×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Marieke heeft een website om gerechten te delen

"Dat mensen iets extra’s voor elkaar doen, daar word ik blij van"
19.06.2012 - Redactie Vriendin

De etensgeuren van de buurvrouw die aan het koken was, inspireerden Marieke (32) en haar man Jan Thij (29) tot het oprichten van Thuisafgehaald.nl. Via deze website kun je maaltijden delen met je buurtgenoten.


"Dat mensen iets extra’s voor elkaar doen, daar word ik blij van"

Regelmatig waaien er overheerlijke etensgeuren bij Marieke en Jan Thij over de schutting hun tuin in. Marieke: “Als de buurvrouw op zaterdagmiddag om twee uur al uitgebreid staat te koken, dan weet je dat dat veel goeds belooft. Steeds zaten wij in de tuin mee te genieten van al die lekkere geuren, en het water liep ons soms in de mond.

Afgelopen september hebben we de stoute schoenen aangetrokken en belden we aan om te vragen of wij misschien eens een hapje mochten proeven. Gelukkig reageerde onze buurvrouw hartstikke enthousiast. ‘Dit weekend kook ik pompoensoep, kom maar wat afhalen’, zei ze. Die kans grepen we natuurlijk meteen, maar we boden wel aan om een vergoeding voor de boodschappen te betalen. Zo zaten we die zaterdag aan de pompoensoep, die echt heel lekker was. Maar ook de ervaring was heel erg leuk: we waren met één euro vijftig naar de buurvrouw gegaan, dat hadden we met haar afgesproken, en kwamen terug met een pan overheerlijke soep. Ja, dat smaakte absoluut naar meer!”

Lees heel het verhaal in Vriendin 25.

Heb jij ook zoiets meegemaakt of wil je Marieke iets zeggen? Praat mee.

Plaats een reactie

2Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |