×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

José Hoebee: “Ik voel me te jong om weduwe te zijn”

José Hoebee: “Ik voel me te jong om weduwe te zijn”
28.08.2012 -

José Hoebee (58), zangeres van Luv’, verloor drie maanden geleden vrij plotseling haar geliefde echtgenoot Will. Voor José, die 33 jaar met hem samen was, was dit een ontzettende klap. En toen bleek ook nog, na zijn dood, dat ze financieel volledig aan de grond zat...


“Een half jaar geleden stapte Will met darmklachten naar de huisarts. Hij werd doorgestuurd naar het ziekenhuis en er werd darmkanker geconstateerd. In eerste instantie leek het operabel, maar al snel bleken er uitzaaiingen op zijn lever te zitten.

Een nachtmerrie was het. Altijd ben ik bang geweest dat Will eerder zou sterven dan ik. Ik riep steeds dat ik als eerste wilde gaan. Ik was zo afhankelijk van hem. Will deed alles voor me. Van een potje honing opendraaien, omdat ik de deksel niet open kreeg, tot het inplannen van mijn afspraken en de administratie. Ik heb in mijn leven nog nooit één rekening betaald. Will zorgde graag voor me en ik liet het me lekker aanleunen.

Drie weken voor zijn dood hoorde ik van de artsen dat het nog een kwestie van weken, misschien maanden zou zijn. Will wist dat niet. Hij wilde het niet over zijn naderende einde hebben. We hebben dus ook nooit gesproken over zijn crematie of over de toekomst van Tim en mij. We hebben zelfs geen officieel afscheid genomen.

De dag voordat hij in coma raakte, waren we nog gezellig bij hem op bezoek geweest. We liepen al in de gang, toen hij ons nog nariep: ‘Ik hou van jullie!’ Niet wetende dat dat zijn laatste woorden zouden zijn.

Niet lang daarna overleed hij. Omdat we het nooit over zijn crematie hadden gehad, hebben Tim en ik het samen met de uitvaartverzorgers moeten regelen. Uiteindelijk kozen we drie nummers voor de dienst: Waarom fluister ik je naam nog van Benny Neyman, een nummer van Rob de Nijs en één van Tina Selini, een Griekse zangeres die Will had ontdekt. Maar in de nacht voor zijn crematie droomde ik over een nummer uit de tijd dat ik zangeres in een folkmuziekband was. Ik werd wakker met de melodie van Once I had a sweetheart in mijn hoofd. Ik had het twintig jaar niet gehoord en zocht meteen de demo op om naar de tekst te luisteren. Ik kreeg kippenvel en toen wist ik: dit liedje moet erbij.”

Lees het hele interview met José Hoebee in Vriendin 35.
 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |