×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Desirées zoon lijdt aan een zeldzame spierziekte

Vriendin 31: Desirées zoon lijdt aan een zeldzame spierziekte
31.07.2012 - Redactie Vriendin

“Het idee dat Abel er straks niet meer is, vind ik zó erg.”


Bijna zes jaar geleden werden Desirée (37) en haar man Jochem (35) ouders van Abel. Abel bleek de spierziekte SMA-RD te hebben. Pas vijf maanden na de geboorte werd deze diagnose gesteld. “Hij huilde niet zoals andere baby’s, hij piepte. Op het consultatiebureau zeiden ze dat er niets aan de hand was, maar ik vertrouwde het niet.”

Een kind hebben met een zeldzame ziekte: hoe ga je daar als ouder mee om? “Dat is heel moeilijk”, zegt Desirée met tranen in haar ogen. “De onzekerheid, het niet weten hoe lang we Abel nog bij ons zullen hebben: dat vind ik echt verschrikkelijk. Abel is voor zover bekend de enige in Nederland die lijdt aan de spierziekte SMA-RD. Wereldwijd zijn er tussen de tachtig en negentig kinderen die het ook hebben.

Alle spieren van Abel worden door de ziekte steeds zwakker, waardoor hij niet zelf kan gaan zitten of staan. Ook kan hij niet praten. Abels handen zijn heel groot en plat, zijn voeten lopen spits toe en zijn immuunsysteem functioneert niet goed. Een levensverwachting is moeilijk vast te stellen.

Lees Desirées verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Ken jij iemand met een spierziekte?

  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 4 aug '12 13:54

  Reactie: Ja
  mijn broers dochter heeft ook de spierziekte sma, ze zit in een rolstoel, lanngzaam verdwijnt alle kracht (het beetje dat ze nog heeft) uit haar lichaam,
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |