×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Agnes: 'Binnen drie jaar tijd ging ik van twee naar zeven kinderen'

Agnes: 'Binnen drie jaar tijd ging ik van twee naar zeven kinderen'
02.08.2017 -

Agnes (39) had al twee kinderen maar viel met haar nieuwe liefde Maikel (45) van de ene verbazing in de andere. Samen kregen ze nóg vijf kinderen, waaronder twee tweelingen. “Mijn leven heeft in korte tijd zo’n bizarre wending genomen.”


'Vanwege de veiligheid van mezelf en de kinderen ben ik verhuisd'

 

Agnes: “Roland en ik trouwden in 2002. Ik was pas 22, Roland 32, maar we waren zo gek op elkaar, dat trouwen goed voelde. We wilden graag kinderen. De komst van Amber (nu 14) was geweldig, ineens vormden we een gezinnetje. Ik was nog maar een paar weken zwanger van onze tweede, Ronaldo (nu 12), toen Roland gezondheidsklachten kreeg. We maakten ons er niet heel veel zorgen om. Hij was nog zo jong, het zou vast overwaaien. Maar we hadden het mis. Roland had darmkanker, met uitzaaiingen naar zijn lever. Toen we dat hoorden, zakte de grond onder onze voeten vandaan. Helemaal toen bleek dat hij alleen nog levensverlengend kon worden behandeld. Hij zou niet meer beter worden en had nog maar kort te leven. Ik zou weduwe worden en achterblijven met twee kinderen. Dat was zo onwerkelijk, we waren intens verdrietig. Roland vond het heel moeilijk om de diagnose te verwerken. Hij zat vol frustratie en verdriet dat hij zijn kinderen niet kon zien opgroeien en dat uitte zich in boosheid. De boosheid werd zelfs zo erg, dat ik niet langer bij hem kon blijven wonen. Vanwege de veiligheid van mezelf en de kinderen ben ik verhuisd. Een moeilijk besluit, waarvoor niet iedereen begrip had.”
 

'Ik was wel weer toe aan een relatie'

 

Leuke buurman
“Ik kreeg een woning toegewezen en Roland en ik hielden contact. Pas de laatste twee maanden voor zijn dood, hij was toen al twee jaar ziek, gaf hij zich over en zakte zijn woede. De ziekte had hem echt kapotgemaakt. Roland verbleef in een hospice, waar we ons leven samen gelukkig nog wel als gezin hebben kunnen afsluiten. Na Rolands dood besloot ik niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ik had met mijn kop onder de dekens kunnen kruipen, maar ik had twee kinderen om voor te zorgen. Hoe hard ook, het leven ging door. Ik had het naar mijn zin in mijn nieuwe huisje en genoot van Amber en Ronaldo. Toen Ronaldo bijna zes jaar was, nodigde hij de buurman van drie huizen verderop heel spontaan uit voor z’n verjaardag. Het leek hem wel gezellig als hij ook kwam. Ik had Maikel al weleens gezien, maar verder dan wat praten over koetjes en kalfjes was het niet gekomen. Er ontwikkelde zich een fijne vriendschap en vier maanden na die bewuste verjaardag sloeg de vonk over. Ronaldo zegt nu nog weleens: ‘Ik heb jullie bij elkaar gebracht!’ Het was heerlijk om weer een man naast me te hebben. Mijn gespreksonderwerpen hadden zich jarenlang beperkt tot Dora en Bumba, ik was wel weer toe aan een relatie. Maikel en ik wilden het omwille van de kinderen wel rustig aan doen. Stel nou dat het toch niet zou werken tussen ons, dan hoefden we hen daar niet mee te confronteren. Maar drie maanden nadat we verliefd werden, bleek ik zwanger. Dat was niet gepland en we schrokken flink. Toch hebben we geen seconde overwogen de zwangerschap af te breken. Amber en Ronaldo waren door het dolle heen toen we het hen vertelden.”

Lees het hele verhaal van Agnes in Vriendin 31.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |