×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen
19.07.2017 -

Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”


Magische poppen
Liesbeth werkte bij theaterkostuumateliers, maakte herenpakken voor het Nederlands elftal, bruidsjurken voor een couturezaak en theaterkostuums voor de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam.
Liesbeth: “Ik vond het allemaal leuk, maar ik miste iets.” Na de geboorte van zoon Jip – hij is nu acht jaar – stopte ze een tijdje met werken. Tot geleidelijk weer de kriebels kwamen om iets te maken. Liesbeth ontwierp ronde popjes, die ze Bolliezz noemde. “Een soort van uiltjes, best heel leuk.” Ze vroeg Caressa, die ze kende via de kerk, haar te helpen met een Bolliezz-website. Caressa had als artdirector haar eigen ontwerpbureau. Ze kwam langs, zag de popjes en zei eerlijk: “Mwah, ze zijn wel leuk, maar het kan nog leuker.”
Caressa: “Liesbeth kan echt supergoed naaien. Heel secuur en vindingrijk. De passie waarmee ze dat doet, is ook bijzonder. Daarom dacht ik: kunnen we dan niet nog iets veel gavers bedenken?” Al pratende kwam Caressa op het idee van kindertekeningen
knuffels te maken. Liesbeth: “Ik dacht meteen: wow! Maar ook: hoe dan?”
Ze gingen de uitdaging aan met een tekening van zoon Jip. En ja, het lukte om daar een mooie knuffel van te maken. Het grappige monster prijkt nu op het logo van Knuffelmakers, zoals ze hun bedrijf noemen.

‘En dan ineens wordt een tekening iets tastbaars. Alsof ’ie echt leeft’


Wow-gevoel
Inmiddels hebben Liesbeth en Caressa van velours ruim honderd knuffels gemaakt. Zonodig verven ze de stof, in exact de juiste kleur. Als ouders een tekening van hun kind mailen, maken Liesbeth en Caressa daar binnen twee weken een echte knuffel van. Caressa vertaalt de tekening naar een uitvoerbaar ontwerp van zo’n vijftig centimeter groot. En dan kan de pret beginnen. Liesbeth: “Op papier is een ontwerp nog plat. Als ik het stik op stof, heb ik al mijn eerste wow-gevoel. Ik volg nauwkeurig elk lijntje en besef dat een kinderhandje dat allemaal zo heeft getekend. Dat is heel leuk. Daarna maak ik de knuffel 3D met de achterkant eraan. Dat is al weer een stuk vetter. En dan komt het mooiste: het opvullen, zodat hij lekker dik wordt. Ineens wordt een tekening iets tastbaars. Alsof ’ie echt leeft.”
Caressa: “Elke keer roepen we weer: ‘O, dit is echt een heel gave knuffel!’ Bij het zien van de tekening twijfelen we weleens, maar het wordt altijd leuk. We hebben er nog nooit eentje gemaakt die we lelijk vonden.”
Liesbeth: “Mijn nichtje maakte een tekening die bestond uit alleen maar krassen
met twee oogjes erin. De knuffel die we daarvan maakten, was echt fantastisch.”
Caressa: “We keken ernaar en ineens leek het net een kikker.”
Liesbeth: “Ja, ineens was het een echt beest.” Behalve tekeningen krijgen Liesbeth en Caressa ook foto’s van huisdieren om te ‘verknuffelen’. Zij vertalen opvallende trekjes
van het dier dan naar een aansprekend ontwerp in stof. Liesbeth: “En laatst hebben we knuffelkussens gemaakt van de hoofdpersonages uit een boek. Die opdracht was voor ons een leuk uitstapje. Met zeefdruk hebben we bijpassende T-shirts voor de boekpresentatie gemaakt.”

Lees het hele verhaal van Liesbeth en Caressa in Vriendin 29

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 jul '17 12:59

  wat een leuk idee
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 jul '17 22:14

  Heb dit al diverse krren gedaan. Onze kleindochters appen een tekening door of geven hem op papier en ik naai ze dan. Zo grappig .
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |