×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Kluun: 'Leuk om als 47-jarige zo verliefd te worden'

Kluun: 'Leuk om als 47-jarige zo verliefd te worden'
04.04.2017 -

Net uit: DJ, het nieuwste boek van schrijver Kluun (52). Hij gebruikte zijn scheiding als inspiratie, maar wel op zijn manier: “Ik bepaal alles zelf, ik kan alles bij elkaar liegen en een verhaal helemaal kneden hoe ik wil.”


Als hij vrolijk en ontspannen met een kop koffie in zijn hand de deur opendoet, wijst niets erop dat Raymond van de Klundert (52), beter bekend als Kluun, net daarvoor flink verregend aankwam bij zijn woonboot in Amsterdam. Hij had deze ochtend zijn wekelijkse ontbijtafspraak met vrienden. “Elke maandag, vaste prik”, zegt hij. “Alleen met de mannen, hè, absoluut geen vrouwen erbij. Dan nemen we alles even door: politiek, voetbal, relaties…. En wat we vooral doen, is veel lachen. Anders dan vroeger: zonder alcohol en harde muziek gaat het vooral om praten. Ik vind het nog leuker dan de zaterdagavonden van toen. Al ben ik die ook een beetje vergeten”, lacht de schrijver die alweer dertien jaar geleden doorbrak met zijn boek Komt een vrouw bij de dokter, geïnspireerd op de ziekte en het overlijden van zijn eerste vrouw Judith. Daarvoor had hij al een carrière in de reclamewereld. Maar Kluun is nooit meer gestopt met schrijven en zette nog meerbestsellers op zijn naam, zoals Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!, Haantjes en, ongetwijfeld, zijn nieuwste boek, DJ.

'Ik verzin er van alles bij, dat is zo leuk'


Je scheiding heb je verwerkt in het boek. Was dat therapeutisch?
“Zeker niet. Net als bij Komt een vrouw bij de dokter was ik tijdens het schrijven van het boek die fase al voorbij. Veel van de Kluun uit DJ klopt niet met mijn persoon: hij heeft geen vriendin, een zoon en dochter in plaats van drie dochters, een ex met wie hij in vechtscheiding ligt. Mijn ex en ik gaan redelijk oké. We zullen niet met elkaar Kerst vieren, maar als ik op vakantie ga, neemt zij de kinderen over, we overleggen en gaan samen naar de musical op school. De scheiding zorgde wel voor inspiratie, net als alles in mijn leven. Maar ik heb er ook verhalen vanuit mijn omgeving in verweven en het tot in het extreme doorgetrokken: hoe zou het zijn als ik in een echte vechtscheiding zat, een writer’s block had én dan nog geldproblemen ook? Hoe ver zou ik dan gaan? Ik verzin er van alles bij, dat is zo leuk.”
 

'Leuk om te merken dat ik dat als 47-jarige ook nog kon'
 


Je bent alweer vijf jaar samen met je vriendin Nicole. Hoe heb je haar leren kennen en waarom werkt het?
“We kwamen elkaar tegen op Ibiza. Ze bleek een aantal horecazaken te hebben in Amsterdam waar ik was geweest. Ik had haar zelfs weleens ontmoet, maar dat was ik vergeten. Zij wist het nog wel, blijkbaar had ik destijds een leuke opmerking gemaakt, haha. Ik was op Ibiza met
wat vrienden en een van hen nam haar mee. De vonk sloeg meteen over. De avond erna gingen we met z’n allen uit en toen zijn we niet meer bij elkaar weggegaan. Nicole staat volledig onbevangen in het leven, ik vind dat ze de blik van een vijftienjarige heeft. Ze kan oprecht blij worden als het sneeuwt, als de zon schijnt, van iets in de natuur, van iemand op de Albert Cuyp… Daar op de markt krijgt ze ook altijd veel gratis, omdat iedereen haar mag. Nicole is positief en ik werd weer net zo verliefd als ik vroeger was geworden. Leuk om te merken dat ik dat als 47-jarige ook nog kon.”

Lees het hele interview met Kluun in Vriendin 14

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!