×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Geven maakt gelukkig, merkt Angelick in haar weggeefwinkel

Vriendin 30: Geven maakt gelukkig, merkt Angelick in haar weggeefwinkel
25.07.2012 - Redactie Vriendin

"Zo kunnen kinderen hun verjaardag tóch vieren”


Angelick (32) runt sinds twee jaar weggeefwinkel Hiep Hiep Hoera: een hoek in haar huis vol speelgoed voor kinderen van ouders die geen geld hebben om verjaardagen te vieren. “Als je hele gezin moet eten van vijf euro per dag, kun je die paar euro voor een cadeautje echt niet missen.”

Iedere dinsdagochtend kunnen mensen die leven van een uitkering of die schulden hebben daarom langskomen in de weggeefwinkel van Angelick in Delft. Ze zijn doorverwezen door een hulpverlenende instantie, of ze laten een loonstrookje van hun uitkering of werk zien, zodat Angelick zeker weet dat de cadeautjes terechtkomen bij kinderen voor wie een verjaardagsfeestje niet vanzelfsprekend is.

“En dat zijn er veel: 330.000 Nederlandse kinderen leven in een gezin met een zeer laag inkomen. Daarom voel ik me na een drukke ochtend in mijn weggeefwinkel ook zo ontzettend blij. Dat betekent namelijk dat er weer een paar kinderen zijn die hun verjaardag tóch kunnen vieren."

Lees Angelicks verhaal in Vriendin 30 en praat mee op het forum.

Moet jij wel eens iets laten, omdat je het geld niet kunt missen?

Plaats een reactie

Moet jij wel eens iets laten, omdat je het geld niet kunt missen?

  •  
  •  
  •  

10Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 jul '12 16:47

  Reactie: Ja, soms wel
  ik heb werk, maar dat is echt het minimumsalaris, dus daar kun je echt geen gekke dingen van doen. Goed opletten dus, aanbiedingen bekijken, en spulletjes of kleding in de kringloop kopen.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |