×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Francine Oomen: 'Ik hoop dat mijn nieuwe boek de overgang lichter maakt'

Francine Oomen: 'Ik hoop dat mijn nieuwe boek de overgang lichter maakt'
30.05.2017 -

Schrijfster Francine Oomen (57) is vooral bekend van haar succesvolle Hoe overleef ik?-boeken voor jongeren. Maar onlangs schreef ze een boek over de overgang, dat veel publiciteit kreeg.


'Ik dacht serieus dat er iets mis was met me, maar het bleek de overgang te zijn'
 

Had je verwacht dat dit boek, dat je helemaal getekend hebt, zo veel publiciteit zou krijgen?
“Nee, dat was een complete verrassing!”

Hoelang heb je erover gedaan om dit boek te tekenen?
“Ongeveer anderhalf jaar, het viel me nog mee. Ik had zelfs ruim honderd tekeningen over die we uiteindelijk niet in het boek hebben opgenomen.”


Wanneer kreeg jij het eerste signaal dat je in de overgang zat?
“Achteraf gezien waren er wel veel signalen, maar die schreef ik toe aan vermoeidheid. In 2006, ik was toen 46, was ik net naar een andere uitgeverij overgestapt en schreef ik een boek met de titel Hoe overleef ik stress?. Ik zat dat boek huilend te schrijven, ik was zó moe. Terwijl ik voelde dat er vanwege die overstap zo veel van mij werd verwacht.”

Lees het hele interview in Vriendin 22 en maak 10x kans op Oomen stroom over

Speciaal voor dit interview in Vriendin maakte Francine superleuke illustraties, je ziet ze hieronder. 


 

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1232117503498773 di 30 mei '17 20:57

  Ik ben ook 57 jaar en pas 2 jaar in de overgang maar zou graag weten hoe ik het draaglijker kan maken want soms pfffff is het niet fijn meer .Het boek zou voor mij misschien een uit komst zijn .Gr.Bea
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  malawie wo 31 mei '17 21:51

  Het boek zou me kunnen helpen om beter met die overgang om te gaan
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |