×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nicole: ‘Al mijn vriendinnen zijn al moeder. Zal dat mij ooit lukken?’

Nicole: ‘Al mijn vriendinnen zijn al moeder. Zal dat mij ooit lukken?’
27.06.2017 -

Het lukt Nicole (29) en haar vriend Mark (32) maar niet in verwachting te raken. "Waarom het bij mij niet lukt? Ik heb echt geen idee. Ik doe niks anders dan mijn vriendinnen en leef zelfs gezonder."


‘We fantaseerden hoe we later met een hele rij kinderwagens naast elkaar in het park zouden zitten’

 

Grote kinderwens
“Op de pabo vormden mijn vriendinnen en ik met ons zessen een onafscheidelijk groepje. Leraren noemden ons ‘de bende van ellende’, maar die bijnaam was ludiek bedoeld, omdat we altijd aan het lachen waren. Ik leerde Wendy, Joyce, Suzanne, Brenda en Marieke in het eerste jaar kennen en we hadden direct een klik. We zaten naast elkaar in de lessen, maar trokken ook na schooltijd met elkaar op. Winkelen, stappen, een dagje wellness, met z’n allen op yoga of aquajoggen. Zodra iemand een leuk plan had, was de rest er ook voor te porren. We deelden alles. Niet alleen schoolwerk en stageavonturen, maar ook privé-beslommeringen. We zaten in dezelfde levensfase. We werden verliefd, kregen relaties, hadden een enkele keer liefdesverdriet, sommigen trouwden, anderen gingen samenwonen. En uiteindelijk settelden we allemaal.
We hadden ieder een grote kinderwens, maar dat kan ook niet anders met zes aspirantjuffen
bij elkaar. We fantaseerden hoe we later met een hele rij kinderwagens naast elkaar in het
park zouden zitten.
Marieke was de eerste die zwanger raakte. Dat konden we verwachten; zij is de oudste en had
al sinds haar zeventiende verkering. Toen zij vertelde dat ze zwanger was, zaten we die avond
met z’n allen bij de Italiaan. Iedereen begon enthousiast te gillen en de een na de ander biechtte
op dat ze ook met de pil wilde stoppen of net was gestopt.
Mijn vriend Mark en ik waren er nog niet helemaal over uit. We waren drie jaar samen en heel erg happy. Ik wilde dolgraag een kind, maar Mark is schilder en was nog niet in vaste dienst. Als zzp’er had hij een onzeker bestaan. Hij wilde eerst een vast contract afwachten, voor wij voor een kind zouden gaan. Ik hield die avond mijn mond, niet wetende dat Mark twee weken later een vaste aanstelling zou krijgen bij een groot schildersbedrijf. Op die avond dronken we champagne en gooide ik triomfantelijk de laatste vier pillenstrips weg. Byebye pil, hello baby!”

'Ik vond dat ze zich niet moest aanstellen'
 

Medische molen
“Eigenlijk verwachtte ik dat het meteen de eerste maand raak zou zijn. In mijn beleving betekende onbeschermd vrijen werkelijk meteen zwanger worden. Maar de eerste maanden gebeurde er niks; ik werd steeds ongesteld. Natuurlijk was ik elke maand een beetje teleurgesteld, maar ik maakte me er niet druk over. Na een halfjaar kondigde Joyce bij het concert van de Toppers aan dat zij zes maanden later moeder zou worden. Ook nu was iedereen uitgelaten, maar deze keer deed ik minder vrolijk mee. Jaloers is niet het goede woord, want ik gunde het mijn vriendin. Ik ben het meest close met Joyce en ze is een lieve meid. Maar echt blij kon ik ook niet zijn. Met moeite toverde ik die avond een glimlach op mijn gezicht; ik had zo graag gewild dat ík degene was die nu dat nieuws had kunnen vertellen. Toen Joyce twee weken later een afspraak met mij afzegde omdat ze zo misselijk was, had ik echt de pest in. Ik vond dat ze zich niet moest aanstellen. Ze mocht blij zijn dat ze überhaupt zwanger was! Uiteraard zei ik dat niet, dat zou heel onredelijk zijn, maar ik voelde het wel zo en kon mijn ergernis maar met moeite verbergen.

Lees het hele verhaal van Nicole in Vriendin 26 en praat mee op het forum

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |