×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Cesarines vierde zwangerschap kwam totaal onverwacht

“Dean is geen ongelukje maar een verrassingskindje.”
31.07.2012 - Redactie Vriendin

“Dean is geen ongelukje maar een verrassingskindje.”


Met drie kinderen vond Cesarine (34) haar gezin compleet. Toen kwam ze erachter dat ze al 21 weken in verwachting was van nóg een kindje... “Mijn eerste reactie was: wil ik dit wel?”

Omdat ons gezin met drie kinderen compleet was, zou Renzo zich laten sterilliseren. Tot die tijd deden we het met condooms. Op een avond waren ze op. Mijn man zei: ‘Hoe groot is de kans dat je nu zwanger wordt?’ Die kans leek ons niet al te groot, aangezien ik bij mijn drie zwangerschappen hulp had gehad van hormoontabletten. Dat was een misvatting: ik bleek juist supervruchtbaar te zijn.”

We maakten een afspraak met de verloskundige en konden snel door voor een echo. Op het scherm zag ik een compleet kindje. Een jongetje, met armen en benen. Zijn hartje klopte en hij bewoog. De echoscopiste zei dat het kindje al 21 weken oud was. Renzo en ik keken elkaar met grote ogen aan. We hoefden er niet over na te denken: dit kindje zou er komen.

Lees Cesarines verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Zou jij zo'n onverwachte zwangerschap afbreken?
 

Plaats een reactie

Zou jij zo'n onverwachte zwangerschap afbreken?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 31 jul '12 12:28

  Reactie: Nee, natuurlijk niet
  dit kindje zal zeker welkom zijn!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  el´bojo zo 5 aug '12 20:42

  Reactie: Dat ligt eraan...
  ik zou heel blij zijn maar bij mij andere zwangerschappen heb ik een vlokkentest laten doen en dat zou voor mij de doorslaggeven
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 26 sep '12 17:01

  Reactie: Anders, namelijk
  Onverwacht is niet ongewenst. Bij een ongewenste zwangerschap zou ik het afbreken. Omdat het op dat moment niet in mijn leven past. Bovendien zou het kindje dan niet de juiste opvoeding krijgen dan het verdient te krijgen. Ik vind dat je met volledig achter je zwangerschap moet staan. Bij twijfel niet aan beginnen, wees eerlijk!
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |