×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Els leeft met haar gezin in armoede

Els leeft met haar gezin in armoede
31.07.2012 - Redactie Vriendin

“De vrijheid om leuke dingen te doen, mis ik ontzettend”


In het leven van Els (45) en haar gezin leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat zij en haar man hun inkomen kwijtraakten en ze moesten rondkomen van één uitkering. “Het begon ermee dat het persoonsgebonden budget voor onze autistische zoon werd ingetrokken. De instantie die het pgb verleent, was van mening dat wij er toch geen recht op hadden.

We kwamen in een bureaucratische molen terecht en kwamen er weer uit zonder pgb en mét een schuld van dertigduizend euro, het bedrag dat we in de jaren daarvoor hadden ontvangen. Ik werd precies op dat moment volledig afgekeurd voor mijn werk. Ik bleek ME te hebben. Wat er voor ons overbleef, was mijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Fred had immers zelf zijn baan opgezegd om voor onze zoon te zorgen, dus geen recht op een uitkering. Opnieuw een baan zoeken kon hij niet, want hij mocht vanwege hart- en vaatklachten niet meer werken.

Als we al onze vaste lasten hebben betaald, hebben we honderd euro per maand over om van te leven met z’n vijven. Dat geld gaat voornamelijk op aan eten. Eén keer in de week gaan we naar de Voedselbank. De vader van onze pleegdochter heeft een slagerij, en wat hij kan missen, geeft hij aan ons. Maar leuke dingen kunnen we ons niet meer permitteren.”

Lees Els' verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Heb jij problemen (gehad) met de financiën?
 

Plaats een reactie

Heb jij problemen (gehad) met de financiën?

  •  
  •  
  •  

19Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 1 aug '12 06:29

  Reactie: Ja, helaas wel...
  Ook wij zijn "slachtoffer"van de crisis, mijn vriend is bijna 2 jaar geleden zijn baan kwijt geraakt en een andere vinden lukt niet. We leven samen van iets meer dan 1200 euro per maand. na de vaste lasten blijft er niet veel geld meer over
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annemie.hellings ma 6 aug '12 00:33

  Reactie: Ja, helaas wel...
  Sinds mijn overleden is hebben we ook veel andere pech gehad, tegelijkertijd wasmachine, kookfornuis en bulex stuk. Een leiding van water die sprong . Dat werd niet onmiddelijk ontdekt. Eeerst heeft een paar jaar de mensen van die boiler hier dikwijls gestaan en een loodgieter. We hadden al 3 winters in de kou gezeten omdat de bulex ( boiler ) het dan niet deed. Geen douche, geen verwarming... Water koken om ons te wassen en elektrische vuurtjes... `k Reed dan elke week een keer naar een naftstation met restaurant enz omdat je daar ook kan douchen. Eten deed `k daar niet, enkel douchen. Ook nog eens aangereden door een andere auto op de snelweg vanachter zodat `k op de vorige geduwd werd. Toen werd na nog een paar maanden ontdekt dat er een leiding gesprongen was onder een muur tussen de badkamer en de kamer van mijn dochter. Waardoor ?? We kregen heel natte muren die zwart werden van de schimmel. Toen zijn ze met een apparaat komen zoeken waar de oorzaak lag. Van de verzekering kregen we het verwijt dat we het te lang hadden laten aanslepen . We hebben wel een som terugbetaald gekregen, maar naar mijn mening niet waar we recht op hadden. Ongeveer 2 jaar geleden begaf onze douche het. Als we hadden gedoucht bleef het water lopen uit een reservoir. Kon niet meer hersteld worden. Douchecabine afgebroken en weer een jaar dit keer zonder douche geleefd. Een bad hebben we niet. Badkamer te klein voor allebei. Gelukkig hadden we wel warm water, Nu sinds een half jaar hebben we weer een douche. De klusjesdienst van het ocmw heeft die komen plaatsen. Ondanks `k het verder zeker ook niet breed heb en me amper nu en dan eens wat buitenhuisvermaak kan permiteren geniet `k enorm van die douche, dagelijks wel. Het is maar kort, maar intens genot. Er zijn zovele mensen die zich zelfs een douche amper kunnen permiteren. Waarom zou `k dan klagen ??
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |