×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Ayurveda hielp Cynthia van haar darmklachten af

Ayurveda hielp Cynthia van haar darmklachten af
31.07.2012 - Redactie Vriendin

“Na twee weken werd de buikpijn al veel minder!”


Een opgeblazen gevoel, pijn in haar buik en een onregelmatige stoelgang. Cynthia (32) ging jarenlang gebukt onder allerlei darmklachten, tot ze zich verdiepte in ayurveda. Haar nieuwe ayurvedische voedingspatroon zorgde voor een omslag in haar leven.

“Tweeënhalf jaar geleden hoorde ik over ‘ayurveda’ tijdens een workshop op mijn yogaschool. De ayurvedatherapeut legde uit dat ayurveda een hindoeïstische natuurgeneeswijze is die zich richt op het voorkomen van ziekten. Het idee is dat je, door gebalanceerd te eten, van je gezondheidsklachten af kan komen.

Ayurveda maakt nu twee jaar deel uit van mijn leven. Een ayurvedisch voedingspatroon is een kwestie van gewenning en dat heeft tijd nodig. Ayurveda is geen dieet, je laat niet iets weg, je vervangt het. Ik eet inmiddels ook volledig vegetarisch, daar voel ik me goed bij.”

Lees Cynthia's verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Heb jij wel eens last van een opgeblazen gevoel?
 

Plaats een reactie

Heb jij wel eens last van een opgeblazen gevoel?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Cat 1968 za 4 aug '12 18:04

  Reactie: Ja, al een hele tijd
  Een deel van haar klachten herken ik. Interessant om haar verhaal te lezen, vooral omdat het zo positief is. Haar benadering van hoe ze met eten omgaat, bijv. geen dwang en geen honger, spreekt me erg aan, en het resultaat natuurlijk!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |