×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lotte: 'Net als bij mensen is overgewicht bij dieren een veelvoorkomend probleem'

Lotte: 'Net als bij mensen is overgewicht bij dieren een veelvoorkomend probleem'
12.07.2017 -

Lotte (34) geeft voedingsadvies aan mensen én dieren. “Veel klachten ontstaan doordat we te veel eten en te weinig bewegen. En dat geldt ook voor dieren.”


Lotte: “Vroeger wilde ik altijd dierenarts worden. Achteraf is het jammer dat dat niet is gelukt. Maar het was deels mijn eigen schuld: in de eerste jaren van mijn middelbare school deed ik liever leuke dingen met vrienden dan dat ik huiswerk maakte. Op mijn zestiende gebeurde er iets wat mijn leven voorgoed zou veranderen: vanuit het niets kreeg ik een zware migraineaanval. Er zijn verschillende typen migraine: de een kan bijvoorbeeld geen licht verdragen, de ander moet overgeven. Zelf had ik veel pijn en zag ik aura’s: vlekken die vergelijkbaar zijn met wat je ziet als je in de flits van een camera hebt gekeken. Het voelde als kortsluiting in mijn hersenen. Na die eerste aanval volgden er meer: vanaf dat moment had ik drie keer per week migraine, de rest van de week had ik bijna elke dag ‘gewoon’ hoofdpijn. De aanvallen werden niet minder, maar juist erger. Ik wilde van alles, maar ik kon niks. Natuurlijk ging ik naar de huisarts, die me doorstuurde naar de hoofdpijnpoli. Maar dat leverde weinig op. De artsen zeiden, zoals bij zo veel mensen met wie ze geen raad weten, dat het waarschijnlijk stress was. En ze schreven pijnstillers voor. Maar dat waren er zo veel, dat ik daar ook weer hoofdpijn van kreeg. Zo’n constante hoofdpijn haalt de lol van alles af. Als je altijd een zeer lijf hebt, ben je gewoon niet blij. Ik ben eigenlijk een heel optimistisch mens, maar zoiets krijgt je er echt onder.”

'Toen ik geen suikers en andere zoetstoffen meer nam, voelde ik me zo veel beter' 


Hoofdpijnvrij
“Ik was altijd op zoek naar een manier om van mijn migraine af te komen. Ik kwam in contact met een Duitse natuurarts. In die vijftien jaar daarvoor had ik van alles geprobeerd om van mijn migraine af te komen. Er moest toch íets zijn wat mij kon helpen, dacht ik steeds. Ik wilde bij hem in behandeling, maar voordat dat kon, moest ik eerst een tijdlang een bepaald dieet volgen. Ik moest onder andere voedsel mijden waarin smaakversterkers zitten. Het was ongelofelijk wat er toen gebeurde: voor het eerst sinds mijn zestiende had ik een aantal dagen geen hoofdpijn meer, en ook mijn migraine werd een stuk minder. Er ging een wereld voor me open. Ik vond het zo interessant wat er gebeurde, dat ik meer wilde weten over de kracht van voeding, de bijwerkingen van smaakversterkers en wat er gebeurt als je ook geen suiker meer eet. Toen ik namelijk ook geen suikers en andere zoetstoffen meer nam, voelde ik me nog beter. De behandeling bij die natuurarts heb ik niet meer gehad. Ik wist inmiddels al aardig wat over het effect van voeding op dieren en besloot me nog verder te verdiepen in effecten van voeding op mensen. Ik startte met een opleiding voedingsleer. Intussen veranderde mijn leven nog meer toen ik op aanraden van mijn huisarts bètablokkers ging slikken. Een heftig medicijn, maar in combinatie met mijn nieuwe dieet voelde het alsof het licht aanging. Voor het eerst in al die jaren was ik tien dagen achter elkaar helemaal hoofdpijnvrij. Ongelofelijk.”

Lees het hele verhaal van Lotte in Vriendin 28.

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |