×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Leco van Zadelhoff: 'Ik wil alle vrouwen zo mooi mogelijk maken'

Leco van Zadelhoff: 'Ik wil alle vrouwen zo mooi mogelijk maken'
27.06.2017 -

Leco van Zadelhoff (49) werkt al jaren met Leontine Borsato, Chantal Janzen en Caroline Tensen. Hoe een stil jongetje uit Harderwijk het schopte tot visagist van bekende vrouwen. En zelf een BN’er werd.


Wat voor kind was jij?
“Ik was als kind beduidend stiller dan ik nu ben. Mijn rapportcijfers waren niet om trots op te zijn, maar mijn creativiteit heeft er altijd wel in gezeten. Dat uitte zich in het pitto- reske Harderwijk, waar ik opgroeide, in een slaapkamer die ik maandelijks helemaal ombouwde. Maar ik zat wel in mijn hoofd: ik keek altijd veel naar mooie dingen.”

Wanneer veranderde je van dat stille jongetje naar degene die je nu bent?
“Rond mijn zestiende, toen ik naar de kappersopleiding ging. Mijn oudere broer was zo’n cum laude afgestudeerde universitaire boy. En daar kwam ik achteraan, dat frivooltje dat kapper wilde worden. Toen ik zeven of acht jaar was, knipte ik het haar van de buurman al. Op mijn twaalfde kon ik al best leuk knippen en kleuren, al zeg ik het zelf, en wist ik zeker dat ik daar mijn vak van wilde maken. Mijn vakantiebaantje had ik in de plaatselijke kapsalon, en niet in het Dol narium, wat voor de hand ligt als je in Harderwijk woont. In de kapsalon werd ik al gelukkig van handdoeken vouwen en haren wassen. Ik voelde me als een bloem in de knop die zich opende, ik bloeide helemaal op. Ik werd daar ook meer uitgesproken en bijdehanter.” 

Je carrière nam een vlucht toen je Leontine Borsato leerde kennen. Hoe ging dat?
“Via een styliste bij Veronica. Ik werkte toen inmiddels in Amsterdam en had me verdiept in make-up. Die styliste vroeg me op een dag of ik haar uit de brand kon helpen, want ze had een fotoshoot waarvoor de visagist zich had ziek gemeld. Ik blufte dat ik dat wel zou kunnen, ook al had ik geen idee. Ik plunderde mijn moeders la met make-upspulletjes van Yves Rocher en ging er naartoe. Omdat dat een te gekke shoot was, werd ik door Veronica vaker gevraagd. Leontine Borsato werd het gezicht voor hun nieuwe reclamecampagne, en ze vroegen of ik de drie jaar daarna verantwoordelijk wilde zijn voor haar looks, waarna er tussen haar en mij een vriendschap ontstond." 

Achter de schermen 
Journaliste Ella Mae vulde het vragenlijstje van Leco van Zadelhoff in: “Na mijn gezellige interview met Leco in het Amsterdamse Vondelpark, vroeg ik hem of hij nog even ons vaste Vriendin-vragenlijstje wilde invullen. “Nou, ik heb een heel beroerd handschrift. Wil jij het misschien voor me opschrijven?” vroeg hij. Natuurlijk deed ik dat graag, ook al is mijn handschrift niet veel leesbaarder. Dus als je iets niet kunt lezen: dat ligt niet aan Leco, maar aan mij!”

Visagist Leco van Zadelhoff over de liefde, zijn dochter en knippen en kleuren. Je leest het allemaal in Vriendin 26.  

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!