×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: "Ik werd ontslagen omdat ik zwanger was"

Heb jij je wel eens achtergesteld gevoeld omdat je zwanger was of kinderen hebt?
03.07.2012 - Redactie Vriendin

Kirsten (31) hoopt er drie jaar geleden op dat haar contract wordt verlengd. Ze krijgt steeds te horen hoe tevreden iedereen is, dus waarom niet? Maar als ze vertelt dat ze zwanger is, verandert alles. Kirsten raakt haar baan kwijt...


“Mijn baan was echt een lot uit de loterij. Op de dag dat mijn vorige werkgever failliet ging, ging ik met mijn cv langs bij andere bedrijven. Heel toevallig was er bij één van die bedrijven, een groothandel in kantoorartikelen, een sollicitatieprocedure gaande. Ik mocht meteen op gesprek komen. Tijdens dat gesprek werd terloops gevraagd of ik een kinderwens had. Ik weet dat dat niet mag, maar ik had dat vaker meegemaakt en tilde er niet zo zwaar aan. Ik hield me wijselijk op de vlakte. Ik zei dat mijn man en ik het nog niet wisten, maar dat dat zeker geen nee betekende. Een dag later werd ik aangenomen. Ik kreeg een tijdelijk contract voor 32 uur...”

Lees heel Kirstens verhaal in Vriendin 27.

Heb jij je wel eens achtergesteld gevoeld omdat je zwanger was of kinderen hebt? Praat mee op het forum

Plaats een reactie

6Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 5 jul '12 13:01

    Ik las je verhaal en ik herkende helaas een groot deel ervan. Het mag niet gebeuren maar het gebeurt te veel, ze pakken dan wel een andere reden. Zo iets als; je bent nu de 5e die tegelijk met de anderen zwanger is... Of de kind aantallen gaan naar beneden in het kinderdagverblijf, we hebben dan teveel mensen. En vervolgens kun je zelf jou vervangende persoon inwerken. Beetje vreemd.
    Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |