×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Charly Luske: “Makkelijk, saai en veilig, dat is niks voor mij”

Charly Luske: “Makkelijk, saai en veilig, dat is niks voor mij”
16.10.2012 -

Een gezellig gezin, een carrière als solo-zanger, nog even een acteerklus tussendoor: ADHD’er Charly Luske (34) heeft het best druk. Gelukkig maakte hij voor Vriendin’s bloemetje graag tijd.


Wat herken je van jezelf in je zoons?
“Vooral Billy lijkt qua uiterlijk enorm op mij, al heeft hij alle mooie gelaatstrekken van zijn moeder. Beide jongens kunnen zich slecht concentreren, ze zijn druk, hebben veel energie, willen altijd stoeien en geinen, en lijken daarin dus erg op mij met mijn ADHD.

Bobby zou best wel eens ADHD kunnen hebben, Billy niet. Ze maken regelmatig woordgrappen, waarschijnlijk omdat ik die ook de hele dag door maak. Billy begint zelfs al sarcastische opmerkingen te maken. Als ik een blunder maak of struikel, zegt hij: ‘Nou, dat heb je goed gedaan, pap...’ Dan loop ik over van trots.

Ze zijn allebei eigenwijs en betweterig, net als ikzelf vroeger, ik ging altijd de discussie aan. Ik weet hoe ik daarmee moet omgaan: niet slaan, niet schreeuwen, maar gewoon rustig uitleggen hoe het zit. En kort houden: als ze ongenuanceerd doordrammen, staak ik de discussie. Ze mogen hun plek verwerven, maar niet door onredelijk te zijn. Volgens Tanja ben ik te streng, maar ik vind haar soms te mild, dus dat heft elkaar goed op.”

Lees het hele interview met Charly Luske in Vriendin 42.

Plaats een reactie

Wat herken je van jezelf in je kind(eren)?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  riet1957 di 16 okt '12 22:41

  Reactie: Ik herken...
  ik ben nogal een bourgondieer,en die meiden hebben precies hetzelfde,ook de humor,maar ook het chaotische,en dromerige van mij.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 17 okt '12 10:30

  Reactie: Ik heb geen kinderen
  geen kinderen dus ik weet niet
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |