×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Agnes: 'Binnen drie jaar tijd ging ik van twee naar zeven kinderen'

Agnes: 'Binnen drie jaar tijd ging ik van twee naar zeven kinderen'
02.08.2017 -

Agnes (39) had al twee kinderen maar viel met haar nieuwe liefde Maikel (45) van de ene verbazing in de andere. Samen kregen ze nóg vijf kinderen, waaronder twee tweelingen. “Mijn leven heeft in korte tijd zo’n bizarre wending genomen.”


'Vanwege de veiligheid van mezelf en de kinderen ben ik verhuisd'

 

Agnes: “Roland en ik trouwden in 2002. Ik was pas 22, Roland 32, maar we waren zo gek op elkaar, dat trouwen goed voelde. We wilden graag kinderen. De komst van Amber (nu 14) was geweldig, ineens vormden we een gezinnetje. Ik was nog maar een paar weken zwanger van onze tweede, Ronaldo (nu 12), toen Roland gezondheidsklachten kreeg. We maakten ons er niet heel veel zorgen om. Hij was nog zo jong, het zou vast overwaaien. Maar we hadden het mis. Roland had darmkanker, met uitzaaiingen naar zijn lever. Toen we dat hoorden, zakte de grond onder onze voeten vandaan. Helemaal toen bleek dat hij alleen nog levensverlengend kon worden behandeld. Hij zou niet meer beter worden en had nog maar kort te leven. Ik zou weduwe worden en achterblijven met twee kinderen. Dat was zo onwerkelijk, we waren intens verdrietig. Roland vond het heel moeilijk om de diagnose te verwerken. Hij zat vol frustratie en verdriet dat hij zijn kinderen niet kon zien opgroeien en dat uitte zich in boosheid. De boosheid werd zelfs zo erg, dat ik niet langer bij hem kon blijven wonen. Vanwege de veiligheid van mezelf en de kinderen ben ik verhuisd. Een moeilijk besluit, waarvoor niet iedereen begrip had.”
 

'Ik was wel weer toe aan een relatie'

 

Leuke buurman
“Ik kreeg een woning toegewezen en Roland en ik hielden contact. Pas de laatste twee maanden voor zijn dood, hij was toen al twee jaar ziek, gaf hij zich over en zakte zijn woede. De ziekte had hem echt kapotgemaakt. Roland verbleef in een hospice, waar we ons leven samen gelukkig nog wel als gezin hebben kunnen afsluiten. Na Rolands dood besloot ik niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ik had met mijn kop onder de dekens kunnen kruipen, maar ik had twee kinderen om voor te zorgen. Hoe hard ook, het leven ging door. Ik had het naar mijn zin in mijn nieuwe huisje en genoot van Amber en Ronaldo. Toen Ronaldo bijna zes jaar was, nodigde hij de buurman van drie huizen verderop heel spontaan uit voor z’n verjaardag. Het leek hem wel gezellig als hij ook kwam. Ik had Maikel al weleens gezien, maar verder dan wat praten over koetjes en kalfjes was het niet gekomen. Er ontwikkelde zich een fijne vriendschap en vier maanden na die bewuste verjaardag sloeg de vonk over. Ronaldo zegt nu nog weleens: ‘Ik heb jullie bij elkaar gebracht!’ Het was heerlijk om weer een man naast me te hebben. Mijn gespreksonderwerpen hadden zich jarenlang beperkt tot Dora en Bumba, ik was wel weer toe aan een relatie. Maikel en ik wilden het omwille van de kinderen wel rustig aan doen. Stel nou dat het toch niet zou werken tussen ons, dan hoefden we hen daar niet mee te confronteren. Maar drie maanden nadat we verliefd werden, bleek ik zwanger. Dat was niet gepland en we schrokken flink. Toch hebben we geen seconde overwogen de zwangerschap af te breken. Amber en Ronaldo waren door het dolle heen toen we het hen vertelden.”

Lees het hele verhaal van Agnes in Vriendin 31.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |