×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De zus van Diana werd vermoord

De zus van Diana werd vermoord
20.09.2017 -

In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.


Diana: “Het was vrijdag de dertiende. Anita postte de avond ervoor op Facebook nog iets over hoe je deze ongeluksdag moest door- komen. Hoe wrang, blijkt achteraf... Even na zeven uur werd ik gebeld door haar oudste zoon. Hij vertelde dat Anita was neergestoken en in coma lag. Ik ben direct naar het zieken- huis gegaan, waar haar twee zonen van 19 en 24 jaar al zaten te wachten. Totaal verslagen. De dader had haar zo hard gestoken dat het mes was afgebroken. De arts zei vrijwel direct dat haar situatie uitzichtloos was, maar dat kon ik toen nog niet geloven. Het was te onwerkelijk. Ik hoopte vooral dat ze bij zou komen en ons kon vertellen wat er was gebeurd. 

Ik hield haar hand vast
Even leek het erop dat er nog hersenactiviteit was bij Anita, maar een MRI en later ook een EEG wezen uit dat dit niet zo was. Haar kinderen mochten de knoop doorhakken: gaan we door met beademen of trekken we de stekker eruit? Dat was een onmogelijke keuze. ‘Dan vermoord ik mijn moeder’, zei de oudste. Een week nadat Diana op straat werd neergestoken, heeft de arts, nadat duidelijk was dat ze niks meer voor haar konden doen, met onze toestemming de apparatuur toch afgesloten. Anita deed haar mond nog even open en ze leek te glimlachen. Zeven minuten later overleed ze. Ik hield haar hand vast.” 

Geen lieverdjes
Anita en Diana groeiden samen op als de jongste twee in een gezin van vijf kinderen. “Anita en ik scheelden nét iets  meer dan een jaar en trokken onze hele jeugd samen op. We waren twee handen op één buik. We deelden een slaapkamer, hadden dezelfde vrienden en als kind speelden we elke dag samen op straat. Dan haalden we de gekste dingen uit. Lieverdjes waren we niet. Ik weet nog dat er een keer proefmonsters van KitKat werden bezorgd in onze wijk. Wij hadden van die lange dunne armen en hebben in de hele buurt al die chocola uit de brievenbussen gejat. Uiteindelijk kwamen we altijd voor elkaar op. Ik meestal voor haar, want Anita was als kind een bangerik. 

Stapje terug
In afwachting van het hoger beroep probeert Diana de zaak te laten rusten. “Maar eigenlijk kan dat niet voordat ik weet wat er is gebeurd met mijn zus. Ik hoop dat de dader een keer gaat praten. Laatst droomde ik weer over Anita. Ze kwam een trap af die was bezaaid met bloemen. Ze bedankte me voor alles wat ik had gedaan en zei dat het goed was zo. We hielden elkaar vast en ze gaf me een zoen. Het voelde heel echt. Misschien heeft ze gelijk en moet ik een stapje terug doen nu de dader vastzit. Maar echt laten rusten kan ik het waarschijnlijk nooit.” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 38

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |