×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Sandra: 'Mijn vriendin verbrak zomaar onze vriendschap. Ik mis haar zo'

Sandra: 'Mijn vriendin verbrak zomaar onze vriendschap. Ik mis haar zo'
23.05.2017 -

Zes jaar lang deelde Sandra (43) lief en leed met haar beste vriendin Lisa (45). Tot ze opeens geen reactie meer kreeg op mails en brieven. Wat was er gebeurd? "Ze heeft misschien wel gedacht: er is altijd wel wat met Sandra. Dat kan, maar zeg dat dan."


Sandra: “Lisa was als een zus voor me. Bij haar kon ik altijd mijn ei kwijt en we hadden de grootste lol samen. Een paar weken geleden was ze jarig. Automatisch dacht ik aan haar, want die datum staat in mijn geheugen gegrift. Ik ben helemaal niet goed in het onthouden van verjaardagen, maar Lisa was bijzonder. Zij was mijn beste vriendin. Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat zij plotseling het contact verbrak. Waarom? Dat is me nog steeds een raadsel.”

Zo vertrouwd
“We ontmoetten elkaar zestien jaar geleden in een klein theater bij mij in de buurt. Ik speelde er als actrice in een voorstelling en zij was mijn visagiste. Lisa was heel spontaan en altijd vrolijk. Ik had maar een handjevol collega’s, maar juist omdat we zo’n klein clubje vormden, hadden we een hechte band. We waren een soort theaterfamilie. Lisa maakte daar vanaf dag één deel van uit. Ze ging moeiteloos mee in onze humor. Vanaf de eerste keer dat ik bij haar in de visagiestoel zat, hadden we een klik. We deelden onze liefde voor het theater, konden gezellig kletsen en voelden elkaar goed aan. Het leek wel liefde op het eerste gezicht, maar dan vriendschappelijk. Hoewel we elkaar nog niet kenden, begrepen we elkaar met weinig woorden. Bijzonder, want die connectie had ik niet met andere vriendinnen."

Leven op zijn kop
“Na de geboorte van haar zoon verhuisde Lisa naar een andere stad. Een jaar later, toen ik inmiddels een nieuwe relatie had, verhuisde ik zelf ook, naar de andere kant van het land. Ik was niet bang dat de afstand gevolgen zou hebben voor onze vriendschap. Onze band was zo hecht, daar kwam niets of niemand tussen. Dat bleek ook. We belden en mailden bijna wekelijks en die gesprekkenwaren lang, want kletsen konden we. Zoals altijd hielden we elkaar op de hoogte. Zo vertelde ze me over het huis dat ze aan het bouwen waren en over haar zieke moeder. Ik vertelde haar over mijn nieuwe baan als communicatieadviseur bij een mediabureau en hoe ik me steeds meer thuisvoelde in mijn nieuwe woonplaats. Mijn vriend en ik woonden een jaar in onze flat, toen mijn leven plotseling op zijn kop kwam te staan. Op een dag brak er brand uit, een paar deuren verderop. Ik was thuis en zag, eenmaal veilig op straat, alles gebeuren: hoe de brandweer kwam, hoe het vuur met moeite werd gedoofd en hoe de drie kinderen van het gezin, die ik inmiddels goed kende, niet meer konden worden gered. Het was zo’n afschuwelijke gebeurtenis dat ik volledig van de kaart was. De volgende dag ging ik gewoon naar mijn werk. Maar al snel bleek dat ik niet meer kon communiceren en helder kon denken. Ik was in shock. Ik staarde naar de telefoon, zonder te weten hoe ik die moest bedienen.

Geen reactie
“Toen ik me na een tijdje weer genoeg kon concentreren om te lezen, kroop ik achter mijn computer. Ik zag dat ik een mailtje had van Lisa. Ze schreef dat ze volop bezig waren met de bouw van hun huis en dat ze haar been had gebroken. Ik was nog niet in staat om telefonisch
een lang gesprek te voeren, dus ik mailde haar terug. Ik maakte excuses dat ik een tijdje niets van me had laten horen en legde uit wat me was overkomen. Dat ik nog in therapie zat, niet wist hoelang mijn herstel ging duren en dat ik daarom niet op de verjaardag van haar zoontje kon komen – iets wat ik elk jaar deed. Ik kreeg geen reactie. Eerst maakte ik me daar geen zorgen over: ik had wel iets anders aan mijn hoofd. Ik was bezig met overleven. Maar toen ik na een paar maanden nog niets had gehoord, dacht ik: wat typisch. Had ze het misschien heel druk? Of had ze mijn mail soms niet ontvangen?

Lees het hele verhaal in Vriendin 21. Wil je Sandra advies geven? Praat dan mee op ons forum

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!