×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen
19.07.2017 -

Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”


Magische poppen
Liesbeth werkte bij theaterkostuumateliers, maakte herenpakken voor het Nederlands elftal, bruidsjurken voor een couturezaak en theaterkostuums voor de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam.
Liesbeth: “Ik vond het allemaal leuk, maar ik miste iets.” Na de geboorte van zoon Jip – hij is nu acht jaar – stopte ze een tijdje met werken. Tot geleidelijk weer de kriebels kwamen om iets te maken. Liesbeth ontwierp ronde popjes, die ze Bolliezz noemde. “Een soort van uiltjes, best heel leuk.” Ze vroeg Caressa, die ze kende via de kerk, haar te helpen met een Bolliezz-website. Caressa had als artdirector haar eigen ontwerpbureau. Ze kwam langs, zag de popjes en zei eerlijk: “Mwah, ze zijn wel leuk, maar het kan nog leuker.”
Caressa: “Liesbeth kan echt supergoed naaien. Heel secuur en vindingrijk. De passie waarmee ze dat doet, is ook bijzonder. Daarom dacht ik: kunnen we dan niet nog iets veel gavers bedenken?” Al pratende kwam Caressa op het idee van kindertekeningen
knuffels te maken. Liesbeth: “Ik dacht meteen: wow! Maar ook: hoe dan?”
Ze gingen de uitdaging aan met een tekening van zoon Jip. En ja, het lukte om daar een mooie knuffel van te maken. Het grappige monster prijkt nu op het logo van Knuffelmakers, zoals ze hun bedrijf noemen.

‘En dan ineens wordt een tekening iets tastbaars. Alsof ’ie echt leeft’


Wow-gevoel
Inmiddels hebben Liesbeth en Caressa van velours ruim honderd knuffels gemaakt. Zonodig verven ze de stof, in exact de juiste kleur. Als ouders een tekening van hun kind mailen, maken Liesbeth en Caressa daar binnen twee weken een echte knuffel van. Caressa vertaalt de tekening naar een uitvoerbaar ontwerp van zo’n vijftig centimeter groot. En dan kan de pret beginnen. Liesbeth: “Op papier is een ontwerp nog plat. Als ik het stik op stof, heb ik al mijn eerste wow-gevoel. Ik volg nauwkeurig elk lijntje en besef dat een kinderhandje dat allemaal zo heeft getekend. Dat is heel leuk. Daarna maak ik de knuffel 3D met de achterkant eraan. Dat is al weer een stuk vetter. En dan komt het mooiste: het opvullen, zodat hij lekker dik wordt. Ineens wordt een tekening iets tastbaars. Alsof ’ie echt leeft.”
Caressa: “Elke keer roepen we weer: ‘O, dit is echt een heel gave knuffel!’ Bij het zien van de tekening twijfelen we weleens, maar het wordt altijd leuk. We hebben er nog nooit eentje gemaakt die we lelijk vonden.”
Liesbeth: “Mijn nichtje maakte een tekening die bestond uit alleen maar krassen
met twee oogjes erin. De knuffel die we daarvan maakten, was echt fantastisch.”
Caressa: “We keken ernaar en ineens leek het net een kikker.”
Liesbeth: “Ja, ineens was het een echt beest.” Behalve tekeningen krijgen Liesbeth en Caressa ook foto’s van huisdieren om te ‘verknuffelen’. Zij vertalen opvallende trekjes
van het dier dan naar een aansprekend ontwerp in stof. Liesbeth: “En laatst hebben we knuffelkussens gemaakt van de hoofdpersonages uit een boek. Die opdracht was voor ons een leuk uitstapje. Met zeefdruk hebben we bijpassende T-shirts voor de boekpresentatie gemaakt.”

Lees het hele verhaal van Liesbeth en Caressa in Vriendin 29

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 jul '17 12:59

  wat een leuk idee
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 jul '17 22:14

  Heb dit al diverse krren gedaan. Onze kleindochters appen een tekening door of geven hem op papier en ik naai ze dan. Zo grappig .
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!