×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Vera wil geen kinderen, haar moeder hoopt op kleinkinderen

“Mijn moeder weet niets van mijn sterilisatie”
04.09.2012 - Redactie Vriendin

“Mijn moeder weet niets van mijn sterilisatie”


Vera (34) is getrouwd met Marco (36), ze hebben geen kinderen. Om haar gelovige moeder niet te kwetsten, houdt Vera verborgen dat ze zich vier jaar geleden heeft laten steriliseren.

“Op mijn 23ste stapte ik voor het eerst naar de huisarts met het verzoek me te laten steriliseren. Ik kan niet tegen de hormonen van de pil of een spiraal. Ik krijg daar zulke zware migraines van, tot heftig braken aan toe. Met mijn eerste vriend Harm vree ik altijd met condoom en zaaddodende pasta. Maar ik vond het risico toch te groot.

Omdat ik er sterk van overtuigd was dat ik geen kinderen wilde en Harm het allemaal wel best vond, ging ik naar de huisarts voor een definitieve oplossing. Ik woonde toen op kamers, gelukkig hoefde ik niet naar de huisarts uit mijn geboortedorp. Dat was indertijd een ouderwetse dorpsdokter, waar mijn ouders en familie ook naartoe gingen. Bij hem had ik het onderwerp nooit aan durven kaarten.

De huisarts in de stad was een vrouw. Maar zij stuurde me weg: ik was te jong. Toen ik het drie jaar later nog eens probeerde, was ze wel heel meelevend, maar ze vertelde me dat gynaecologen uit principe geen sterilisaties bij vrouwen onder de dertig jaar uitvoeren. Ik moest geduld hebben: ‘Kom maar terug op je dertigste. Als je dan nog steeds geen kinderen wilt, help ik je met een verwijzing’. Intussen was ik alweer terug verhuisd naar mijn geboortedorp, maar de afspraak met de vrouwelijke huisarts stond. Ik nam me voor mezelf te ‘trakteren’ op de operatie, zodra ik mijn verjaardag had gevierd."

Lees het hele verhaal van Vera in Vriendin 36 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij eerlijk aan je moeder vertellen dat je geen kinderen wil, terwijl zij hoopt op kleinkinderen?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  yootje73 wo 5 sep '12 16:23

  Reactie: Ja, ik vertel altijd alles aan mij moeder
  WIj hebben geen kinderen en mijn moeder en zus weten waarom we deze keus hebben gemaakt. Eerlijkheid vind ik erg belangrijk, zeker naar je ouders toe.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 7 sep '12 15:31

  Reactie: Ja, ik vertel altijd alles aan mij moeder
  Eindelijk een verhaal over iemand die geen kinderen wil. Ik ben 31 en wil ook geen kinderen, dit weet ik ook al vanaf mijn 15e. Mijn man denkt er net zo over. Ik vind het alleen jammer dat dit niet zo geaccepteerd wordt. Ik heb altijd het gevoel dat ik mij moet verdedigen en mensen zeggen ook altijd; "jou tijd komt nog wel". Mijn familie praat er niet over maar weet wel hoe wij erover denken, maar zolang ik de 40 nog niet bereik denken zij allemaal dat er nog wel kinderen komen. Heel jammer vind ik dat dus ik begrijp jouw verhaal heel goed en daarom vind ik niet dat je het aan je moeder moet vertellen over de sterrilisatie. Je weet haar reactie en accepteerd jouw beslissing dus niet. In het leven gaat het erom dat jij een gelukkig leven leidt en niet het leven leidt wat een ander voor jouw uitstippeld.
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |