×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: "Ik werd ontslagen omdat ik zwanger was"

Heb jij je wel eens achtergesteld gevoeld omdat je zwanger was of kinderen hebt?
03.07.2012 - Redactie Vriendin

Kirsten (31) hoopt er drie jaar geleden op dat haar contract wordt verlengd. Ze krijgt steeds te horen hoe tevreden iedereen is, dus waarom niet? Maar als ze vertelt dat ze zwanger is, verandert alles. Kirsten raakt haar baan kwijt...


“Mijn baan was echt een lot uit de loterij. Op de dag dat mijn vorige werkgever failliet ging, ging ik met mijn cv langs bij andere bedrijven. Heel toevallig was er bij één van die bedrijven, een groothandel in kantoorartikelen, een sollicitatieprocedure gaande. Ik mocht meteen op gesprek komen. Tijdens dat gesprek werd terloops gevraagd of ik een kinderwens had. Ik weet dat dat niet mag, maar ik had dat vaker meegemaakt en tilde er niet zo zwaar aan. Ik hield me wijselijk op de vlakte. Ik zei dat mijn man en ik het nog niet wisten, maar dat dat zeker geen nee betekende. Een dag later werd ik aangenomen. Ik kreeg een tijdelijk contract voor 32 uur...”

Lees heel Kirstens verhaal in Vriendin 27.

Heb jij je wel eens achtergesteld gevoeld omdat je zwanger was of kinderen hebt? Praat mee op het forum

Plaats een reactie

6Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 5 jul '12 13:01

    Ik las je verhaal en ik herkende helaas een groot deel ervan. Het mag niet gebeuren maar het gebeurt te veel, ze pakken dan wel een andere reden. Zo iets als; je bent nu de 5e die tegelijk met de anderen zwanger is... Of de kind aantallen gaan naar beneden in het kinderdagverblijf, we hebben dan teveel mensen. En vervolgens kun je zelf jou vervangende persoon inwerken. Beetje vreemd.
    Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |