×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De zus van Diana werd vermoord

De zus van Diana werd vermoord
20.09.2017 -

In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.


Diana: “Het was vrijdag de dertiende. Anita postte de avond ervoor op Facebook nog iets over hoe je deze ongeluksdag moest door- komen. Hoe wrang, blijkt achteraf... Even na zeven uur werd ik gebeld door haar oudste zoon. Hij vertelde dat Anita was neergestoken en in coma lag. Ik ben direct naar het zieken- huis gegaan, waar haar twee zonen van 19 en 24 jaar al zaten te wachten. Totaal verslagen. De dader had haar zo hard gestoken dat het mes was afgebroken. De arts zei vrijwel direct dat haar situatie uitzichtloos was, maar dat kon ik toen nog niet geloven. Het was te onwerkelijk. Ik hoopte vooral dat ze bij zou komen en ons kon vertellen wat er was gebeurd. 

Ik hield haar hand vast
Even leek het erop dat er nog hersenactiviteit was bij Anita, maar een MRI en later ook een EEG wezen uit dat dit niet zo was. Haar kinderen mochten de knoop doorhakken: gaan we door met beademen of trekken we de stekker eruit? Dat was een onmogelijke keuze. ‘Dan vermoord ik mijn moeder’, zei de oudste. Een week nadat Diana op straat werd neergestoken, heeft de arts, nadat duidelijk was dat ze niks meer voor haar konden doen, met onze toestemming de apparatuur toch afgesloten. Anita deed haar mond nog even open en ze leek te glimlachen. Zeven minuten later overleed ze. Ik hield haar hand vast.” 

Geen lieverdjes
Anita en Diana groeiden samen op als de jongste twee in een gezin van vijf kinderen. “Anita en ik scheelden nét iets  meer dan een jaar en trokken onze hele jeugd samen op. We waren twee handen op één buik. We deelden een slaapkamer, hadden dezelfde vrienden en als kind speelden we elke dag samen op straat. Dan haalden we de gekste dingen uit. Lieverdjes waren we niet. Ik weet nog dat er een keer proefmonsters van KitKat werden bezorgd in onze wijk. Wij hadden van die lange dunne armen en hebben in de hele buurt al die chocola uit de brievenbussen gejat. Uiteindelijk kwamen we altijd voor elkaar op. Ik meestal voor haar, want Anita was als kind een bangerik. 

Stapje terug
In afwachting van het hoger beroep probeert Diana de zaak te laten rusten. “Maar eigenlijk kan dat niet voordat ik weet wat er is gebeurd met mijn zus. Ik hoop dat de dader een keer gaat praten. Laatst droomde ik weer over Anita. Ze kwam een trap af die was bezaaid met bloemen. Ze bedankte me voor alles wat ik had gedaan en zei dat het goed was zo. We hielden elkaar vast en ze gaf me een zoen. Het voelde heel echt. Misschien heeft ze gelijk en moet ik een stapje terug doen nu de dader vastzit. Maar echt laten rusten kan ik het waarschijnlijk nooit.” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 38

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |