×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: Johanna leefde meer dan twintig jaar met een seksverslaafde man

Vriendin 23: Johanna leefde meer dan twintig jaar met een seksverslaafde man
05.06.2012 -

Johanna (45) is moeder van Billy (21), Bas (19) en Anouk (13). Ze was 22 jaar getrouwd met Robbert (47) die seksverslaafd bleek te zijn en de controle volledig kwijt was geraakt. Nu, drie jaar later, vecht Johanna om haar verleden een plekje te geven. "Het maakte niet uit of ik zin had, hij wilde elke dag..."


"Op een dag liepen we in de stad en moest hij me iets vertellen. Achteraf bleek dat hij dat onder dwang deed van zijn moeder, omdat de politie bij hen aan de deur had gestaan. Wat bleek? Robbert was door verschillende vrouwen beschuldigd van exhibitionisme. Met andere woorden: hij was betrapt als potloodventer!

Toen ik zwanger was van onze oudste zoon gebeurde er weer iets Ik zat op mijn werk, toen Robbert me boos belde. Hij beschuldigde me dat ik was vreemdgegaan, omdat hij een rare uitslag had. Ik wist niet wat ik hoorde. De grond zakte onder mijn voeten vandaan. Ik, die zo trouw en eerlijk was en zo veel van mijn man hield! Ik kon er niet echt op in gaan omdat ik op mijn werk zat, maar ik riep wel meteen dat dat niet door mij kon komen.

Eenmaal thuis herinnerde ik me het telefoonnummer op de krant en na lang aandringen gaf Robbert toe dat hij prostituees bezocht. Ik voelde me vernederd en alleen. Vooral toen ik me ook op chlamydia moest laten testen bij de huisarts. Daar lag ik dan, zwanger en wel, om me op een geslachtsziekte te laten testen die mijn man waarschijnlijk had opgelopen! Gelukkig had ik niets, maar ik had hartstikke ziek kunnen worden, net als mijn ongeboren baby. Robbert weigerde er na die dag nog iets over te zeggen. Ik mocht ook niets vragen en dat wilde ik eigenlijk ook niet. Ik schoot de ontkenning in. Ik was hoogzwanger en wilde me richten op de bevalling en mijn baby..."

Lees heel Johanna's verhaal in Vriendin 23.

Praat mee op het forum

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Riky ma 11 jun '12 23:09

    Beste Johanna, Een goede vriendin attendeerde mij op je levensverhaal in De Vriendin. Heel goed van je dat je dit gepubliceerd hebt. Begrijpelijk dat je pas na zoveel jaren deze keuze hebt kunnen maken. Sex en scheiden kwamen in een katholiek gezin nauwelijks ter sprake. Het is heel moedig van je dat je na 22 jaren eindelijk voor jezelf en je kinderen hebt gekozen, ook al was die keuze zwaar. Je kinderen kunnen trots zijn op zo'n lieve moeder. Twijfel nooit meer aan jezelf, je bent een kanjer. Fijn dat je nu warmte en echte liefde krijgt van je nieuwe vriend. Fijne toekomst. Riky
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |