×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

José Hoebee: “Ik voel me te jong om weduwe te zijn”

José Hoebee: “Ik voel me te jong om weduwe te zijn”
28.08.2012 -

José Hoebee (58), zangeres van Luv’, verloor drie maanden geleden vrij plotseling haar geliefde echtgenoot Will. Voor José, die 33 jaar met hem samen was, was dit een ontzettende klap. En toen bleek ook nog, na zijn dood, dat ze financieel volledig aan de grond zat...


“Een half jaar geleden stapte Will met darmklachten naar de huisarts. Hij werd doorgestuurd naar het ziekenhuis en er werd darmkanker geconstateerd. In eerste instantie leek het operabel, maar al snel bleken er uitzaaiingen op zijn lever te zitten.

Een nachtmerrie was het. Altijd ben ik bang geweest dat Will eerder zou sterven dan ik. Ik riep steeds dat ik als eerste wilde gaan. Ik was zo afhankelijk van hem. Will deed alles voor me. Van een potje honing opendraaien, omdat ik de deksel niet open kreeg, tot het inplannen van mijn afspraken en de administratie. Ik heb in mijn leven nog nooit één rekening betaald. Will zorgde graag voor me en ik liet het me lekker aanleunen.

Drie weken voor zijn dood hoorde ik van de artsen dat het nog een kwestie van weken, misschien maanden zou zijn. Will wist dat niet. Hij wilde het niet over zijn naderende einde hebben. We hebben dus ook nooit gesproken over zijn crematie of over de toekomst van Tim en mij. We hebben zelfs geen officieel afscheid genomen.

De dag voordat hij in coma raakte, waren we nog gezellig bij hem op bezoek geweest. We liepen al in de gang, toen hij ons nog nariep: ‘Ik hou van jullie!’ Niet wetende dat dat zijn laatste woorden zouden zijn.

Niet lang daarna overleed hij. Omdat we het nooit over zijn crematie hadden gehad, hebben Tim en ik het samen met de uitvaartverzorgers moeten regelen. Uiteindelijk kozen we drie nummers voor de dienst: Waarom fluister ik je naam nog van Benny Neyman, een nummer van Rob de Nijs en één van Tina Selini, een Griekse zangeres die Will had ontdekt. Maar in de nacht voor zijn crematie droomde ik over een nummer uit de tijd dat ik zangeres in een folkmuziekband was. Ik werd wakker met de melodie van Once I had a sweetheart in mijn hoofd. Ik had het twintig jaar niet gehoord en zocht meteen de demo op om naar de tekst te luisteren. Ik kreeg kippenvel en toen wist ik: dit liedje moet erbij.”

Lees het hele interview met José Hoebee in Vriendin 35.
 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |