×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen
19.07.2017 -

Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”


Magische poppen
Liesbeth werkte bij theaterkostuumateliers, maakte herenpakken voor het Nederlands elftal, bruidsjurken voor een couturezaak en theaterkostuums voor de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam.
Liesbeth: “Ik vond het allemaal leuk, maar ik miste iets.” Na de geboorte van zoon Jip – hij is nu acht jaar – stopte ze een tijdje met werken. Tot geleidelijk weer de kriebels kwamen om iets te maken. Liesbeth ontwierp ronde popjes, die ze Bolliezz noemde. “Een soort van uiltjes, best heel leuk.” Ze vroeg Caressa, die ze kende via de kerk, haar te helpen met een Bolliezz-website. Caressa had als artdirector haar eigen ontwerpbureau. Ze kwam langs, zag de popjes en zei eerlijk: “Mwah, ze zijn wel leuk, maar het kan nog leuker.”
Caressa: “Liesbeth kan echt supergoed naaien. Heel secuur en vindingrijk. De passie waarmee ze dat doet, is ook bijzonder. Daarom dacht ik: kunnen we dan niet nog iets veel gavers bedenken?” Al pratende kwam Caressa op het idee van kindertekeningen
knuffels te maken. Liesbeth: “Ik dacht meteen: wow! Maar ook: hoe dan?”
Ze gingen de uitdaging aan met een tekening van zoon Jip. En ja, het lukte om daar een mooie knuffel van te maken. Het grappige monster prijkt nu op het logo van Knuffelmakers, zoals ze hun bedrijf noemen.

‘En dan ineens wordt een tekening iets tastbaars. Alsof ’ie echt leeft’


Wow-gevoel
Inmiddels hebben Liesbeth en Caressa van velours ruim honderd knuffels gemaakt. Zonodig verven ze de stof, in exact de juiste kleur. Als ouders een tekening van hun kind mailen, maken Liesbeth en Caressa daar binnen twee weken een echte knuffel van. Caressa vertaalt de tekening naar een uitvoerbaar ontwerp van zo’n vijftig centimeter groot. En dan kan de pret beginnen. Liesbeth: “Op papier is een ontwerp nog plat. Als ik het stik op stof, heb ik al mijn eerste wow-gevoel. Ik volg nauwkeurig elk lijntje en besef dat een kinderhandje dat allemaal zo heeft getekend. Dat is heel leuk. Daarna maak ik de knuffel 3D met de achterkant eraan. Dat is al weer een stuk vetter. En dan komt het mooiste: het opvullen, zodat hij lekker dik wordt. Ineens wordt een tekening iets tastbaars. Alsof ’ie echt leeft.”
Caressa: “Elke keer roepen we weer: ‘O, dit is echt een heel gave knuffel!’ Bij het zien van de tekening twijfelen we weleens, maar het wordt altijd leuk. We hebben er nog nooit eentje gemaakt die we lelijk vonden.”
Liesbeth: “Mijn nichtje maakte een tekening die bestond uit alleen maar krassen
met twee oogjes erin. De knuffel die we daarvan maakten, was echt fantastisch.”
Caressa: “We keken ernaar en ineens leek het net een kikker.”
Liesbeth: “Ja, ineens was het een echt beest.” Behalve tekeningen krijgen Liesbeth en Caressa ook foto’s van huisdieren om te ‘verknuffelen’. Zij vertalen opvallende trekjes
van het dier dan naar een aansprekend ontwerp in stof. Liesbeth: “En laatst hebben we knuffelkussens gemaakt van de hoofdpersonages uit een boek. Die opdracht was voor ons een leuk uitstapje. Met zeefdruk hebben we bijpassende T-shirts voor de boekpresentatie gemaakt.”

Lees het hele verhaal van Liesbeth en Caressa in Vriendin 29

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 jul '17 12:59

  wat een leuk idee
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 jul '17 22:14

  Heb dit al diverse krren gedaan. Onze kleindochters appen een tekening door of geven hem op papier en ik naai ze dan. Zo grappig .
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |