×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jörgen Raymann: "Ik wil jongeren graag inspireren"

Jörgen Raymann
21.08.2012 -

Jörgen Raymann is komend jaar de ‘Minister van Vrede’. In die functie wil de programmamaker iedereen, maar vooral jongeren, bewuster maken van hoe we zelf kunnen zorgen voor een vreedzamere wereld. En die taak neemt hij heel serieus.


Hoe bewaar je thuis de vrede?
“Door naar mijn vrouw te luisteren en haar altijd gelijk te geven. Thuis hebben we drie eenvoudige regels. Eén: papa is de baas. Twee: als papa iets zegt, heeft hij gelijk. En drie: als mama iets zegt, vervallen regels één en twee. Dat weten mijn kinderen ook heel goed. In een goed gezin moet er een
baas zijn en dat is degene die het huishouden bestiert, mijn vrouw Sheila. Voor ons werkt dat goed, daarom zijn we ook al vijfentwintig jaar samen, waarvan negentien jaar getrouwd. Zij is de Minister van Financiën in huis. Zonder dollen is dit wel het geheim van ons huwelijk en ik kan er goed mee leven. Ze gunt me de ruimte om mezelf te zijn, waardoor ik mijn programma’s kan maken, en zij runt op uitstekende wijze ons gezin.”

Vrede klinkt als frede, dat Surinaams is voor angst en de naam is van één van je theatervoorstellingen. Ben je zo angstig aangelegd?
“Als kind was ik een bangerik. Mijn voorstelling Frede ging vooral over hoe je angsten veranderen als je volwassen wordt. Als kind was ik bang in het donker, maar durfde ik wel in hoge bomen te klimmen. Terwijl ik nu in het licht geen oog dicht kan doen en al hoogtevrees heb als ik op een keukentrapje sta. Angsten veranderen door de ervaringen in je leven. Mijn huidige angsten hebben vooral te maken met de verharding van de maatschappij. Wat laten we achter voor onze kinderen? Als ik zie hoe we onze oudjes wegstoppen in verzorgingshuizen en maar één keer per week laten douchen, kan ik me echt kwaad maken. Dat zijn de mensen die ons land hebben opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Nou, daar maak ik me zorgen om.”

Lees het hele interview met Jörgen Raymann in Vriendin 34.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |