×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Geven maakt gelukkig, merkt Angelick in haar weggeefwinkel

Vriendin 30: Geven maakt gelukkig, merkt Angelick in haar weggeefwinkel
25.07.2012 - Redactie Vriendin

"Zo kunnen kinderen hun verjaardag tóch vieren”


Angelick (32) runt sinds twee jaar weggeefwinkel Hiep Hiep Hoera: een hoek in haar huis vol speelgoed voor kinderen van ouders die geen geld hebben om verjaardagen te vieren. “Als je hele gezin moet eten van vijf euro per dag, kun je die paar euro voor een cadeautje echt niet missen.”

Iedere dinsdagochtend kunnen mensen die leven van een uitkering of die schulden hebben daarom langskomen in de weggeefwinkel van Angelick in Delft. Ze zijn doorverwezen door een hulpverlenende instantie, of ze laten een loonstrookje van hun uitkering of werk zien, zodat Angelick zeker weet dat de cadeautjes terechtkomen bij kinderen voor wie een verjaardagsfeestje niet vanzelfsprekend is.

“En dat zijn er veel: 330.000 Nederlandse kinderen leven in een gezin met een zeer laag inkomen. Daarom voel ik me na een drukke ochtend in mijn weggeefwinkel ook zo ontzettend blij. Dat betekent namelijk dat er weer een paar kinderen zijn die hun verjaardag tóch kunnen vieren."

Lees Angelicks verhaal in Vriendin 30 en praat mee op het forum.

Moet jij wel eens iets laten, omdat je het geld niet kunt missen?

Plaats een reactie

Moet jij wel eens iets laten, omdat je het geld niet kunt missen?

  •  
  •  
  •  

10Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 jul '12 16:47

  Reactie: Ja, soms wel
  ik heb werk, maar dat is echt het minimumsalaris, dus daar kun je echt geen gekke dingen van doen. Goed opletten dus, aanbiedingen bekijken, en spulletjes of kleding in de kringloop kopen.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |