×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nicole: ‘Al mijn vriendinnen zijn al moeder. Zal dat mij ooit lukken?’

Nicole: ‘Al mijn vriendinnen zijn al moeder. Zal dat mij ooit lukken?’
27.06.2017 -

Het lukt Nicole (29) en haar vriend Mark (32) maar niet in verwachting te raken. "Waarom het bij mij niet lukt? Ik heb echt geen idee. Ik doe niks anders dan mijn vriendinnen en leef zelfs gezonder."


‘We fantaseerden hoe we later met een hele rij kinderwagens naast elkaar in het park zouden zitten’

 

Grote kinderwens
“Op de pabo vormden mijn vriendinnen en ik met ons zessen een onafscheidelijk groepje. Leraren noemden ons ‘de bende van ellende’, maar die bijnaam was ludiek bedoeld, omdat we altijd aan het lachen waren. Ik leerde Wendy, Joyce, Suzanne, Brenda en Marieke in het eerste jaar kennen en we hadden direct een klik. We zaten naast elkaar in de lessen, maar trokken ook na schooltijd met elkaar op. Winkelen, stappen, een dagje wellness, met z’n allen op yoga of aquajoggen. Zodra iemand een leuk plan had, was de rest er ook voor te porren. We deelden alles. Niet alleen schoolwerk en stageavonturen, maar ook privé-beslommeringen. We zaten in dezelfde levensfase. We werden verliefd, kregen relaties, hadden een enkele keer liefdesverdriet, sommigen trouwden, anderen gingen samenwonen. En uiteindelijk settelden we allemaal.
We hadden ieder een grote kinderwens, maar dat kan ook niet anders met zes aspirantjuffen
bij elkaar. We fantaseerden hoe we later met een hele rij kinderwagens naast elkaar in het
park zouden zitten.
Marieke was de eerste die zwanger raakte. Dat konden we verwachten; zij is de oudste en had
al sinds haar zeventiende verkering. Toen zij vertelde dat ze zwanger was, zaten we die avond
met z’n allen bij de Italiaan. Iedereen begon enthousiast te gillen en de een na de ander biechtte
op dat ze ook met de pil wilde stoppen of net was gestopt.
Mijn vriend Mark en ik waren er nog niet helemaal over uit. We waren drie jaar samen en heel erg happy. Ik wilde dolgraag een kind, maar Mark is schilder en was nog niet in vaste dienst. Als zzp’er had hij een onzeker bestaan. Hij wilde eerst een vast contract afwachten, voor wij voor een kind zouden gaan. Ik hield die avond mijn mond, niet wetende dat Mark twee weken later een vaste aanstelling zou krijgen bij een groot schildersbedrijf. Op die avond dronken we champagne en gooide ik triomfantelijk de laatste vier pillenstrips weg. Byebye pil, hello baby!”

'Ik vond dat ze zich niet moest aanstellen'
 

Medische molen
“Eigenlijk verwachtte ik dat het meteen de eerste maand raak zou zijn. In mijn beleving betekende onbeschermd vrijen werkelijk meteen zwanger worden. Maar de eerste maanden gebeurde er niks; ik werd steeds ongesteld. Natuurlijk was ik elke maand een beetje teleurgesteld, maar ik maakte me er niet druk over. Na een halfjaar kondigde Joyce bij het concert van de Toppers aan dat zij zes maanden later moeder zou worden. Ook nu was iedereen uitgelaten, maar deze keer deed ik minder vrolijk mee. Jaloers is niet het goede woord, want ik gunde het mijn vriendin. Ik ben het meest close met Joyce en ze is een lieve meid. Maar echt blij kon ik ook niet zijn. Met moeite toverde ik die avond een glimlach op mijn gezicht; ik had zo graag gewild dat ík degene was die nu dat nieuws had kunnen vertellen. Toen Joyce twee weken later een afspraak met mij afzegde omdat ze zo misselijk was, had ik echt de pest in. Ik vond dat ze zich niet moest aanstellen. Ze mocht blij zijn dat ze überhaupt zwanger was! Uiteraard zei ik dat niet, dat zou heel onredelijk zijn, maar ik voelde het wel zo en kon mijn ergernis maar met moeite verbergen.

Lees het hele verhaal van Nicole in Vriendin 26 en praat mee op het forum

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!