met haar naar toe gaan
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Asli di 4 dec '12 21:34

  Reactie: Nee, helaas niet
  Ik zou graag mijn moeder naar het kerstconcert van Andre Rieu willen sturen. Ze had namelijk kaartjes, maar toen werd Andre Rieu ziek. Het concert werd uit gesteld maar vanwege de ziekte van mijn vader konden ze niet gaan. Inmiddels is mijn vader overleden en tijdens de uitvaart werd 'the Rose' van Andre Rieu gedraait. Dit zullen we nooit vergeten. Misschien kan vriendin mijn moeder blij maken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Asli di 4 dec '12 21:57

  Reactie: Nee, helaas niet
  Nee,helaas niet. Ik zou graag kaartjes voor het kerstconcert willen winnen voor mijn moeder. Ze had concert kaartjes maar toen werd Andre Rieu ziek. Het concert werd verplaatst. Vanwege de ziekte van mijn vader konden ze niet gaan. Inmiddels is mijn vader overleden. Tijdens de uitvaart werd 'The Rose van Andre Rieu afgespeelt. Dit zullen wij nooit vergeten. Misschien kan vriendin mijn moeder blij maken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  svenolav di 4 dec '12 22:41

  Reactie: Nee, helaas niet
  nee jammer genoeg speel ik geen instrument.ik zing wel graag.Het zou fijn zijn als ik het kerstconcert van andre rieu bij zou mogen wonen.ahoy is voor mij lekker dicht bij huis
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lena50 wo 5 dec '12 21:44

  Reactie: Nee, helaas niet
  Zou graag naar het kerstconcert van Andre Rieu willen omdat dit nog steeds een grote wens is en om mijn man te verassen, na het hartinfarct dat het net heeft overleefd, en hij een grote fan is van Andre.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Ellenye vr 7 dec '12 12:41

  Reactie: Nee, helaas niet
  nooit geen muziek les gehad
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  francine.chavanon vr 7 dec '12 23:28

  Reactie: Nee, helaas niet
  Je ne joue pas d'un instrument mais j'adore la musique d'André et le son du violon
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |