×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Sabrina viel 85 kilo af

Lees Sabrina's verhaal
07.08.2012 - Redactie Vriendin

“Ik ben in gewicht gehalveerd!”


Als puber woog Sabrina (32) al honderd kilo. Ze hield het nooit lang vol een dieet te
volgen. Pas toen haar moeder ernstig ziek werd, zag ze de noodzaak om iets aan haar
overgewicht te doen.

“Mijn zoon mocht niet ook nog mij verliezen.”

“Tot vier jaar geleden waren er maar weinig mensen die mijn naam kenden. Ik was altijd ‘die dikke vrouw’. Leuk was anders, maar ik wist niet beter. Vanaf mijn achtste heb ik overgewicht gehad. Mijn ouders runden in die tijd een café, en waren daar erg druk mee. Hoeveel frisdrank ik ook dronk, hoeveel tussendoortjes ik ook nam, niemand die mij op de vingers tikte. Het ging van kwaad tot erger, en in mijn puberteit woog ik al meer dan honderd kilo.”

“Begin werd er bij mijn moeder longkanker geconstateerd. Ze had nog maximaal twee jaar te leven. Vlak voordat de tweede chemosessie begon, zaten mijn moeder en ik aan de keukentafel. Met een ernstig gezicht begon ik: ‘Mam, jij bent ernstig ziek, en ik ben met mijn 158 kilo ook niet gezond. Als jij straks weg komt te vallen, moet ik wel voor Quincey kunnen blijven zorgen. Ik moet afvallen.”

Lees het hele verhaal van Sabrina in Vriendin 32 of praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Ben jij bezig met afvallen?

  •  
  •  
  •  

12Reacties

 • Dit is niet ok!

  yootje73 di 7 aug '12 17:57

  Reactie: Ja, ik let wel op wat ik eet
  Ik ben ook een van de gelukkige die veel is afgevallen door een Gastric Bypass. Ben nu in totaal 73 kg kwijt! Opletten met eten doe ik nog steeds, maar lijnen mag (gelukkig) niet meer
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  inez. wo 8 aug '12 17:46

  Reactie: Ja, ik let wel op wat ik eet
  ik heb afgelopen dinsdag 31-7 een Gastric Bypass gehad. en zekers het is een zware operatie maar het is me nu na een week dik en dwars waard. hopelijk kan ik over een jaar zeggen ik ben ..... afgevallen. het is een mooi verhaal en ja de nazorg is veel beter volgens mij dan toen sabrina het is onder gegaan.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |