×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’
10.10.2017 -

Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'


Margaret: “Vorige week ben ik opnieuw een grens overgegaan. Een grens die ik mezelf nog wel zo streng had gesteld, want ik weet dat ik onverstandig bezig ben. En ik wil, nee, ik móét het in de hand houden. Maar ik was zo moe, die vrijdag. Er hadden zo veel dingen tegengezeten op mijn werk. Het enige wat ik wilde toen ik thuiskwam, was uitblazen op de bank en verdergaan met de Netflixserie die ik eerder die week had ontdekt. Maar dat kon niet: mijn man Remco had een feestje op zijn werk en ik moest mee. Echt, als ik er alleen al aan dacht, vielen mijn ogen bijna dicht. Toen ik thuiskwam, herinnerde Remco me er meteen aan dat we om half zeven uur de deur uit moesten. Hij had de oppas al ingelicht dat het weleens laat kon worden. Ik had dus nog 33 minuten om me op te knappen.” 

Korte twijfel
“Ik liep naar boven, maar in plaats van naar de badkamer, liep ik naar mijn geheime laatje. In de slaapkamerkast van Remco en mij. De la is onopvallend gevuld met wat oude panty’s en sokken. Remco zal er nooit in kijken. Hij weet niet dat daar mijn illegale voorraad oppeppers ligt. Twee stripjes en wat losse pilletjes. Ik legde er twee in mijn hand en keek ernaar. Even twijfelde ik, heel even maar. Toen deed ik ze in mijn mond en spoelde ik ze weg met een slokje uit het flesje water dat altijd op mijn nachtkastje staat. Het voelde alsof ze meteen werkten.
 

'Ik voelde mijn hart sneller kloppen. Ik bruiste van de energie, mijn vermoeidheid was verdwenen.'
 

Onzin natuurlijk, ik weet dat het even duurt, maar alleen al het besef dat ik ze had geslikt, was voldoende om opgewekt in mijn kast te kijken naar wat ik zou aantrekken. Een half uur later werkten ze wél. Ik voelde mijn hart sneller kloppen. Ik bruiste van de energie, mijn vermoeidheid was verdwenen. Ik zwaaide naar de kinderen en maakte grapjes tegen mijn man. Dat ik mijn energieboost zou moeten bekopen met een slechte nachtrust en morgen een brak gevoel, kon me niets schelen. Dan moest Remco morgen maar voor de kinderen opdraaien, dit deed ik toch voor hem?

Wit tabletje
Ik las over een moeder die weleens de pillen slikte van haar zoon. Die is gek, dacht ik toen nog. Maar het verhaal bleef in mijn hoofd hangen. Ik gaf elke dag pilletjes aan mijn dochter. Drie keer per dag stond ik met zo’n wit tabletje in mijn handen. En hoe vermoeider ik raakte, hoe vaker ik dacht: zal ik eens...? Op een dag dat ik een lange vergadering zou moeten notuleren, drukte ik zomaar een extra pilletje uit de strip. Ik nam het onopvallend in en ging naar mijn werk. Ik was er nog maar net toen ik me voelde opknappen. Ik sjeesde door mijn taken en tijdens de vergadering was ik superalert. Ik kon het beter volgen dan ooit en direct erna tikte ik de notulen. Mijn baas was verbaasd en gaf me een compliment. En ik dacht: wauw, dit dankzij één pilletje!” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 41. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |