×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Susan werd twee maanden na de dood van haar man weer verliefd

Susan werd twee maanden na de dood van haar man weer verliefd
29.08.2017 -

Vorig jaar overleed Nick (32), de man van Susan (30), door een noodlottig ongeval. Kort daarop viel ze voor een goede vriend van hem. "Ik schrok daar enorm van, het was zo onverwacht."


Susan: “Nick en ik zijn jong getrouwd, ik was zeventien toen ik hem leerde kennen en vier jaar later gaven we elkaar het jawoord. Ik had het al snel over kinderen. Nick was daar wat minder mee bezig. Hij was druk met zijn werk bij Defensie en vond dat het best nog even kon wachten allemaal. Uiteindelijk was ik 27 toen ik beviel van Jay. Alles klopte: we hadden een fijn huis, ik had een leuke baan, Nick was net begonnen aan zijn nieuwe baan én we hadden een prachtig kind. En toen werd er op een maandag in het voorjaar van 2016 aangebeld. Ik had net met Jay boodschappen gedaan, het was half één. Er stonden twee politieagenten voor de deur die me vertelden dat Nick een ongeluk had gekregen op zijn werk en direct aan de gevolgen was overleden. ‘Je maakt een geintje’, was mijn eerste reactie. Het was zo onwerkelijk. Ik zag ons leven samen aan me voorbijflitsen. Alles wat we samen hadden gedeeld en alles wat we nog wilden doen in de toekomst. We hadden het zo goed samen. Hoe kon dit nou gebeuren?”

'Ik was nog aan het rouwen, waarom kreeg ik dan gevoelens voor deze man?'


Mooi afscheid
“Na het ongeluk werd Nick in een kist thuisgebracht door collega’s van Defensie. Jaren eerder hadden zij hem opgeleid en ze vroegen of ze Nick naar zijn laatste rustplaats mochten dragen. Dat vond ik een mooi idee, maar dan wel met zes oud-collega’s. Een van die zes was Richard, Nicks buddy tijdens de opleiding. Ze waren goede vrienden geweest, maar het contact was in de loop der jaren verwaterd. Ik had hem maar één keer ontmoet, toen Nick en ik trouwden, maar herinnerde me van Nicks verhalen nog wel hoe close ze ooit waren. De begrafenis was verdrietig, maar ook heel mooi. Na afloop vroeg Richard of hij, als de ergste drukte achter de rug was, bij me langs mocht komen om te checken hoe het ging. Je belooft bij Defensie namelijk niet alleen voor elkaar te zorgen tijdens het werk, je zorgt ook voor de familie van je buddy, mocht er iets gebeuren. Ik antwoordde dat ik dat fijn zou vinden. Twee maanden later stond hij op de stoep met een bos bloemen. Het ging op dat moment best goed met me. Ik leek over een oerkracht te beschikken, wat me enorm verbaasde. Ik was in de rouw, maar positief en helder van geest. Ik had veel verdriet, maar tegelijkertijd de power om er te zijn voor Jay.”

Helemaal van slag
“Richard en ik kletsten wat en al snel ging hij in de tuin spelen met Jay. Terwijl ik wat te drinken inschonk, keek ik naar de twee mannen in mijn tuin en merkte ik dat ik er verliefde kriebels van kreeg. Er flitsten toekomstbeelden door mijn hoofd, samen met die leuke man die daar met mijn zoontje met waterballonnen bezig was. Ik schrok er enorm van, het was zo onverwacht. Die nacht heb ik niet goed geslapen. Richard bleef maar door mijn hoofd spoken. Een paar dagen later kreeg ik een berichtje van hem. We appten wat over en weer en toen bleek dat ook hij slecht sliep na zijn bezoekje aan mij. Hij was er net zo door van slag als ik – het was absoluut niet zijn bedoeling om gevoelens te ontwikkelen voor de weduwe van zijn buddy.

Lees het hele verhaal in Vriendin 35. Meepraten op ons forum? Dat kan hier

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |