×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Zou jij je DNA afstaan voor een onderzoek?

Straatvraag
26.09.2012 -

De politie maakt steeds vaker gebruik van DNA onderzoek. Ook om de moord op Marianne Vaatstra op te lossen, werden mensen uit omliggende dorpen gevraagd DNA af te staan. Zou jij instemmen met het afstaan van je DNA?


In Vriendin geven Yolanda, Cynthia en Saida antwoord, vul de poll in en geef je mening!


Yolanda (52): “Ja, daar heb ik geen problemen mee. Ik vind het geen inbreuk op mijn privacy. Alleen als het niet in mijn buurt is gebeurd, zoals al die dorpen bij het onderzoek op de moord van Marianne Vaatstra, zou ik er wat meer moeite mee hebben. Toch zie ik de zaak graag opgelost.”

 
Cyntia (25): “Als ik iemand daarmee kan helpen, zou ik het zeker doen. Ook als ik het slachtoffer in kwestie niet persoonlijk ken, zou ik mijn DNA afstaan in de hoop dat de zaak wordt opgelost. Ik niets verkeerd gedaan.”
 
Saida (43): “Als je niks gedaan hebt, dan heb je ook niks te verbergen. Ik heb er dus geen problemen mee. Ik vind het ook geen inbreuk op mijn privacy. Als er verder niks raars wordt gedaan met mijn gegevens, vind ik het prima.”

Plaats een reactie

Zou jij je DNA afstaan voor een onderzoek?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  monique m wo 26 sep '12 13:24

  Reactie: Ja, want...
  ja ik zou er geen enkel probleem mee hebben heb niks geks te verbergen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  monique m wo 26 sep '12 13:25

  Reactie: Ja, want...
  omdat ik vind dat ze dat in de wet moeten zetten dat ieder verplicht is dna af te geven
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Krientje wo 26 sep '12 15:43

  Reactie: Ja, want...
  ik heb niets te verbergen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jellyklarenbeek wo 26 sep '12 16:14

  Reactie: Ja, want...
  als het nodig is dan moet dat en ze worden vernietigd als het onderzoek is afgerond
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 26 sep '12 19:27

  Reactie: Ja, want...
  bij dringende gevallen zeer zeker
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 1 okt '12 16:04

  Reactie: Ja, want...
  Ja want net als al die andere mensen heb ook ik niks te verbergen, eigenlijk zou men bij zijn geboorte al DNA af moeten staan aan een databank of als mensen opgenomen worden in een ziekenhuis moet het als vanzelfsprekend zijn dat men DNA afstaat dan is het opgelost
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Quiseppo di 9 okt '12 19:53

  Reactie: Ja, want...
  Uit dna onderzoek kan veel,aan het licht komen! Ook voor de wetenschap
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Quiseppo di 9 okt '12 19:53

  Reactie: Ja, want...
  Uit dna onderzoek kan veel,aan het licht komen! Ook voor de wetenschap
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Paulien2013 do 18 okt '12 21:41

  Reactie: Ja, want...
  Tuurlijk, als mensen ermee geholpen zijn... Ik heb niets te verbergen!
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |