×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Ayurveda hielp Cynthia van haar darmklachten af

Ayurveda hielp Cynthia van haar darmklachten af
31.07.2012 - Redactie Vriendin

“Na twee weken werd de buikpijn al veel minder!”


Een opgeblazen gevoel, pijn in haar buik en een onregelmatige stoelgang. Cynthia (32) ging jarenlang gebukt onder allerlei darmklachten, tot ze zich verdiepte in ayurveda. Haar nieuwe ayurvedische voedingspatroon zorgde voor een omslag in haar leven.

“Tweeënhalf jaar geleden hoorde ik over ‘ayurveda’ tijdens een workshop op mijn yogaschool. De ayurvedatherapeut legde uit dat ayurveda een hindoeïstische natuurgeneeswijze is die zich richt op het voorkomen van ziekten. Het idee is dat je, door gebalanceerd te eten, van je gezondheidsklachten af kan komen.

Ayurveda maakt nu twee jaar deel uit van mijn leven. Een ayurvedisch voedingspatroon is een kwestie van gewenning en dat heeft tijd nodig. Ayurveda is geen dieet, je laat niet iets weg, je vervangt het. Ik eet inmiddels ook volledig vegetarisch, daar voel ik me goed bij.”

Lees Cynthia's verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Heb jij wel eens last van een opgeblazen gevoel?
 

Plaats een reactie

Heb jij wel eens last van een opgeblazen gevoel?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Cat 1968 za 4 aug '12 18:04

  Reactie: Ja, al een hele tijd
  Een deel van haar klachten herken ik. Interessant om haar verhaal te lezen, vooral omdat het zo positief is. Haar benadering van hoe ze met eten omgaat, bijv. geen dwang en geen honger, spreekt me erg aan, en het resultaat natuurlijk!
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |