×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Larissa (20) ‘Het is een wonder dat mijn zusje nog leeft’

Larissa (20) ‘Het is een wonder dat mijn zusje nog leeft’
04.10.2017 -

Het zusje van Larissa (20) werd aangereden door een vrachtwagen en hield daar ernstig hersenletsel aan over. “Ik ben nog meer van haar gaan houden en geniet van elke dag die ik met haar heb.”


Larissa: “Tijdens het avondeten verslikte mijn zusje Imke (16) zich laatst in een knakworstje. Via haar spraakcomputer, die de woorden uitspreekt die ze typt op een toetsenbord, zei ze: “Ik heb het ongeluk overleefd en nu ga ik thuis bijna dood door een knakworstje!” Mijn ouders en ik schoten in de lach. Ik keek naar mijn zusje en dacht: ik ben zo trots op jou. Op haar gezicht staat weer een mooie glimlach en ze maakt weer grapjes. Twee jaar geleden, toen mijn zusje in coma lag na een verkeersongeluk, had niemand dat durven dromen.” 

In een roes
“Op 30 juni 2015 fietste Imke van school alleen naar huis. Ze werd op een drukke doorgaande weg aangereden door een vrachtwagen en werd meters door de lucht geslingerd. Twee vriendinnen die daarna voorbij fietsten en Imke zagen liggen, gingen direct naar ons huis om ons op de hoogte te brengen van het ongeluk. Andere voorbijgangers hadden al 112 gebeld. Mijn moeder was thuis, ik was verderop mijn paard aan het verzorgen. Ze belde me meteen: ‘Imke heeft een ongeluk gehad.’ Ik raakte niet meteen in paniek. Ik ben ook weleens gevallen en dacht: hand in het gips en weer verder. Maar toen mijn moeder even later opnieuw belde en zei dat er een traumahelikopter was ingeschakeld, wist ik dat het ernstig was. Imke werd naar het Radboudumc in Nijmegen gevlogen. Samen met mijn moeder haastte ik me daarheen. Op de spoedeisende hulp hoorden we hoe Imke eraan toe was: ze was gereanimeerd op straat, haar kaak was gebroken en haar milt, die hevig bloedde, moest verwijderd worden. Haar situatie was zeer kritiek en volgens de artsen was het niet zeker of ze de operatie zou overleven.

Onderbuikgevoel
Mijn moeder was in paniek en bleef maar huilen, ik was zo van de kaart dat ik niet helder kon denken. Ik beleefde alles in een roes. We konden Imke voor de operatie kort zien. Dat was heftig. Haar hoofd lag in een brace en ze zat onder het bloed en de schaafwonden. Ik was in shock. Door de adrenaline besefte ik amper wat er gebeurde. De operatie duurde twee uur, maar voor mijn gevoel wel zes. In de wachtruimte wist mijn moeder niet waar ze het zoeken moest. Mijn vader, die vanuit zijn werk inmiddels ook gearriveerd was, was even bang als ik. Toch hadden we er vertrouwen in dat Imke het ging redden. Een onderbuikgevoel.

Intensive Care
Later hoorden we dat dat gevoel klopte: de operatie was geslaagd. We mochten naar Imke toe, die op de Kinder Intensive Care aan tientallen slangen lag en kunstmatig in slaap werd gehouden. Het was heel naar om haar zo te zien. Maar pas later, in de auto op weg naar huis, brak ik. Toen pas drong de ernst van de situatie tot me door. Mijn lieve zusje had een zeer heftig ongeluk gehad. Ze had het overleefd, maar hoe nu verder? Ze had twee klaplongen, een gekneusde nier en de artsen zeiden dat ze door de klap hersenletsel had opgelopen. Het was de vraag of ze nog wakker zou worden en als dat gebeurde, hoe ze er dan aan toe zou zijn.” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 40.

Hart onder de riem
Larissa maakte dit boek om het ongeluk aan haar zusje uit te leggen. Ze schreef ook Het verhaal van Imke, waarmee ze broers en zussen in eenzelfde situatie wil helpen. Op hun eigen niveau wordt verteld wat er na een ernstig ongeluk met hun broer of zus aan de hand is, om de situatie te begrijpen en te accepteren. Het boekje is te downloaden op de site van Adelante: www.adelante-zorggroep.nl

Plaats een reactie

1Reacties

Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |