×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anne Marie: 'Twee blauwe streepjes? Dat was onmogelijk!'

Anne Marie: 'Twee blauwe streepjes? Dat was onmogelijk!'
25.04.2017 -

Anne Marie (42) en Thijs (44) waren tevreden met hun twee kinderen, dus liet Thijs zich steriliseren. En toen kreeg Anne Marie opeens last van misselijkheid en zere borsten...


Anne Marie: “Mijn man Thijs is best kleinzerig. Als hij een snee in zijn vinger heeft, moet ik dat de hele dag horen en een simpele verkoudheid ziet hij als een dubbele longontsteking. Ook is hij als de dood voor een arts. Thijs is in de zeventien jaar dat we getrouwd zijn slechts twee keer bij onze huisarts geweest. Het vooruitzicht dat hij zich zou laten steriliseren, maakte hem dan ook vreselijk zenuwachtig. Maar na twee bevallingen, waarvan de laatste in een stuitligging, vond ik acht jaar geleden dat ik mijn deel wel had gehad qua medische ingrepen. Hij mocht nu óók iets doen. Ons gezin was compleet. We hadden twee kinderen, een meisje en een jongen, wat wilden we nog meer? Thijs ging naar de huisarts voor een verwijzing voor de sterilisatie, maar stopte die vervolgens in zijn bureaula en deed er niks mee. Ondertussen was ik de pil zat. Ik had hem twintig jaar geslikt en ik wilde geen hormonen meer in mijn lichaam. Dus pushte ik Thijs om eindelijk eens de uroloog te bellen. Maar zelfs toen hij een afspraak had gemaakt voor een paar weken later, belde hij de dag ervoor af. Met een smoes: hij had de griep. Dat was niet zo. Hij durfde gewoon niet.”

‘Toen ik plotseling misselijk en moe werd, dacht ik in eerste instantie aan een voedselvergiftiging’


Misselijk en moe
“Na de sterilisatie duurde het drie weken voordat de blauwe plekken en zwellingen waren weggetrokken en we weer konden vrijen. Het zorgde voor een opleving in ons seksleven. We waanden ons vrij en veilig. Niet langer hoefden we te vrijen met condooms. Alhoewel dat niet helemaal waar was. Toen Thijs in de operatiekamer zat, had de uroloog hem gewaarschuwd dat er een uiterst kleine kans was dat de uiteinden van de zaadleiders weer aan elkaar zouden groeien en er opnieuw zaadcellen konden zwemmen. Thijs had een potje meegekregen om daarin na drie maanden sperma op te vangen. Dit kon hij dan in het ziekenhuis laten testen. Zij controleerden vervolgens of er nog actieve zwemmers waren en of de sterilisatie was geslaagd.
Alleen negeerde Thijs dat advies. Het potje bleef op zijn nachtkastje staan. Hij riep dat hij met eigen ogen had gezien dat de uroloog de ‘boel kort en klein’ had gesneden en dat er geen gevaar was, omdat de operatie was geslaagd. Hij had geen zin om nog een keer terug te gaan. Ik nam aan dat het zo’n vaart niet zou lopen. Hoe vaak komt het nou voor dat het echt misgaat? Nou om precies te zijn: in drie op de duizend gevallen. En wij horen bij die drie. Want driekwart jaar na de sterilisatie kreeg ik last van pijnlijke borsten, ik was moe en misselijk. In eerste instantie dacht ik aan een voedselvergiftiging. Pas toen ik weer een week verder was en ik nog steeds misselijk
opstond, dacht ik opeens: misschien ben ik wel zwanger.”

Lees het hele verhaal van Anne Marie in Vriendin 17 en praat mee op het forum

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!