×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mirthe: 'Mijn dochter bleef stiekem slapen bij haar Franse vakantievriendje'

Mirthe: 'Mijn dochter bleef stiekem slapen bij haar Franse vakantievriendje'
11.07.2017 -

Chantal (16), de dochter van Mirthe (39), verdween midden in de nacht. Mirthe: "Het was twee uur en Chantal was weg. Ik kreeg de schrik van mijn leven."


In de vakantieflow
“Mijn man en ik zijn gek op Frankrijk. Elk jaar gaan we er twee weken naartoe. Omdat onze kinderen het leuk vinden om hun vriendjes en vriendinnen van eerdere vakanties terug te zien, zijn we nu al drie keer naar dezelfde camping in de Ardèche geweest. Hoewel we veel uitstapjes maken met z’n vieren, gaan onze kinderen er ook hun eigen weg. Mijn zoon zit nog in de fase van dammen bouwen en voetballen. Chantal hangt met een groepje vrienden bij de rivier of de campingbar. ’s Avonds zit ze bij een kampvuur.

Ook afgelopen jaar gingen we weer. Meteen de eerste dag zaten we alle vier al helemaal in de vakantieflow, en gingen we onze eigen gang. Ik was daar blij om, want ik was uitgeput en snakte naar rust. Bij het bedrijf waar ik werk, werd gereorganiseerd en hoewel ik niet weg hoefde, liet de spanning die er hing me niet onberoerd. Ik had een flinke stapel boeken mee en was van plan lekker bij te komen. Ik was dan ook minder betrokken dan anders. Toen we op een dag met een groep campinggasten zouden gaan kanoën, had ik niet zo’n zin en ging niet mee. Nu heb ik daar spijt van. Als ik mijn dochter met die Fransman had gezien, had mijn intuïtie me vast gewaarschuwd. Mijn man had nergens op gelet, die had alleen maar zitten keten met onze zoon. ’s Avonds bij het eten zag ik de foto’s. Mijn dochter zat bij een donkerharige jongen in de kano. ‘Moest jij niet met Claudine?’ vroeg ik verbaasd. Claudine is haar beste vriendin op de camping. ‘Nee, die wilde met Eva, dus ik ging met iemand die nog over was’, zei ze vlug, terwijl ze zich over haar mobiel boog. ‘Jij en Claudine
hebben toch geen ruzie?’ vroeg ik bezorgd. ‘Welnee,’ zei Chantal, ‘kijk, daar komt ze me al halen! Ik ga naar het kampvuur, doei!’

Ik riep haar nog na dat ze om elf uur terug moest zijn. Chantal was altijd op tijd terug. Dat ze de laatste tijd vaak wat later was geweest, had ik niet in de gaten gehad, dat vertelde mijn man pas achteraf. Ik lag dan meestal al in bed en geloofde het wel. Als ik haar hoorde aankomen, riep ik welterusten, terwijl ze in haar eigen tentje kroop. Want hoewel we een grote caravan hebben, sliep zij vorig jaar voor het eerst in een eigen tent. Logisch dat ze wat meer privacy wilde nu ze ouder werd, toch?”

‘Op de plek waar haar grote krullenbos moest liggen, was het plat. De tent was leeg!’


Puur toeval
“Dat ik die nacht, drie dagen voordat we naar huis zouden gaan, midden in de nacht ontdekte dat ze niet in haar tentje lag, is puur toeval. Ik werd wakker rond een uur of twee. Mijn man lag te snurken en ik kreeg het niet voor elkaar hem om te rollen. Het was bloedheet en ik besloot op te staan. Ik ging voor onze caravan zitten en genoot even lekker van de volle maan. Opeens zag ik iets liggen in het gras: Chantals zonnebrilhoesje. Het moest uit haar strandtas zijn gevallen. Ik besloot het bij haar in haar tentje te schuiven en ritste de tent zachtjes open. Door de volle maan was het niet donker binnen. Op de plek waar ik haar grote bos krullen verwachtte, was het plat. Lag ze soms gedraaid? Nee. De tent was leeg! Hoe kon dit? Ik keek om me heen. Zou ze de tent zijn uitgegaan om te plassen? Onmogelijk: ik zat al een kwartier buiten en had haar niet gezien. Maar ze was wél thuisgekomen die avond. Ik had haar gehoord. Ze moest weer zijn weggeglipt. Of zou iemand haar gedwongen hebben de tent te verlaten?”

Lees het hele verhaal van Mirthe in Vriendin 28 en praat mee op het forum

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |