×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Cesarines vierde zwangerschap kwam totaal onverwacht

“Dean is geen ongelukje maar een verrassingskindje.”
31.07.2012 - Redactie Vriendin

“Dean is geen ongelukje maar een verrassingskindje.”


Met drie kinderen vond Cesarine (34) haar gezin compleet. Toen kwam ze erachter dat ze al 21 weken in verwachting was van nóg een kindje... “Mijn eerste reactie was: wil ik dit wel?”

Omdat ons gezin met drie kinderen compleet was, zou Renzo zich laten sterilliseren. Tot die tijd deden we het met condooms. Op een avond waren ze op. Mijn man zei: ‘Hoe groot is de kans dat je nu zwanger wordt?’ Die kans leek ons niet al te groot, aangezien ik bij mijn drie zwangerschappen hulp had gehad van hormoontabletten. Dat was een misvatting: ik bleek juist supervruchtbaar te zijn.”

We maakten een afspraak met de verloskundige en konden snel door voor een echo. Op het scherm zag ik een compleet kindje. Een jongetje, met armen en benen. Zijn hartje klopte en hij bewoog. De echoscopiste zei dat het kindje al 21 weken oud was. Renzo en ik keken elkaar met grote ogen aan. We hoefden er niet over na te denken: dit kindje zou er komen.

Lees Cesarines verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Zou jij zo'n onverwachte zwangerschap afbreken?
 

Plaats een reactie

Zou jij zo'n onverwachte zwangerschap afbreken?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 31 jul '12 12:28

  Reactie: Nee, natuurlijk niet
  dit kindje zal zeker welkom zijn!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  el´bojo zo 5 aug '12 20:42

  Reactie: Dat ligt eraan...
  ik zou heel blij zijn maar bij mij andere zwangerschappen heb ik een vlokkentest laten doen en dat zou voor mij de doorslaggeven
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 26 sep '12 17:01

  Reactie: Anders, namelijk
  Onverwacht is niet ongewenst. Bij een ongewenste zwangerschap zou ik het afbreken. Omdat het op dat moment niet in mijn leven past. Bovendien zou het kindje dan niet de juiste opvoeding krijgen dan het verdient te krijgen. Ik vind dat je met volledig achter je zwangerschap moet staan. Bij twijfel niet aan beginnen, wees eerlijk!
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |