×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Leco van Zadelhoff: 'Ik wil alle vrouwen zo mooi mogelijk maken'

Leco van Zadelhoff: 'Ik wil alle vrouwen zo mooi mogelijk maken'
27.06.2017 -

Leco van Zadelhoff (49) werkt al jaren met Leontine Borsato, Chantal Janzen en Caroline Tensen. Hoe een stil jongetje uit Harderwijk het schopte tot visagist van bekende vrouwen. En zelf een BN’er werd.


Wat voor kind was jij?
“Ik was als kind beduidend stiller dan ik nu ben. Mijn rapportcijfers waren niet om trots op te zijn, maar mijn creativiteit heeft er altijd wel in gezeten. Dat uitte zich in het pitto- reske Harderwijk, waar ik opgroeide, in een slaapkamer die ik maandelijks helemaal ombouwde. Maar ik zat wel in mijn hoofd: ik keek altijd veel naar mooie dingen.”

Wanneer veranderde je van dat stille jongetje naar degene die je nu bent?
“Rond mijn zestiende, toen ik naar de kappersopleiding ging. Mijn oudere broer was zo’n cum laude afgestudeerde universitaire boy. En daar kwam ik achteraan, dat frivooltje dat kapper wilde worden. Toen ik zeven of acht jaar was, knipte ik het haar van de buurman al. Op mijn twaalfde kon ik al best leuk knippen en kleuren, al zeg ik het zelf, en wist ik zeker dat ik daar mijn vak van wilde maken. Mijn vakantiebaantje had ik in de plaatselijke kapsalon, en niet in het Dol narium, wat voor de hand ligt als je in Harderwijk woont. In de kapsalon werd ik al gelukkig van handdoeken vouwen en haren wassen. Ik voelde me als een bloem in de knop die zich opende, ik bloeide helemaal op. Ik werd daar ook meer uitgesproken en bijdehanter.” 

Je carrière nam een vlucht toen je Leontine Borsato leerde kennen. Hoe ging dat?
“Via een styliste bij Veronica. Ik werkte toen inmiddels in Amsterdam en had me verdiept in make-up. Die styliste vroeg me op een dag of ik haar uit de brand kon helpen, want ze had een fotoshoot waarvoor de visagist zich had ziek gemeld. Ik blufte dat ik dat wel zou kunnen, ook al had ik geen idee. Ik plunderde mijn moeders la met make-upspulletjes van Yves Rocher en ging er naartoe. Omdat dat een te gekke shoot was, werd ik door Veronica vaker gevraagd. Leontine Borsato werd het gezicht voor hun nieuwe reclamecampagne, en ze vroegen of ik de drie jaar daarna verantwoordelijk wilde zijn voor haar looks, waarna er tussen haar en mij een vriendschap ontstond." 

Achter de schermen 
Journaliste Ella Mae vulde het vragenlijstje van Leco van Zadelhoff in: “Na mijn gezellige interview met Leco in het Amsterdamse Vondelpark, vroeg ik hem of hij nog even ons vaste Vriendin-vragenlijstje wilde invullen. “Nou, ik heb een heel beroerd handschrift. Wil jij het misschien voor me opschrijven?” vroeg hij. Natuurlijk deed ik dat graag, ook al is mijn handschrift niet veel leesbaarder. Dus als je iets niet kunt lezen: dat ligt niet aan Leco, maar aan mij!”

Visagist Leco van Zadelhoff over de liefde, zijn dochter en knippen en kleuren. Je leest het allemaal in Vriendin 26.  

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |