×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Sabrina viel 85 kilo af

Lees Sabrina's verhaal
07.08.2012 - Redactie Vriendin

“Ik ben in gewicht gehalveerd!”


Als puber woog Sabrina (32) al honderd kilo. Ze hield het nooit lang vol een dieet te
volgen. Pas toen haar moeder ernstig ziek werd, zag ze de noodzaak om iets aan haar
overgewicht te doen.

“Mijn zoon mocht niet ook nog mij verliezen.”

“Tot vier jaar geleden waren er maar weinig mensen die mijn naam kenden. Ik was altijd ‘die dikke vrouw’. Leuk was anders, maar ik wist niet beter. Vanaf mijn achtste heb ik overgewicht gehad. Mijn ouders runden in die tijd een café, en waren daar erg druk mee. Hoeveel frisdrank ik ook dronk, hoeveel tussendoortjes ik ook nam, niemand die mij op de vingers tikte. Het ging van kwaad tot erger, en in mijn puberteit woog ik al meer dan honderd kilo.”

“Begin werd er bij mijn moeder longkanker geconstateerd. Ze had nog maximaal twee jaar te leven. Vlak voordat de tweede chemosessie begon, zaten mijn moeder en ik aan de keukentafel. Met een ernstig gezicht begon ik: ‘Mam, jij bent ernstig ziek, en ik ben met mijn 158 kilo ook niet gezond. Als jij straks weg komt te vallen, moet ik wel voor Quincey kunnen blijven zorgen. Ik moet afvallen.”

Lees het hele verhaal van Sabrina in Vriendin 32 of praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Ben jij bezig met afvallen?

  •  
  •  
  •  

12Reacties

 • Dit is niet ok!

  yootje73 di 7 aug '12 17:57

  Reactie: Ja, ik let wel op wat ik eet
  Ik ben ook een van de gelukkige die veel is afgevallen door een Gastric Bypass. Ben nu in totaal 73 kg kwijt! Opletten met eten doe ik nog steeds, maar lijnen mag (gelukkig) niet meer
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  inez. wo 8 aug '12 17:46

  Reactie: Ja, ik let wel op wat ik eet
  ik heb afgelopen dinsdag 31-7 een Gastric Bypass gehad. en zekers het is een zware operatie maar het is me nu na een week dik en dwars waard. hopelijk kan ik over een jaar zeggen ik ben ..... afgevallen. het is een mooi verhaal en ja de nazorg is veel beter volgens mij dan toen sabrina het is onder gegaan.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |