×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Leco van Zadelhoff: 'Ik wil alle vrouwen zo mooi mogelijk maken'

Leco van Zadelhoff: 'Ik wil alle vrouwen zo mooi mogelijk maken'
27.06.2017 -

Leco van Zadelhoff (49) werkt al jaren met Leontine Borsato, Chantal Janzen en Caroline Tensen. Hoe een stil jongetje uit Harderwijk het schopte tot visagist van bekende vrouwen. En zelf een BN’er werd.


Wat voor kind was jij?
“Ik was als kind beduidend stiller dan ik nu ben. Mijn rapportcijfers waren niet om trots op te zijn, maar mijn creativiteit heeft er altijd wel in gezeten. Dat uitte zich in het pitto- reske Harderwijk, waar ik opgroeide, in een slaapkamer die ik maandelijks helemaal ombouwde. Maar ik zat wel in mijn hoofd: ik keek altijd veel naar mooie dingen.”

Wanneer veranderde je van dat stille jongetje naar degene die je nu bent?
“Rond mijn zestiende, toen ik naar de kappersopleiding ging. Mijn oudere broer was zo’n cum laude afgestudeerde universitaire boy. En daar kwam ik achteraan, dat frivooltje dat kapper wilde worden. Toen ik zeven of acht jaar was, knipte ik het haar van de buurman al. Op mijn twaalfde kon ik al best leuk knippen en kleuren, al zeg ik het zelf, en wist ik zeker dat ik daar mijn vak van wilde maken. Mijn vakantiebaantje had ik in de plaatselijke kapsalon, en niet in het Dol narium, wat voor de hand ligt als je in Harderwijk woont. In de kapsalon werd ik al gelukkig van handdoeken vouwen en haren wassen. Ik voelde me als een bloem in de knop die zich opende, ik bloeide helemaal op. Ik werd daar ook meer uitgesproken en bijdehanter.” 

Je carrière nam een vlucht toen je Leontine Borsato leerde kennen. Hoe ging dat?
“Via een styliste bij Veronica. Ik werkte toen inmiddels in Amsterdam en had me verdiept in make-up. Die styliste vroeg me op een dag of ik haar uit de brand kon helpen, want ze had een fotoshoot waarvoor de visagist zich had ziek gemeld. Ik blufte dat ik dat wel zou kunnen, ook al had ik geen idee. Ik plunderde mijn moeders la met make-upspulletjes van Yves Rocher en ging er naartoe. Omdat dat een te gekke shoot was, werd ik door Veronica vaker gevraagd. Leontine Borsato werd het gezicht voor hun nieuwe reclamecampagne, en ze vroegen of ik de drie jaar daarna verantwoordelijk wilde zijn voor haar looks, waarna er tussen haar en mij een vriendschap ontstond." 

Achter de schermen 
Journaliste Ella Mae vulde het vragenlijstje van Leco van Zadelhoff in: “Na mijn gezellige interview met Leco in het Amsterdamse Vondelpark, vroeg ik hem of hij nog even ons vaste Vriendin-vragenlijstje wilde invullen. “Nou, ik heb een heel beroerd handschrift. Wil jij het misschien voor me opschrijven?” vroeg hij. Natuurlijk deed ik dat graag, ook al is mijn handschrift niet veel leesbaarder. Dus als je iets niet kunt lezen: dat ligt niet aan Leco, maar aan mij!”

Visagist Leco van Zadelhoff over de liefde, zijn dochter en knippen en kleuren. Je leest het allemaal in Vriendin 26.  

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |