×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Marieke heeft een website om gerechten te delen

"Dat mensen iets extra’s voor elkaar doen, daar word ik blij van"
19.06.2012 - Redactie Vriendin

De etensgeuren van de buurvrouw die aan het koken was, inspireerden Marieke (32) en haar man Jan Thij (29) tot het oprichten van Thuisafgehaald.nl. Via deze website kun je maaltijden delen met je buurtgenoten.


"Dat mensen iets extra’s voor elkaar doen, daar word ik blij van"

Regelmatig waaien er overheerlijke etensgeuren bij Marieke en Jan Thij over de schutting hun tuin in. Marieke: “Als de buurvrouw op zaterdagmiddag om twee uur al uitgebreid staat te koken, dan weet je dat dat veel goeds belooft. Steeds zaten wij in de tuin mee te genieten van al die lekkere geuren, en het water liep ons soms in de mond.

Afgelopen september hebben we de stoute schoenen aangetrokken en belden we aan om te vragen of wij misschien eens een hapje mochten proeven. Gelukkig reageerde onze buurvrouw hartstikke enthousiast. ‘Dit weekend kook ik pompoensoep, kom maar wat afhalen’, zei ze. Die kans grepen we natuurlijk meteen, maar we boden wel aan om een vergoeding voor de boodschappen te betalen. Zo zaten we die zaterdag aan de pompoensoep, die echt heel lekker was. Maar ook de ervaring was heel erg leuk: we waren met één euro vijftig naar de buurvrouw gegaan, dat hadden we met haar afgesproken, en kwamen terug met een pan overheerlijke soep. Ja, dat smaakte absoluut naar meer!”

Lees heel het verhaal in Vriendin 25.

Heb jij ook zoiets meegemaakt of wil je Marieke iets zeggen? Praat mee.

Plaats een reactie

2Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |