×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Sas weigerde speciaal onderwijs voor haar zoons

Vriendin 46: Sas weigerde speciaal onderwijs voor haar zoons
13.11.2012 -

“Ik hield altijd vertrouwen in mijn kinderen”


Sas (51) heeft twee zoons die het advies ‘speciaal onderwijs’ kregen. Maar Sas zag hun toekomst anders voor zich. “Ik was ervan overtuigd dat ze met wat geduld en begeleiding wél zouden kunnen meekomen.”

Sas: “Ik ben zo’n ouder van wie de leerkracht zegt: ‘Die moeder wil niet accepteren dat er iets aan haar zoon mankeert. Ze denkt dat hij zo intelligent is, maar er klopt helemaal niets van dat kind.’ Inderdaad, ik ben zo’n moeder. En nu, jaren later, ben ik blij dat ik mij heb verzet en voor mijn kinderen ben opgekomen.Mijn oudste zonen volgen tegen alle verwachtingen in een hbo-opleiding en mijn dochter, die moeite had met lezen, verslindt boeken.” Die oudste twee zonen van Sas zijn Quinten (22) en Wessel (20). Quinten studeert, net als zijn ouders dertig jaar geleden deden, aan de Zeevaartschool. Wessel volgt een opleiding voor dansdocent.

Lees het hele verhaal van Sas in Vriendin 46 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij dat kinderen te snel naar speciaal onderwijs worden doorverwezen?

  •  
  •  

12Reacties

 • Dit is niet ok!

  e.jongerling wo 14 nov '12 15:49

  Reactie: Nee, niet te snel
  Wij hebben keihard moeten vechten voor onze oudste dochter om haar erop te krijgen en nu ze erop zit ben ik dolblij en zij gelukkig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  G1980 wo 14 nov '12 18:25

  Reactie: Ja, er moet beter naar gekeken worden
  ik heb zelf ook op het speciaal onderwijs gezeten,vond er helemaal niks aan, maar ik moest en zou er van mijn ouders naar toe gaan,en ik snap nog niet waarom mijn nederlands is perfect,alleen heb ik moeite met contacten leggen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Diantha66 wo 14 nov '12 18:36

  Reactie: Ja, er moet beter naar gekeken worden
  Ja, want zo gauw je kind wat meer begleiding nodig heeft willen ze het liefst dat je kind maar speciaal onderwijs gaat volgen. Dit wilde ik niet voor mijn zoon die wat achter bleef in groep 3, hij heeft groep 3 dus over gedaan, zijn dislexie is altijd gebleven. Nu doet hij havo en zelfs als hij meer zin had om te leren zou hij vwo ook kunnen halen, met wat meer moeite voor de talen. En volgend jaar gaat hij studeren.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 17 nov '12 14:31

  Reactie: Ja, er moet beter naar gekeken worden
  Ik heb zelf speciaal onderwijs gehad, na de reguliere middelbare school. Was voor mij heel gemakkelijk, hoefde niks te doen op school en dat is niet de bedoeling van dat onderwijssysteem.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  uitdetakkenstraat zo 18 nov '12 19:14

  Reactie: Nee, niet te snel
  bij 2 van onze kinderen had ik in de zwangerschap al het gevoel dat er iets niet ging kloppen. En dat was ook zo toen ze eenmaal naar de kleuterschool gingen wist ik al snel zonder naar de naam te kijken welke tekening van ons kind was en zoveel dingen meer. Na een lange strijd met de school waar ze toen opzaten was ik enorm opgelucht dat ze naar speciaal onderwijs mochten. Wat zijn ze ver gekomen daar en waren daar ook eens een keer de beste van de klas. Wij vonden het fijn dat er meer aandacht was voor de kinderen. Ze waren daar heel gelukkig alleen jammer dat de kontakten met kinderen in onze eigen woonplaats verloren zijn gegaan. Daar zou ook nu nog best meer aandacht voor mogen zijn. Maar dat was ook het enigste wat negatief was.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |