×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lotte: 'Net als bij mensen is overgewicht bij dieren een veelvoorkomend probleem'

Lotte: 'Net als bij mensen is overgewicht bij dieren een veelvoorkomend probleem'
12.07.2017 -

Lotte (34) geeft voedingsadvies aan mensen én dieren. “Veel klachten ontstaan doordat we te veel eten en te weinig bewegen. En dat geldt ook voor dieren.”


Lotte: “Vroeger wilde ik altijd dierenarts worden. Achteraf is het jammer dat dat niet is gelukt. Maar het was deels mijn eigen schuld: in de eerste jaren van mijn middelbare school deed ik liever leuke dingen met vrienden dan dat ik huiswerk maakte. Op mijn zestiende gebeurde er iets wat mijn leven voorgoed zou veranderen: vanuit het niets kreeg ik een zware migraineaanval. Er zijn verschillende typen migraine: de een kan bijvoorbeeld geen licht verdragen, de ander moet overgeven. Zelf had ik veel pijn en zag ik aura’s: vlekken die vergelijkbaar zijn met wat je ziet als je in de flits van een camera hebt gekeken. Het voelde als kortsluiting in mijn hersenen. Na die eerste aanval volgden er meer: vanaf dat moment had ik drie keer per week migraine, de rest van de week had ik bijna elke dag ‘gewoon’ hoofdpijn. De aanvallen werden niet minder, maar juist erger. Ik wilde van alles, maar ik kon niks. Natuurlijk ging ik naar de huisarts, die me doorstuurde naar de hoofdpijnpoli. Maar dat leverde weinig op. De artsen zeiden, zoals bij zo veel mensen met wie ze geen raad weten, dat het waarschijnlijk stress was. En ze schreven pijnstillers voor. Maar dat waren er zo veel, dat ik daar ook weer hoofdpijn van kreeg. Zo’n constante hoofdpijn haalt de lol van alles af. Als je altijd een zeer lijf hebt, ben je gewoon niet blij. Ik ben eigenlijk een heel optimistisch mens, maar zoiets krijgt je er echt onder.”

'Toen ik geen suikers en andere zoetstoffen meer nam, voelde ik me zo veel beter' 


Hoofdpijnvrij
“Ik was altijd op zoek naar een manier om van mijn migraine af te komen. Ik kwam in contact met een Duitse natuurarts. In die vijftien jaar daarvoor had ik van alles geprobeerd om van mijn migraine af te komen. Er moest toch íets zijn wat mij kon helpen, dacht ik steeds. Ik wilde bij hem in behandeling, maar voordat dat kon, moest ik eerst een tijdlang een bepaald dieet volgen. Ik moest onder andere voedsel mijden waarin smaakversterkers zitten. Het was ongelofelijk wat er toen gebeurde: voor het eerst sinds mijn zestiende had ik een aantal dagen geen hoofdpijn meer, en ook mijn migraine werd een stuk minder. Er ging een wereld voor me open. Ik vond het zo interessant wat er gebeurde, dat ik meer wilde weten over de kracht van voeding, de bijwerkingen van smaakversterkers en wat er gebeurt als je ook geen suiker meer eet. Toen ik namelijk ook geen suikers en andere zoetstoffen meer nam, voelde ik me nog beter. De behandeling bij die natuurarts heb ik niet meer gehad. Ik wist inmiddels al aardig wat over het effect van voeding op dieren en besloot me nog verder te verdiepen in effecten van voeding op mensen. Ik startte met een opleiding voedingsleer. Intussen veranderde mijn leven nog meer toen ik op aanraden van mijn huisarts bètablokkers ging slikken. Een heftig medicijn, maar in combinatie met mijn nieuwe dieet voelde het alsof het licht aanging. Voor het eerst in al die jaren was ik tien dagen achter elkaar helemaal hoofdpijnvrij. Ongelofelijk.”

Lees het hele verhaal van Lotte in Vriendin 28.

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!