×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Liesbeth heeft zes kinderen.

" Mijn vierde kindje, bleek een drieling!"
26.06.2012 - Redactie Vriendin

Liesbeth (37) en haar man Gerald (44) twijfelden over een vierde kind. Konden ze het wel aan, die extra drukte? Ze besloten de natuur haar gang te laten gaan. En toen... bleek Liesbeth zwanger van een drieling!


“Met drie kinderen had ik mijn handen vol. Ik werkte twee dagen per week als wijkverpleegkundige en was actief in de kerk. Maar ik genoot ervan. Eigenlijk wilde ik nog een baby… Ergens vond ik dat egoïstisch: we hadden immers al drie gezonde kinderen.

We hebben flink getwijfeld, maar zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat we de natuur haar gang zouden laten gaan. Liefde genoeg voor vier kinderen! Ook deze keer was het meteen raak. Ik hoefde niet eens een test te doen, zo duidelijk was het. Ik was misselijk, net als bij de eerste drie zwangerschappen, alleen nu veel erger. Soms wist ik niet waar ik het zoeken moest, zo beroerd voelde ik me.

Ik ging alleen naar de eerste echo. Gerald bleef bij de kinderen. Ik zag meteen twee hartjes kloppen en begon vreselijk te huilen. Een tweeling! Dat verwachtte ik totaal niet. Een tweeling had mij nooit zo leuk geleken. Ik maakte liever twee keer een zwangerschap mee en zag het ook totaal niet zitten om mijn aandacht te verdelen over twee baby’s. Toen kwam de gynaecoloog met een mededeling die mijn wereld echt op z’n kop zette. ‘Het zijn er drie!’ Ik was totaal van slag en kon alleen maar ‘Nee!’ roepen..."

Lees heel Liesbeths verhaal in Vriendin 26.

Zes kinderen, te veel of te weinig? Praat mee op het forum
 

Plaats een reactie

2Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem wo 27 jun '12 14:42

    Bij onze dochter ging het ook zo. Ze hadden een dochtertje en wilden graag een tweede kindje en dat werd tot hun grote schrik ook een drieling. Het gaat allemaal goed, maar het is wel een heel ander leven dan ze zich hadden voorgesteld.
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |