×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wendy: ‘Ik smelt als ik mijn peuter en puber samen lol zie maken’

Wendy: ‘Ik smelt als ik mijn peuter en puber samen lol zie maken’
01.11.2017 -

Het was best even schakelen toen Wendy (38) weer zwanger bleek te zijn. Haar oudste was inmiddels al een tiener. Nu, drie jaar later, zorgen de twee jongens samen voor heel wat reuring in huis. “Kevin van dertien is een echte puber, met alles erop en eraan. En Liam is een ondeugende peuterpuber.”


Wendy: “Liam is echt een cadeautje. Ik wilde altijd al graag een gezin met twee kinderen, maar mijn lijf gooide roet in het eten. Anderhalf jaar na Kevins geboorte kreeg ik buikpijn, een grote cyste op een van mijn eierstokken bleek de oorzaak. Na het verwijderen van de eierstok was de kans op een tweede zwangerschap kleiner geworden, maar niet uitgesloten.

Pijn
Dat bleek wel toen ik, tot onze grote blijdschap, opnieuw zwanger werd. Helaas maakte een miskraam een einde aan dat geluk. Ik bleef pijn houden en onderzoek wees uit dat mijn overgebleven eierstok er niet best aan toe was. De arts achtte het nagenoeg uitgesloten dat ik nog zwanger kon worden. Dat was heel verdrietig om te horen, ik heb echt even tijd nodig gehad om het een plekje te geven. Toch prezen mijn man Daniël en ik ons ook gelukkig, met alleen Kevin. Het verlangen naar een tweede bleef op de achtergrond wel aanwezig, maar ik had voor honderd procent uitgesloten dat het ooit nog zou gebeuren. 

Zwanger
Vier jaar geleden overleed mijn vader plotseling aan een hartinfarct. Hij was pas 59 jaar en zijn dood kwam voor mij als een enorme schok. We hadden altijd een heel goede band en hij was voor mij het eerste verlies in mijn directe omgeving. Ik kon er maar moeilijk mee omgaan en zat nog midden in de eerste weken van rouw, toen ik op een zaterdagochtend opstond met een heel vreemd besef. Ik ben zwanger, dacht ik. Sterker nog, ik dacht het niet alleen, ik wist het zeker. Zonder iets tegen Daniël te zeggen, ging ik naar de apotheek voor een zwangerschapstest, al was ik er heilig van overtuigd dat ik in verwachting was. De zwangerschap van Kevin was dan wel tien jaar geleden, ik wist nog heel goed hoe mijn lichaam toen aanvoelde. Nu voelde ik weer hetzelfde. De test bevestigde wat ik al wist.

‘Ga maar even zitten’, zei ik tegen Daniël. Ik vertelde hem dat we nog een kind zouden krijgen. Hij sprong niet meteen een gat in de lucht toen hij het hoorde. Ook hij had een tweede kindje uitgesloten, het nieuws moest even bezinken. We hadden hier totaal geen rekening mee gehouden, ondanks dat we al jaren geen anticonceptie meer gebruikten. Zelf was ik eerlijk gezegd ook niet direct heel enthousiast.

Lichtpuntje
Tegelijkertijd kwam er een bijzonder gevoel bij me naar boven: hoe kon het dat ik uitgerekend nu, zo kort na het overlijden van mijn vader, zwanger was geworden? Ik ben normaal gesproken heel nuchter, maar had sterk het idee dat mijn vader er iets mee te maken had. Dat dit gestuurd was. Deze zwangerschap werd het lichtpuntje in de duisternis waarin ik zat. In al het verdriet had ik weer iets om naar uit te kijken. 

Zó aandoenlijk
“Kevin was meteen hartstikke gek op zijn broertje. Ik weet nog goed dat hij Liam een keer de es gaf en ik nog even snel wat in het huishouden deed. Ineens werd het wel heel stil in de woonkamer. Op de bank zat Kevin, stokstijf en muisstil, met een slapende Liam in z’n armen. Hij wilde hem niet wakker maken. Dat was zo aandoenlijk om te zien. Hoewel er een behoorlijk leeftijdsverschil tussen hen zit, zijn er ook overeenkomsten.
 

'Kevin was meteen hartstikke gek op z’n broertje. De jongens zijn twee handen op één buik’ 


Zo zitten ze momenteel allebei in de puberteit. Kevin, die inmiddels dertien is, is een echte puber, met alles erop en eraan. En Liam van drie is een ondeugende peuterpuber. Allebei zoeken ze hun grenzen op en bij vlagen is het behoorlijk hectisch bij ons thuis. Als Liam ’s ochtends rond zeven uur wakker wordt, hoor ik hem uit zijn bedje springen en meteen naar de kamer van Kevin rennen. Vanaf dat moment is de dag onmiskenbaar begonnen."

Komt in jouw gezin ook een groot leeftijdsverschil voor en wil je daarover vertellen? Mail je verhaal naar post@ vriendin.audax.nl of praat verder op ons forum

Lees het hele verhaal in Vriendin 44

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |