×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Annika & Dorothy: 'Dat we beiden een kind verloren, maakt onze band zo hecht'

Annika & Dorothy: 'Dat we beiden een kind verloren, maakt onze band zo hecht'
03.05.2017 -

Dat een vreselijke ervaring ook een mooi gevolg kan hebben, weten Annika en Dorothy. Ze verloren allebei een zoon en ontmoetten elkaar op internet, op een forum voor lotgenoten. “Ik kan oprecht zeggen dat zij mijn leven mooier heeft gemaakt.”


"Ik kon alleen maar stamelen: ‘Ik kan niet bevallen van een dood kindje"
 

Slaapliedje
Terwijl ze door het park wandelen, blikt Annika terug op die verschrikkelijke dag in september 2011: “Mijn man Jeffrey ging mee naar de groei-echo. Hij verheugde zich erop Joeps hartje voor het eerst te horen kloppen. Zelf had ik het al een paar keer mogen horen. Ik vond dat snelle getik het mooiste geluid dat ik ooit had gehoord. Toen we in plaats van een kloppend hartje alleen een grijze waas op het scherm zagen en de echoscopiste wit weg zagen trekken, wisten we dat Joep was overleden. Ik kon alleen maar stamelen: ‘Ik kan niet bevallen van een dood kindje.’ Maar dat moest natuurlijk wel. Medicijnen om de bevalling op te wekken, wilde ik niet innemen. Ergens in mijn lijf zat nog een sprankje hoop, en daar hield ik me uit alle macht aan vast. Maar het onvermijdelijke gebeurde: ik zette Joep op de wereld. Aanvankelijk durfde ik hem niet vast te houden, maar toen de gynaecoloog hem in mijn armen legde, werd ik overvallen door een golf van liefde. Wat een prachtig mannetje. ‘Onze zoon is geboren!’ riep ik blij toen ik mijn vriendin belde. Ze wist niet hoe ze moest reageren, net als zo veel van onze vrienden en familieleden. Joep is nog een paar dagen bij ons gebleven, dat was heel fijn. Zijn afscheidsdienst was heel mooi: de pastoor zong een slaapliedje. De klap kwam na de begrafenis, elke cel in mijn lijf hunkerde naar mijn kind. Ik voelde een diep verlangen en een ontzettende behoefte om Joep te verzorgen en plat te knuffelen. Elke dag zat ik op mijn knieën bij zijn grafje. Wat wilde ik hem graag vasthouden.”

'Ik vond het allemaal zo onwerkelijk, ik kon het niet bevatten.'


Fijn lotgenotencontact
Dorothy herkent het gevoel door verdriet te worden verscheurd: “In plaats van een blozende baby mee naar huis te nemen, lag onze prachtige zoon Tristan levenloos in zijn bedje. In de week voor zijn afscheidsdienst en in de periode daarna leefde ik in een roes. Ik vond het allemaal zo onwerkelijk, ik kon het niet bevatten. Ik wist me geen raad met mijn gevoelens en probeerde niet te denken aan de ramp die zich had voltrokken. Maar natuurlijk kon ik mijn ogen er niet voor sluiten. Zelfs in mijn slaap speelde alles wat er was gebeurd zich als een film in mijn hoofd af. Tijdens de zwangerschap van onze dochter Angel, nu negen maanden oud, werd ik overvallen door een enorme angst. Hoewel ik ontzettend blij was met mijn zwangerschap, was ik tegelijkertijd doodsbenauwd. Ik wist dat het gruwelijk mis kon gaan.” Op internet vond ze de site van de Stichting Lieve Engeltjes. De site bleek een aparte groep te hebben voor moeders die een kind waren verloren en opnieuw zwanger waren. Daar kon ze haar zorgen, maar ook haar blijdschap over deze zwangerschap delen. Dorothy: “Bij de andere moeders vond ik zo veel herkenning. Het lotgenotencontact vond ik fijn, maar ook verschrikkelijk. Fijn omdat ik eindelijk mensen ontmoette die begrepen hoe ik me voelde en verschrikkelijk omdat ik erachter kwam dat veel mensen hun kind moeten missen.”

Lees het hele verhaal van Annika en Dorothy in Vriendin 18 en praat mee op het forum

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!