×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anja: 'Wij geven afgedankte katten een mooi gelukkig leven'

Anja: 'Wij geven afgedankte katten een mooi gelukkig leven'
03.08.2017 -

Gedumpte kittens, verwilderde straatkatten, poezen uit het asiel die niemand wil hebben: ze kunnen terecht bij Anja. Vriendin's Ella Mae nam een kijkje in haar kattenopvang, of nou ja, opvang... zeg maar gerust poezenparadijs!


'Ik ben altijd al dol op katten geweest'


Steeds meer poezen
Vrijwilliger Tessa schenkt voor ons allemaal iets te drinken in en we gaan even in de prachtige tuin zitten, waar veel speeltoestellen voor de katten staan. “De manege werd uiteindelijk een kattenopvang”, vertelt Anja verder. “Een echtpaar kwam eens het erf op lopen met een klein katje dat ze tijdens het wandelen in de polder hadden gevonden. Die kitten was moe, onderkoeld en hongerig. Ze wisten niet wat ze ermee aan moesten en wij waren de eerste mensen die ze in de omgeving zagen. Ik was met de paarden bezig geweest en stond net een boterham te eten. Toen de vrouw naar me toe kwam, vloog de kitten zo uit haar armen richting mijn boterham. Zo veel
honger had dat beestje. Ik ben altijd al dol op katten geweest, dus wij ontfermden ons over haar.
Dat werd onze eerste zwerfkat. Ze is zestien jaar bij ons geweest. Na haar komst kwamen we in aanraking met Stichting Zwerfkat. Ze vroegen of onze manege een opvanglocatie kon worden voor afgedankte katten. Via deze stichting kwam er een moederpoes bij ons met drie kittens, die door iemand waren gedumpt onder een brug in de buurt. Daarna redden we uit een andere manege een andere poes. Die zat opgesloten in een ruimte waar mensen rookten. Ze mocht
niet naar buiten om te voorkomen dat ze zou worden aangevallen door de valse honden die buiten op het terrein verbleven als waakhonden. Dat vonden we zo enorm zielig dat we vroegen of die poes bij ons mocht komen.”
 

'Katten hebben eengoed geheugen'


Veel liefde
Anja: “Katten vergeten nooit dat je ze hebt gered. Vorig jaar kochten we een paard in België bij een mevrouw die ook acht katten in haar kelder had. Het stonk er ontzettend, er was geen frisse lucht en de katten hadden nog nooit daglicht gezien. Die mevrouw zat midden in een scheiding en we mochten de katten meenemen. Er was veel geduld voor nodig om ze heel langzaamaan aan daglicht te laten wennen. En ook heel wat oogzalf trouwens. Maar ze werden weer gezond en raakten gewend aan het leven hier. Toen die mevrouw hier vier maanden later kwam kijken, wisten de katten niet hoe snel ze zich uit de voeten moesten maken. Ze zijn gaan schuilen op
zolder en kwamen pas weer tevoorschijn toen de kust veilig was. Katten hebben een
goed geheugen.”

Lees het hele verhaal van Anja in Vriendin 31.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!