×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jörgen Raymann: "Ik wil jongeren graag inspireren"

Jörgen Raymann
21.08.2012 -

Jörgen Raymann is komend jaar de ‘Minister van Vrede’. In die functie wil de programmamaker iedereen, maar vooral jongeren, bewuster maken van hoe we zelf kunnen zorgen voor een vreedzamere wereld. En die taak neemt hij heel serieus.


Hoe bewaar je thuis de vrede?
“Door naar mijn vrouw te luisteren en haar altijd gelijk te geven. Thuis hebben we drie eenvoudige regels. Eén: papa is de baas. Twee: als papa iets zegt, heeft hij gelijk. En drie: als mama iets zegt, vervallen regels één en twee. Dat weten mijn kinderen ook heel goed. In een goed gezin moet er een
baas zijn en dat is degene die het huishouden bestiert, mijn vrouw Sheila. Voor ons werkt dat goed, daarom zijn we ook al vijfentwintig jaar samen, waarvan negentien jaar getrouwd. Zij is de Minister van Financiën in huis. Zonder dollen is dit wel het geheim van ons huwelijk en ik kan er goed mee leven. Ze gunt me de ruimte om mezelf te zijn, waardoor ik mijn programma’s kan maken, en zij runt op uitstekende wijze ons gezin.”

Vrede klinkt als frede, dat Surinaams is voor angst en de naam is van één van je theatervoorstellingen. Ben je zo angstig aangelegd?
“Als kind was ik een bangerik. Mijn voorstelling Frede ging vooral over hoe je angsten veranderen als je volwassen wordt. Als kind was ik bang in het donker, maar durfde ik wel in hoge bomen te klimmen. Terwijl ik nu in het licht geen oog dicht kan doen en al hoogtevrees heb als ik op een keukentrapje sta. Angsten veranderen door de ervaringen in je leven. Mijn huidige angsten hebben vooral te maken met de verharding van de maatschappij. Wat laten we achter voor onze kinderen? Als ik zie hoe we onze oudjes wegstoppen in verzorgingshuizen en maar één keer per week laten douchen, kan ik me echt kwaad maken. Dat zijn de mensen die ons land hebben opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Nou, daar maak ik me zorgen om.”

Lees het hele interview met Jörgen Raymann in Vriendin 34.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |