×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Kluun: 'Leuk om als 47-jarige zo verliefd te worden'

Kluun: 'Leuk om als 47-jarige zo verliefd te worden'
04.04.2017 -

Net uit: DJ, het nieuwste boek van schrijver Kluun (52). Hij gebruikte zijn scheiding als inspiratie, maar wel op zijn manier: “Ik bepaal alles zelf, ik kan alles bij elkaar liegen en een verhaal helemaal kneden hoe ik wil.”


Als hij vrolijk en ontspannen met een kop koffie in zijn hand de deur opendoet, wijst niets erop dat Raymond van de Klundert (52), beter bekend als Kluun, net daarvoor flink verregend aankwam bij zijn woonboot in Amsterdam. Hij had deze ochtend zijn wekelijkse ontbijtafspraak met vrienden. “Elke maandag, vaste prik”, zegt hij. “Alleen met de mannen, hè, absoluut geen vrouwen erbij. Dan nemen we alles even door: politiek, voetbal, relaties…. En wat we vooral doen, is veel lachen. Anders dan vroeger: zonder alcohol en harde muziek gaat het vooral om praten. Ik vind het nog leuker dan de zaterdagavonden van toen. Al ben ik die ook een beetje vergeten”, lacht de schrijver die alweer dertien jaar geleden doorbrak met zijn boek Komt een vrouw bij de dokter, geïnspireerd op de ziekte en het overlijden van zijn eerste vrouw Judith. Daarvoor had hij al een carrière in de reclamewereld. Maar Kluun is nooit meer gestopt met schrijven en zette nog meerbestsellers op zijn naam, zoals Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!, Haantjes en, ongetwijfeld, zijn nieuwste boek, DJ.

'Ik verzin er van alles bij, dat is zo leuk'


Je scheiding heb je verwerkt in het boek. Was dat therapeutisch?
“Zeker niet. Net als bij Komt een vrouw bij de dokter was ik tijdens het schrijven van het boek die fase al voorbij. Veel van de Kluun uit DJ klopt niet met mijn persoon: hij heeft geen vriendin, een zoon en dochter in plaats van drie dochters, een ex met wie hij in vechtscheiding ligt. Mijn ex en ik gaan redelijk oké. We zullen niet met elkaar Kerst vieren, maar als ik op vakantie ga, neemt zij de kinderen over, we overleggen en gaan samen naar de musical op school. De scheiding zorgde wel voor inspiratie, net als alles in mijn leven. Maar ik heb er ook verhalen vanuit mijn omgeving in verweven en het tot in het extreme doorgetrokken: hoe zou het zijn als ik in een echte vechtscheiding zat, een writer’s block had én dan nog geldproblemen ook? Hoe ver zou ik dan gaan? Ik verzin er van alles bij, dat is zo leuk.”
 

'Leuk om te merken dat ik dat als 47-jarige ook nog kon'
 


Je bent alweer vijf jaar samen met je vriendin Nicole. Hoe heb je haar leren kennen en waarom werkt het?
“We kwamen elkaar tegen op Ibiza. Ze bleek een aantal horecazaken te hebben in Amsterdam waar ik was geweest. Ik had haar zelfs weleens ontmoet, maar dat was ik vergeten. Zij wist het nog wel, blijkbaar had ik destijds een leuke opmerking gemaakt, haha. Ik was op Ibiza met
wat vrienden en een van hen nam haar mee. De vonk sloeg meteen over. De avond erna gingen we met z’n allen uit en toen zijn we niet meer bij elkaar weggegaan. Nicole staat volledig onbevangen in het leven, ik vind dat ze de blik van een vijftienjarige heeft. Ze kan oprecht blij worden als het sneeuwt, als de zon schijnt, van iets in de natuur, van iemand op de Albert Cuyp… Daar op de markt krijgt ze ook altijd veel gratis, omdat iedereen haar mag. Nicole is positief en ik werd weer net zo verliefd als ik vroeger was geworden. Leuk om te merken dat ik dat als 47-jarige ook nog kon.”

Lees het hele interview met Kluun in Vriendin 14

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |