×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

André Rieu: 'Dit is geen werk, maar een uit de hand gelopen liefhebberij'

André Rieu: 'Dit is geen werk, maar een uit de hand gelopen liefhebberij'
04.12.2012 -

Interviews geeft hij bijna niet, maar voor Vriendin maakt orkestleider André Rieu een uitzondering. In zijn eeuwenoude Maastrichtse kasteel vertelt hij over zijn leven, zijn familie en zijn werk. “Ik zou hartstikke gek worden als ik zou stoppen!”


André is een echte familieman, beaamt hij grif. “Ik geniet ervan als ik mijn familie om me heen heb. Mijn zoons zijn lieve jongens en daar ben ik trots op, want aardig zijn en respect hebben voor andere mensen vind ik belangrijk."

"Wat voor vader ik was?” Hij lacht even: “Dat kun je misschien beter aan hen vragen. Ik heb het geluk gehad dat mijn doorbraak pas kwam toen zij al tieners waren. Daarvoor heb ik ze altijd naar school kunnen brengen en weer op kunnen halen. Sinterklaas, feestjes, alles heb ik meegemaakt. Daar ben ik blij om. Ik denk dat ik wel streng was, maar niet té. En streng zijn is niet slecht voor kinderen, die hebben grenzen nodig.”

 
Lees het hele interview met André Rieu in Vriendin 49.

Plaats een reactie

Speel jij een instrument?

  •  
  •  

12Reacties

 • Dit is niet ok!

  wil.kooij di 4 dec '12 13:54

  Reactie: Nee, helaas niet
  Ik zou het geweldig vinden om een keer het kerstconcert mee te mogen maken van André Rieu. En ach misschien maak ik wel een heel klein kansje.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  m.tanis di 4 dec '12 14:07

  Reactie: Nee, helaas niet
  Nee helaas niet .Maar zou het geweldig vinden om naar een kerstconcert te gaan van André Rieu
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  busladie di 4 dec '12 16:27

  Reactie: Nee, helaas niet
  kom uit groot gezin en kon niet
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  busladie di 4 dec '12 16:31

  Reactie: Nee, helaas niet
  ik zou graag kaarten voor me broer willen, hij heeft alzheimer en is pas 51 jaar. vind zijn muziek leuk, wie weet kan vriendin hier aandacht aan bestenden xxx
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marielle.vandervelden.73 di 4 dec '12 18:44

  Reactie: Nee, helaas niet
  wel 20 jaar gedaan helaas moeten stoppen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Liesv89 di 4 dec '12 21:43

  Reactie: Nee, helaas niet
  Toch zou ik mijn oma van 76jr heel graag willen verrassen met het concert van andre. Zij vind Andre echt super! Ze kijkt vaak dvd's en luisterd cd van hem alleen is ze nooit naar een concert van hem geweest. Ik zou hier graag met haar naar toe gaan
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Asli di 4 dec '12 21:34

  Reactie: Nee, helaas niet
  Ik zou graag mijn moeder naar het kerstconcert van Andre Rieu willen sturen. Ze had namelijk kaartjes, maar toen werd Andre Rieu ziek. Het concert werd uit gesteld maar vanwege de ziekte van mijn vader konden ze niet gaan. Inmiddels is mijn vader overleden en tijdens de uitvaart werd 'the Rose' van Andre Rieu gedraait. Dit zullen we nooit vergeten. Misschien kan vriendin mijn moeder blij maken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Asli di 4 dec '12 21:57

  Reactie: Nee, helaas niet
  Nee,helaas niet. Ik zou graag kaartjes voor het kerstconcert willen winnen voor mijn moeder. Ze had concert kaartjes maar toen werd Andre Rieu ziek. Het concert werd verplaatst. Vanwege de ziekte van mijn vader konden ze niet gaan. Inmiddels is mijn vader overleden. Tijdens de uitvaart werd 'The Rose van Andre Rieu afgespeelt. Dit zullen wij nooit vergeten. Misschien kan vriendin mijn moeder blij maken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  svenolav di 4 dec '12 22:41

  Reactie: Nee, helaas niet
  nee jammer genoeg speel ik geen instrument.ik zing wel graag.Het zou fijn zijn als ik het kerstconcert van andre rieu bij zou mogen wonen.ahoy is voor mij lekker dicht bij huis
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lena50 wo 5 dec '12 21:44

  Reactie: Nee, helaas niet
  Zou graag naar het kerstconcert van Andre Rieu willen omdat dit nog steeds een grote wens is en om mijn man te verassen, na het hartinfarct dat het net heeft overleefd, en hij een grote fan is van Andre.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Ellenye vr 7 dec '12 12:41

  Reactie: Nee, helaas niet
  nooit geen muziek les gehad
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  francine.chavanon vr 7 dec '12 23:28

  Reactie: Nee, helaas niet
  Je ne joue pas d'un instrument mais j'adore la musique d'André et le son du violon
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |