×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anja: 'Wij geven afgedankte katten een mooi gelukkig leven'

Anja: 'Wij geven afgedankte katten een mooi gelukkig leven'
03.08.2017 -

Gedumpte kittens, verwilderde straatkatten, poezen uit het asiel die niemand wil hebben: ze kunnen terecht bij Anja. Vriendin's Ella Mae nam een kijkje in haar kattenopvang, of nou ja, opvang... zeg maar gerust poezenparadijs!


'Ik ben altijd al dol op katten geweest'


Steeds meer poezen
Vrijwilliger Tessa schenkt voor ons allemaal iets te drinken in en we gaan even in de prachtige tuin zitten, waar veel speeltoestellen voor de katten staan. “De manege werd uiteindelijk een kattenopvang”, vertelt Anja verder. “Een echtpaar kwam eens het erf op lopen met een klein katje dat ze tijdens het wandelen in de polder hadden gevonden. Die kitten was moe, onderkoeld en hongerig. Ze wisten niet wat ze ermee aan moesten en wij waren de eerste mensen die ze in de omgeving zagen. Ik was met de paarden bezig geweest en stond net een boterham te eten. Toen de vrouw naar me toe kwam, vloog de kitten zo uit haar armen richting mijn boterham. Zo veel
honger had dat beestje. Ik ben altijd al dol op katten geweest, dus wij ontfermden ons over haar.
Dat werd onze eerste zwerfkat. Ze is zestien jaar bij ons geweest. Na haar komst kwamen we in aanraking met Stichting Zwerfkat. Ze vroegen of onze manege een opvanglocatie kon worden voor afgedankte katten. Via deze stichting kwam er een moederpoes bij ons met drie kittens, die door iemand waren gedumpt onder een brug in de buurt. Daarna redden we uit een andere manege een andere poes. Die zat opgesloten in een ruimte waar mensen rookten. Ze mocht
niet naar buiten om te voorkomen dat ze zou worden aangevallen door de valse honden die buiten op het terrein verbleven als waakhonden. Dat vonden we zo enorm zielig dat we vroegen of die poes bij ons mocht komen.”
 

'Katten hebben eengoed geheugen'


Veel liefde
Anja: “Katten vergeten nooit dat je ze hebt gered. Vorig jaar kochten we een paard in België bij een mevrouw die ook acht katten in haar kelder had. Het stonk er ontzettend, er was geen frisse lucht en de katten hadden nog nooit daglicht gezien. Die mevrouw zat midden in een scheiding en we mochten de katten meenemen. Er was veel geduld voor nodig om ze heel langzaamaan aan daglicht te laten wennen. En ook heel wat oogzalf trouwens. Maar ze werden weer gezond en raakten gewend aan het leven hier. Toen die mevrouw hier vier maanden later kwam kijken, wisten de katten niet hoe snel ze zich uit de voeten moesten maken. Ze zijn gaan schuilen op
zolder en kwamen pas weer tevoorschijn toen de kust veilig was. Katten hebben een
goed geheugen.”

Lees het hele verhaal van Anja in Vriendin 31.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |