×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Laura verloor haar pasgeboren dochter aan een streptokokkeninfectie

Vriendin 39: Laura verloor haar pasgeboren dochter aan een streptokokkeninfectie
26.09.2012 -

“Lotte blijft altijd ons eerste kind”


Laura (33) is getrouwd met Rob (36) en moeder van Roan (3). Na een zwangerschap van 29 weken verloor Laura hun dochtertje Lotte. Een streptokokkenvirus werd Lotte fataal.

Laura: “Op 5 juni 2008 maakte ik mij op om met mijn schoonzus naar het zwembad te gaan. Ik ging nog even naar de wc en toen hoorde ik iets knappen. Mijn vliezen waren gebroken! In paniek belde ik Rob. Hij liet van schrik zijn gsm op de grond vallen en reed snel naar huis. Daar belde hij snel de verloskundige.

Samen met de verloskundige en mijn schoonzus zijn we naar de eerste hulp gereden in Den Bosch. Ik had lichte koorts, vaak een teken dat je een infectie hebt ergens in je lijf. Maar daar deden ze niks mee. Omdat Lottes hartslag stabiel was, mocht ik naar het Máxima Ziekenhuis in Veldhoven. Daar zijn ze gespecialiseerd in vroeggeboortes en daar zou onze dochter de meeste kans hebben.

In de ambulance voelde ik Lotte bewegen, ook verloor ik meer en meer vruchtwater. Ik voelde geen angst, ik maakte zelfs nog grapjes met de broeders.”

Lees het hele verhaal van Laura in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Waar ben jij bevallen?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  crea.mama wo 26 sep '12 16:04

  Reactie: In het ziekenhuis
  Van de oudste thuis en van de dametjes in het ziekenhuis
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mvangriekenwetsteyn wo 26 sep '12 16:38

  Reactie: In het ziekenhuis
  van alle drie in het ziekenhuis, bij de eerste 10 dagen in het ziekenhuis en bij de andere 2 poliklinisch
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  blauw-viooltje wo 26 sep '12 18:35

  Reactie: In het ziekenhuis
  2x in het ziekenhuis 1 normale bevalling en de 2e een keizersnee.....
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 27 sep '12 15:03

  Reactie: In het ziekenhuis
  Het werd een keizersnede.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  diana.bouwmeester.7 ma 1 okt '12 21:27

  Reactie: In het ziekenhuis
  gelukkig in het ziekenhuis. het bleek niet zo goed te gaan met onze zoon. later bleek dat hij een groep b streptokokken infectie had.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  monique ma 8 okt '12 10:00

  Reactie: Thuis
  van de oudste in het ziekenhuis,van de jongste thuis.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |