×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Laura verloor haar pasgeboren dochter aan een streptokokkeninfectie

Vriendin 39: Laura verloor haar pasgeboren dochter aan een streptokokkeninfectie
26.09.2012 -

“Lotte blijft altijd ons eerste kind”


Laura (33) is getrouwd met Rob (36) en moeder van Roan (3). Na een zwangerschap van 29 weken verloor Laura hun dochtertje Lotte. Een streptokokkenvirus werd Lotte fataal.

Laura: “Op 5 juni 2008 maakte ik mij op om met mijn schoonzus naar het zwembad te gaan. Ik ging nog even naar de wc en toen hoorde ik iets knappen. Mijn vliezen waren gebroken! In paniek belde ik Rob. Hij liet van schrik zijn gsm op de grond vallen en reed snel naar huis. Daar belde hij snel de verloskundige.

Samen met de verloskundige en mijn schoonzus zijn we naar de eerste hulp gereden in Den Bosch. Ik had lichte koorts, vaak een teken dat je een infectie hebt ergens in je lijf. Maar daar deden ze niks mee. Omdat Lottes hartslag stabiel was, mocht ik naar het Máxima Ziekenhuis in Veldhoven. Daar zijn ze gespecialiseerd in vroeggeboortes en daar zou onze dochter de meeste kans hebben.

In de ambulance voelde ik Lotte bewegen, ook verloor ik meer en meer vruchtwater. Ik voelde geen angst, ik maakte zelfs nog grapjes met de broeders.”

Lees het hele verhaal van Laura in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Waar ben jij bevallen?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  crea.mama wo 26 sep '12 16:04

  Reactie: In het ziekenhuis
  Van de oudste thuis en van de dametjes in het ziekenhuis
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mvangriekenwetsteyn wo 26 sep '12 16:38

  Reactie: In het ziekenhuis
  van alle drie in het ziekenhuis, bij de eerste 10 dagen in het ziekenhuis en bij de andere 2 poliklinisch
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  blauw-viooltje wo 26 sep '12 18:35

  Reactie: In het ziekenhuis
  2x in het ziekenhuis 1 normale bevalling en de 2e een keizersnee.....
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 27 sep '12 15:03

  Reactie: In het ziekenhuis
  Het werd een keizersnede.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  diana.bouwmeester.7 ma 1 okt '12 21:27

  Reactie: In het ziekenhuis
  gelukkig in het ziekenhuis. het bleek niet zo goed te gaan met onze zoon. later bleek dat hij een groep b streptokokken infectie had.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  monique ma 8 okt '12 10:00

  Reactie: Thuis
  van de oudste in het ziekenhuis,van de jongste thuis.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |