×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: Johanna leefde meer dan twintig jaar met een seksverslaafde man

Vriendin 23: Johanna leefde meer dan twintig jaar met een seksverslaafde man
05.06.2012 -

Johanna (45) is moeder van Billy (21), Bas (19) en Anouk (13). Ze was 22 jaar getrouwd met Robbert (47) die seksverslaafd bleek te zijn en de controle volledig kwijt was geraakt. Nu, drie jaar later, vecht Johanna om haar verleden een plekje te geven. "Het maakte niet uit of ik zin had, hij wilde elke dag..."


"Op een dag liepen we in de stad en moest hij me iets vertellen. Achteraf bleek dat hij dat onder dwang deed van zijn moeder, omdat de politie bij hen aan de deur had gestaan. Wat bleek? Robbert was door verschillende vrouwen beschuldigd van exhibitionisme. Met andere woorden: hij was betrapt als potloodventer!

Toen ik zwanger was van onze oudste zoon gebeurde er weer iets Ik zat op mijn werk, toen Robbert me boos belde. Hij beschuldigde me dat ik was vreemdgegaan, omdat hij een rare uitslag had. Ik wist niet wat ik hoorde. De grond zakte onder mijn voeten vandaan. Ik, die zo trouw en eerlijk was en zo veel van mijn man hield! Ik kon er niet echt op in gaan omdat ik op mijn werk zat, maar ik riep wel meteen dat dat niet door mij kon komen.

Eenmaal thuis herinnerde ik me het telefoonnummer op de krant en na lang aandringen gaf Robbert toe dat hij prostituees bezocht. Ik voelde me vernederd en alleen. Vooral toen ik me ook op chlamydia moest laten testen bij de huisarts. Daar lag ik dan, zwanger en wel, om me op een geslachtsziekte te laten testen die mijn man waarschijnlijk had opgelopen! Gelukkig had ik niets, maar ik had hartstikke ziek kunnen worden, net als mijn ongeboren baby. Robbert weigerde er na die dag nog iets over te zeggen. Ik mocht ook niets vragen en dat wilde ik eigenlijk ook niet. Ik schoot de ontkenning in. Ik was hoogzwanger en wilde me richten op de bevalling en mijn baby..."

Lees heel Johanna's verhaal in Vriendin 23.

Praat mee op het forum

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Riky ma 11 jun '12 23:09

    Beste Johanna, Een goede vriendin attendeerde mij op je levensverhaal in De Vriendin. Heel goed van je dat je dit gepubliceerd hebt. Begrijpelijk dat je pas na zoveel jaren deze keuze hebt kunnen maken. Sex en scheiden kwamen in een katholiek gezin nauwelijks ter sprake. Het is heel moedig van je dat je na 22 jaren eindelijk voor jezelf en je kinderen hebt gekozen, ook al was die keuze zwaar. Je kinderen kunnen trots zijn op zo'n lieve moeder. Twijfel nooit meer aan jezelf, je bent een kanjer. Fijn dat je nu warmte en echte liefde krijgt van je nieuwe vriend. Fijne toekomst. Riky
    Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |