×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Micky Hoogendijk: ‘Liefde op het eerste gezicht is ’t leukste wat er is’

Micky Hoogendijk: ‘Liefde op het eerste gezicht is ’t leukste wat er is’
07.11.2017 -

Actrice Micky Hoogendijk (47) verloor haar baby, overleefde een bomaanslag maar kreeg daardoor een miskraam, is twee keer gescheiden. Micky heeft veel meegemaakt. En hoe is het nu met de liefde? “Ja, dat is een moeilijk verhaal...”


Als íemand een bewogen leven heeft, is het Micky wel. Ze trouwde met kunstenaar Rob Scholte, verloor na een voldragen zwangerschap haar eerste kind, overleefde een bomaanslag en kwam later in het nieuws door haar huwelijk met Adam Curry, nu haar ex. Tegenwoordig werkt ze als fotograaf en pendelt ze heen en weer tussen Amerika en Nederland.

Wat voor beeld had jij als kind van hoe jouw leven eruit zou gaan zien?
“Als de juf vroeg wat we wilden worden, zeiden de meeste kinderen verpleegster of brandweerman. ‘En Mirjam?’ vroeg de juf, want zo heette ik toen nog. ‘Ik wil iets voor mezelf doen’, zei ik. Alle kinderen moesten lachen, ze vonden mij een rare, geloof ik.”

Je heet eigenlijk Mirjam?
“Mijn tweede vader had een zoon, Herman, die hij Mick noemde, als koosnaampje. Hij overleed toen ik veertien was. Ter ere van hem ben ik mezelf toen Micky gaan noemen. Ik wilde heel graag een papa. Die had ik niet.” 

Ik las dat je biologische vader een anonieme zaaddonor is.
“Ja, mijn moeder en haar eerste man probeerden tien jaar lang een kind te krijgen. In 1970 was dit een nieuwe optie waar ze bewust voor kozen, ook al gingen ze snel daarna uit elkaar. Als kind heb ik gefantaseerd over mijn vader, maar ik moest het loslaten. Er werd niets geadministreerd, hij was niet te vinden.”

Welke invloed heeft het op je leven als je geen vader hebt?
“Nou, ik ben een streber, dat heeft daarmee te maken: ik wilde gezien worden. Ik ben eigenlijk een rustig persoon die graag op één plek is. Maar ik heb flink wat traumatische ervaringen gehad in mijn leven, waardoor ik ben veranderd. Ik ben een avonturier geworden, ik omarm het leven. Nu ik bijna vijftig ben, wil ik terug naar die rust. Alleen reis ik nu veel voor mijn werk als fotograaf. Als ik ’s nachts wakker word, denk ik: ben ik in Oss, Den Helder of LA? En waar is het toilet? Dus het mag wel iets rustiger.”

Hoe was de relatie met je moeder?
“Zij was mijn vader en moeder tegelijk. We zijn door diepe dalen gegaan, zeker in mijn puberteit. Als je moet loskomen van de enige ouder in je leven, is dat heftig. Ook voor haar. Zij wilde mij niet loslaten, ik wilde dat juist wel.” 


 

‘In de krant stond dat ik slachtoffer was. Slachtoffer, ik? Dat nooit’ 


 

Drie jaar later ontplofte er een bom onder jullie auto terwijl jullie in de Amsterdamse Jordaan reden.
“In de krant stond mijn foto met het woord ‘slachtoffer’ eronder. Toen dacht ik: ja, daaag. Slachtoffer, dat nooit. Niet dat überhaupt iemand naar mij omkeek. Pas na een week vroeg de huisarts hoe het met mij was. De focus lag op Rob, die zijn benen was verloren. Maar ik had een miskraam gehad door die bomaanslag. Iedereen denkt dat ik het goed heb verwerkt, maar ik denk dat ik een posttraumatisch stresssyndroom had. Ik heb er nog steeds last van. Bij vuur- werk schrik ik: in mijn lichaam zit nog steeds pijn, verdriet en boosheid. Maar ik heb nooit boos kunnen worden op iemand, want het is niet bekend wie er achter die aanslag zat. Toch moest ik dit afsluiten. Door te vergeven, schijn je dóór te kunnen in het leven. Dus ik ben heel vergevingsgezind geworden.” 

Lees het hele interview met Micky Hoogendijk in Vriendin 45.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |