×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Els leeft met haar gezin in armoede

Els leeft met haar gezin in armoede
31.07.2012 - Redactie Vriendin

“De vrijheid om leuke dingen te doen, mis ik ontzettend”


In het leven van Els (45) en haar gezin leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat zij en haar man hun inkomen kwijtraakten en ze moesten rondkomen van één uitkering. “Het begon ermee dat het persoonsgebonden budget voor onze autistische zoon werd ingetrokken. De instantie die het pgb verleent, was van mening dat wij er toch geen recht op hadden.

We kwamen in een bureaucratische molen terecht en kwamen er weer uit zonder pgb en mét een schuld van dertigduizend euro, het bedrag dat we in de jaren daarvoor hadden ontvangen. Ik werd precies op dat moment volledig afgekeurd voor mijn werk. Ik bleek ME te hebben. Wat er voor ons overbleef, was mijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Fred had immers zelf zijn baan opgezegd om voor onze zoon te zorgen, dus geen recht op een uitkering. Opnieuw een baan zoeken kon hij niet, want hij mocht vanwege hart- en vaatklachten niet meer werken.

Als we al onze vaste lasten hebben betaald, hebben we honderd euro per maand over om van te leven met z’n vijven. Dat geld gaat voornamelijk op aan eten. Eén keer in de week gaan we naar de Voedselbank. De vader van onze pleegdochter heeft een slagerij, en wat hij kan missen, geeft hij aan ons. Maar leuke dingen kunnen we ons niet meer permitteren.”

Lees Els' verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Heb jij problemen (gehad) met de financiën?
 

Plaats een reactie

Heb jij problemen (gehad) met de financiën?

  •  
  •  
  •  

19Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 1 aug '12 06:29

  Reactie: Ja, helaas wel...
  Ook wij zijn "slachtoffer"van de crisis, mijn vriend is bijna 2 jaar geleden zijn baan kwijt geraakt en een andere vinden lukt niet. We leven samen van iets meer dan 1200 euro per maand. na de vaste lasten blijft er niet veel geld meer over
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annemie.hellings ma 6 aug '12 00:33

  Reactie: Ja, helaas wel...
  Sinds mijn overleden is hebben we ook veel andere pech gehad, tegelijkertijd wasmachine, kookfornuis en bulex stuk. Een leiding van water die sprong . Dat werd niet onmiddelijk ontdekt. Eeerst heeft een paar jaar de mensen van die boiler hier dikwijls gestaan en een loodgieter. We hadden al 3 winters in de kou gezeten omdat de bulex ( boiler ) het dan niet deed. Geen douche, geen verwarming... Water koken om ons te wassen en elektrische vuurtjes... `k Reed dan elke week een keer naar een naftstation met restaurant enz omdat je daar ook kan douchen. Eten deed `k daar niet, enkel douchen. Ook nog eens aangereden door een andere auto op de snelweg vanachter zodat `k op de vorige geduwd werd. Toen werd na nog een paar maanden ontdekt dat er een leiding gesprongen was onder een muur tussen de badkamer en de kamer van mijn dochter. Waardoor ?? We kregen heel natte muren die zwart werden van de schimmel. Toen zijn ze met een apparaat komen zoeken waar de oorzaak lag. Van de verzekering kregen we het verwijt dat we het te lang hadden laten aanslepen . We hebben wel een som terugbetaald gekregen, maar naar mijn mening niet waar we recht op hadden. Ongeveer 2 jaar geleden begaf onze douche het. Als we hadden gedoucht bleef het water lopen uit een reservoir. Kon niet meer hersteld worden. Douchecabine afgebroken en weer een jaar dit keer zonder douche geleefd. Een bad hebben we niet. Badkamer te klein voor allebei. Gelukkig hadden we wel warm water, Nu sinds een half jaar hebben we weer een douche. De klusjesdienst van het ocmw heeft die komen plaatsen. Ondanks `k het verder zeker ook niet breed heb en me amper nu en dan eens wat buitenhuisvermaak kan permiteren geniet `k enorm van die douche, dagelijks wel. Het is maar kort, maar intens genot. Er zijn zovele mensen die zich zelfs een douche amper kunnen permiteren. Waarom zou `k dan klagen ??
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |