×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Francine Oomen: 'Ik hoop dat mijn nieuwe boek de overgang lichter maakt'

Francine Oomen: 'Ik hoop dat mijn nieuwe boek de overgang lichter maakt'
30.05.2017 -

Schrijfster Francine Oomen (57) is vooral bekend van haar succesvolle Hoe overleef ik?-boeken voor jongeren. Maar onlangs schreef ze een boek over de overgang, dat veel publiciteit kreeg.


'Ik dacht serieus dat er iets mis was met me, maar het bleek de overgang te zijn'
 

Had je verwacht dat dit boek, dat je helemaal getekend hebt, zo veel publiciteit zou krijgen?
“Nee, dat was een complete verrassing!”

Hoelang heb je erover gedaan om dit boek te tekenen?
“Ongeveer anderhalf jaar, het viel me nog mee. Ik had zelfs ruim honderd tekeningen over die we uiteindelijk niet in het boek hebben opgenomen.”


Wanneer kreeg jij het eerste signaal dat je in de overgang zat?
“Achteraf gezien waren er wel veel signalen, maar die schreef ik toe aan vermoeidheid. In 2006, ik was toen 46, was ik net naar een andere uitgeverij overgestapt en schreef ik een boek met de titel Hoe overleef ik stress?. Ik zat dat boek huilend te schrijven, ik was zó moe. Terwijl ik voelde dat er vanwege die overstap zo veel van mij werd verwacht.”

Lees het hele interview in Vriendin 22 en maak 10x kans op Oomen stroom over

Speciaal voor dit interview in Vriendin maakte Francine superleuke illustraties, je ziet ze hieronder. 


 

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1232117503498773 di 30 mei '17 20:57

  Ik ben ook 57 jaar en pas 2 jaar in de overgang maar zou graag weten hoe ik het draaglijker kan maken want soms pfffff is het niet fijn meer .Het boek zou voor mij misschien een uit komst zijn .Gr.Bea
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  malawie wo 31 mei '17 21:51

  Het boek zou me kunnen helpen om beter met die overgang om te gaan
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |