×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Sas weigerde speciaal onderwijs voor haar zoons

Vriendin 46: Sas weigerde speciaal onderwijs voor haar zoons
13.11.2012 -

“Ik hield altijd vertrouwen in mijn kinderen”


Sas (51) heeft twee zoons die het advies ‘speciaal onderwijs’ kregen. Maar Sas zag hun toekomst anders voor zich. “Ik was ervan overtuigd dat ze met wat geduld en begeleiding wél zouden kunnen meekomen.”

Sas: “Ik ben zo’n ouder van wie de leerkracht zegt: ‘Die moeder wil niet accepteren dat er iets aan haar zoon mankeert. Ze denkt dat hij zo intelligent is, maar er klopt helemaal niets van dat kind.’ Inderdaad, ik ben zo’n moeder. En nu, jaren later, ben ik blij dat ik mij heb verzet en voor mijn kinderen ben opgekomen.Mijn oudste zonen volgen tegen alle verwachtingen in een hbo-opleiding en mijn dochter, die moeite had met lezen, verslindt boeken.” Die oudste twee zonen van Sas zijn Quinten (22) en Wessel (20). Quinten studeert, net als zijn ouders dertig jaar geleden deden, aan de Zeevaartschool. Wessel volgt een opleiding voor dansdocent.

Lees het hele verhaal van Sas in Vriendin 46 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij dat kinderen te snel naar speciaal onderwijs worden doorverwezen?

  •  
  •  

12Reacties

 • Dit is niet ok!

  e.jongerling wo 14 nov '12 15:49

  Reactie: Nee, niet te snel
  Wij hebben keihard moeten vechten voor onze oudste dochter om haar erop te krijgen en nu ze erop zit ben ik dolblij en zij gelukkig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  G1980 wo 14 nov '12 18:25

  Reactie: Ja, er moet beter naar gekeken worden
  ik heb zelf ook op het speciaal onderwijs gezeten,vond er helemaal niks aan, maar ik moest en zou er van mijn ouders naar toe gaan,en ik snap nog niet waarom mijn nederlands is perfect,alleen heb ik moeite met contacten leggen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Diantha66 wo 14 nov '12 18:36

  Reactie: Ja, er moet beter naar gekeken worden
  Ja, want zo gauw je kind wat meer begleiding nodig heeft willen ze het liefst dat je kind maar speciaal onderwijs gaat volgen. Dit wilde ik niet voor mijn zoon die wat achter bleef in groep 3, hij heeft groep 3 dus over gedaan, zijn dislexie is altijd gebleven. Nu doet hij havo en zelfs als hij meer zin had om te leren zou hij vwo ook kunnen halen, met wat meer moeite voor de talen. En volgend jaar gaat hij studeren.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 17 nov '12 14:31

  Reactie: Ja, er moet beter naar gekeken worden
  Ik heb zelf speciaal onderwijs gehad, na de reguliere middelbare school. Was voor mij heel gemakkelijk, hoefde niks te doen op school en dat is niet de bedoeling van dat onderwijssysteem.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  uitdetakkenstraat zo 18 nov '12 19:14

  Reactie: Nee, niet te snel
  bij 2 van onze kinderen had ik in de zwangerschap al het gevoel dat er iets niet ging kloppen. En dat was ook zo toen ze eenmaal naar de kleuterschool gingen wist ik al snel zonder naar de naam te kijken welke tekening van ons kind was en zoveel dingen meer. Na een lange strijd met de school waar ze toen opzaten was ik enorm opgelucht dat ze naar speciaal onderwijs mochten. Wat zijn ze ver gekomen daar en waren daar ook eens een keer de beste van de klas. Wij vonden het fijn dat er meer aandacht was voor de kinderen. Ze waren daar heel gelukkig alleen jammer dat de kontakten met kinderen in onze eigen woonplaats verloren zijn gegaan. Daar zou ook nu nog best meer aandacht voor mogen zijn. Maar dat was ook het enigste wat negatief was.
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |