×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lotte: 'Net als bij mensen is overgewicht bij dieren een veelvoorkomend probleem'

Lotte: 'Net als bij mensen is overgewicht bij dieren een veelvoorkomend probleem'
12.07.2017 -

Lotte (34) geeft voedingsadvies aan mensen én dieren. “Veel klachten ontstaan doordat we te veel eten en te weinig bewegen. En dat geldt ook voor dieren.”


Lotte: “Vroeger wilde ik altijd dierenarts worden. Achteraf is het jammer dat dat niet is gelukt. Maar het was deels mijn eigen schuld: in de eerste jaren van mijn middelbare school deed ik liever leuke dingen met vrienden dan dat ik huiswerk maakte. Op mijn zestiende gebeurde er iets wat mijn leven voorgoed zou veranderen: vanuit het niets kreeg ik een zware migraineaanval. Er zijn verschillende typen migraine: de een kan bijvoorbeeld geen licht verdragen, de ander moet overgeven. Zelf had ik veel pijn en zag ik aura’s: vlekken die vergelijkbaar zijn met wat je ziet als je in de flits van een camera hebt gekeken. Het voelde als kortsluiting in mijn hersenen. Na die eerste aanval volgden er meer: vanaf dat moment had ik drie keer per week migraine, de rest van de week had ik bijna elke dag ‘gewoon’ hoofdpijn. De aanvallen werden niet minder, maar juist erger. Ik wilde van alles, maar ik kon niks. Natuurlijk ging ik naar de huisarts, die me doorstuurde naar de hoofdpijnpoli. Maar dat leverde weinig op. De artsen zeiden, zoals bij zo veel mensen met wie ze geen raad weten, dat het waarschijnlijk stress was. En ze schreven pijnstillers voor. Maar dat waren er zo veel, dat ik daar ook weer hoofdpijn van kreeg. Zo’n constante hoofdpijn haalt de lol van alles af. Als je altijd een zeer lijf hebt, ben je gewoon niet blij. Ik ben eigenlijk een heel optimistisch mens, maar zoiets krijgt je er echt onder.”

'Toen ik geen suikers en andere zoetstoffen meer nam, voelde ik me zo veel beter' 


Hoofdpijnvrij
“Ik was altijd op zoek naar een manier om van mijn migraine af te komen. Ik kwam in contact met een Duitse natuurarts. In die vijftien jaar daarvoor had ik van alles geprobeerd om van mijn migraine af te komen. Er moest toch íets zijn wat mij kon helpen, dacht ik steeds. Ik wilde bij hem in behandeling, maar voordat dat kon, moest ik eerst een tijdlang een bepaald dieet volgen. Ik moest onder andere voedsel mijden waarin smaakversterkers zitten. Het was ongelofelijk wat er toen gebeurde: voor het eerst sinds mijn zestiende had ik een aantal dagen geen hoofdpijn meer, en ook mijn migraine werd een stuk minder. Er ging een wereld voor me open. Ik vond het zo interessant wat er gebeurde, dat ik meer wilde weten over de kracht van voeding, de bijwerkingen van smaakversterkers en wat er gebeurt als je ook geen suiker meer eet. Toen ik namelijk ook geen suikers en andere zoetstoffen meer nam, voelde ik me nog beter. De behandeling bij die natuurarts heb ik niet meer gehad. Ik wist inmiddels al aardig wat over het effect van voeding op dieren en besloot me nog verder te verdiepen in effecten van voeding op mensen. Ik startte met een opleiding voedingsleer. Intussen veranderde mijn leven nog meer toen ik op aanraden van mijn huisarts bètablokkers ging slikken. Een heftig medicijn, maar in combinatie met mijn nieuwe dieet voelde het alsof het licht aanging. Voor het eerst in al die jaren was ik tien dagen achter elkaar helemaal hoofdpijnvrij. Ongelofelijk.”

Lees het hele verhaal van Lotte in Vriendin 28.

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |