×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Zou jij je DNA afstaan voor een onderzoek?

Straatvraag
26.09.2012 -

De politie maakt steeds vaker gebruik van DNA onderzoek. Ook om de moord op Marianne Vaatstra op te lossen, werden mensen uit omliggende dorpen gevraagd DNA af te staan. Zou jij instemmen met het afstaan van je DNA?


In Vriendin geven Yolanda, Cynthia en Saida antwoord, vul de poll in en geef je mening!


Yolanda (52): “Ja, daar heb ik geen problemen mee. Ik vind het geen inbreuk op mijn privacy. Alleen als het niet in mijn buurt is gebeurd, zoals al die dorpen bij het onderzoek op de moord van Marianne Vaatstra, zou ik er wat meer moeite mee hebben. Toch zie ik de zaak graag opgelost.”

 
Cyntia (25): “Als ik iemand daarmee kan helpen, zou ik het zeker doen. Ook als ik het slachtoffer in kwestie niet persoonlijk ken, zou ik mijn DNA afstaan in de hoop dat de zaak wordt opgelost. Ik niets verkeerd gedaan.”
 
Saida (43): “Als je niks gedaan hebt, dan heb je ook niks te verbergen. Ik heb er dus geen problemen mee. Ik vind het ook geen inbreuk op mijn privacy. Als er verder niks raars wordt gedaan met mijn gegevens, vind ik het prima.”

Plaats een reactie

Zou jij je DNA afstaan voor een onderzoek?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  monique m wo 26 sep '12 13:24

  Reactie: Ja, want...
  ja ik zou er geen enkel probleem mee hebben heb niks geks te verbergen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  monique m wo 26 sep '12 13:25

  Reactie: Ja, want...
  omdat ik vind dat ze dat in de wet moeten zetten dat ieder verplicht is dna af te geven
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Krientje wo 26 sep '12 15:43

  Reactie: Ja, want...
  ik heb niets te verbergen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jellyklarenbeek wo 26 sep '12 16:14

  Reactie: Ja, want...
  als het nodig is dan moet dat en ze worden vernietigd als het onderzoek is afgerond
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 26 sep '12 19:27

  Reactie: Ja, want...
  bij dringende gevallen zeer zeker
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 1 okt '12 16:04

  Reactie: Ja, want...
  Ja want net als al die andere mensen heb ook ik niks te verbergen, eigenlijk zou men bij zijn geboorte al DNA af moeten staan aan een databank of als mensen opgenomen worden in een ziekenhuis moet het als vanzelfsprekend zijn dat men DNA afstaat dan is het opgelost
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Quiseppo di 9 okt '12 19:53

  Reactie: Ja, want...
  Uit dna onderzoek kan veel,aan het licht komen! Ook voor de wetenschap
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Quiseppo di 9 okt '12 19:53

  Reactie: Ja, want...
  Uit dna onderzoek kan veel,aan het licht komen! Ook voor de wetenschap
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Paulien2013 do 18 okt '12 21:41

  Reactie: Ja, want...
  Tuurlijk, als mensen ermee geholpen zijn... Ik heb niets te verbergen!
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |