×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anja: 'Wij geven afgedankte katten een mooi gelukkig leven'

Anja: 'Wij geven afgedankte katten een mooi gelukkig leven'
03.08.2017 -

Gedumpte kittens, verwilderde straatkatten, poezen uit het asiel die niemand wil hebben: ze kunnen terecht bij Anja. Vriendin's Ella Mae nam een kijkje in haar kattenopvang, of nou ja, opvang... zeg maar gerust poezenparadijs!


'Ik ben altijd al dol op katten geweest'


Steeds meer poezen
Vrijwilliger Tessa schenkt voor ons allemaal iets te drinken in en we gaan even in de prachtige tuin zitten, waar veel speeltoestellen voor de katten staan. “De manege werd uiteindelijk een kattenopvang”, vertelt Anja verder. “Een echtpaar kwam eens het erf op lopen met een klein katje dat ze tijdens het wandelen in de polder hadden gevonden. Die kitten was moe, onderkoeld en hongerig. Ze wisten niet wat ze ermee aan moesten en wij waren de eerste mensen die ze in de omgeving zagen. Ik was met de paarden bezig geweest en stond net een boterham te eten. Toen de vrouw naar me toe kwam, vloog de kitten zo uit haar armen richting mijn boterham. Zo veel
honger had dat beestje. Ik ben altijd al dol op katten geweest, dus wij ontfermden ons over haar.
Dat werd onze eerste zwerfkat. Ze is zestien jaar bij ons geweest. Na haar komst kwamen we in aanraking met Stichting Zwerfkat. Ze vroegen of onze manege een opvanglocatie kon worden voor afgedankte katten. Via deze stichting kwam er een moederpoes bij ons met drie kittens, die door iemand waren gedumpt onder een brug in de buurt. Daarna redden we uit een andere manege een andere poes. Die zat opgesloten in een ruimte waar mensen rookten. Ze mocht
niet naar buiten om te voorkomen dat ze zou worden aangevallen door de valse honden die buiten op het terrein verbleven als waakhonden. Dat vonden we zo enorm zielig dat we vroegen of die poes bij ons mocht komen.”
 

'Katten hebben eengoed geheugen'


Veel liefde
Anja: “Katten vergeten nooit dat je ze hebt gered. Vorig jaar kochten we een paard in België bij een mevrouw die ook acht katten in haar kelder had. Het stonk er ontzettend, er was geen frisse lucht en de katten hadden nog nooit daglicht gezien. Die mevrouw zat midden in een scheiding en we mochten de katten meenemen. Er was veel geduld voor nodig om ze heel langzaamaan aan daglicht te laten wennen. En ook heel wat oogzalf trouwens. Maar ze werden weer gezond en raakten gewend aan het leven hier. Toen die mevrouw hier vier maanden later kwam kijken, wisten de katten niet hoe snel ze zich uit de voeten moesten maken. Ze zijn gaan schuilen op
zolder en kwamen pas weer tevoorschijn toen de kust veilig was. Katten hebben een
goed geheugen.”

Lees het hele verhaal van Anja in Vriendin 31.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |