×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anne Marie: 'Twee blauwe streepjes? Dat was onmogelijk!'

Anne Marie: 'Twee blauwe streepjes? Dat was onmogelijk!'
25.04.2017 -

Anne Marie (42) en Thijs (44) waren tevreden met hun twee kinderen, dus liet Thijs zich steriliseren. En toen kreeg Anne Marie opeens last van misselijkheid en zere borsten...


Anne Marie: “Mijn man Thijs is best kleinzerig. Als hij een snee in zijn vinger heeft, moet ik dat de hele dag horen en een simpele verkoudheid ziet hij als een dubbele longontsteking. Ook is hij als de dood voor een arts. Thijs is in de zeventien jaar dat we getrouwd zijn slechts twee keer bij onze huisarts geweest. Het vooruitzicht dat hij zich zou laten steriliseren, maakte hem dan ook vreselijk zenuwachtig. Maar na twee bevallingen, waarvan de laatste in een stuitligging, vond ik acht jaar geleden dat ik mijn deel wel had gehad qua medische ingrepen. Hij mocht nu óók iets doen. Ons gezin was compleet. We hadden twee kinderen, een meisje en een jongen, wat wilden we nog meer? Thijs ging naar de huisarts voor een verwijzing voor de sterilisatie, maar stopte die vervolgens in zijn bureaula en deed er niks mee. Ondertussen was ik de pil zat. Ik had hem twintig jaar geslikt en ik wilde geen hormonen meer in mijn lichaam. Dus pushte ik Thijs om eindelijk eens de uroloog te bellen. Maar zelfs toen hij een afspraak had gemaakt voor een paar weken later, belde hij de dag ervoor af. Met een smoes: hij had de griep. Dat was niet zo. Hij durfde gewoon niet.”

‘Toen ik plotseling misselijk en moe werd, dacht ik in eerste instantie aan een voedselvergiftiging’


Misselijk en moe
“Na de sterilisatie duurde het drie weken voordat de blauwe plekken en zwellingen waren weggetrokken en we weer konden vrijen. Het zorgde voor een opleving in ons seksleven. We waanden ons vrij en veilig. Niet langer hoefden we te vrijen met condooms. Alhoewel dat niet helemaal waar was. Toen Thijs in de operatiekamer zat, had de uroloog hem gewaarschuwd dat er een uiterst kleine kans was dat de uiteinden van de zaadleiders weer aan elkaar zouden groeien en er opnieuw zaadcellen konden zwemmen. Thijs had een potje meegekregen om daarin na drie maanden sperma op te vangen. Dit kon hij dan in het ziekenhuis laten testen. Zij controleerden vervolgens of er nog actieve zwemmers waren en of de sterilisatie was geslaagd.
Alleen negeerde Thijs dat advies. Het potje bleef op zijn nachtkastje staan. Hij riep dat hij met eigen ogen had gezien dat de uroloog de ‘boel kort en klein’ had gesneden en dat er geen gevaar was, omdat de operatie was geslaagd. Hij had geen zin om nog een keer terug te gaan. Ik nam aan dat het zo’n vaart niet zou lopen. Hoe vaak komt het nou voor dat het echt misgaat? Nou om precies te zijn: in drie op de duizend gevallen. En wij horen bij die drie. Want driekwart jaar na de sterilisatie kreeg ik last van pijnlijke borsten, ik was moe en misselijk. In eerste instantie dacht ik aan een voedselvergiftiging. Pas toen ik weer een week verder was en ik nog steeds misselijk
opstond, dacht ik opeens: misschien ben ik wel zwanger.”

Lees het hele verhaal van Anne Marie in Vriendin 17 en praat mee op het forum

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |