×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Kluun: 'Leuk om als 47-jarige zo verliefd te worden'

Kluun: 'Leuk om als 47-jarige zo verliefd te worden'
04.04.2017 -

Net uit: DJ, het nieuwste boek van schrijver Kluun (52). Hij gebruikte zijn scheiding als inspiratie, maar wel op zijn manier: “Ik bepaal alles zelf, ik kan alles bij elkaar liegen en een verhaal helemaal kneden hoe ik wil.”


Als hij vrolijk en ontspannen met een kop koffie in zijn hand de deur opendoet, wijst niets erop dat Raymond van de Klundert (52), beter bekend als Kluun, net daarvoor flink verregend aankwam bij zijn woonboot in Amsterdam. Hij had deze ochtend zijn wekelijkse ontbijtafspraak met vrienden. “Elke maandag, vaste prik”, zegt hij. “Alleen met de mannen, hè, absoluut geen vrouwen erbij. Dan nemen we alles even door: politiek, voetbal, relaties…. En wat we vooral doen, is veel lachen. Anders dan vroeger: zonder alcohol en harde muziek gaat het vooral om praten. Ik vind het nog leuker dan de zaterdagavonden van toen. Al ben ik die ook een beetje vergeten”, lacht de schrijver die alweer dertien jaar geleden doorbrak met zijn boek Komt een vrouw bij de dokter, geïnspireerd op de ziekte en het overlijden van zijn eerste vrouw Judith. Daarvoor had hij al een carrière in de reclamewereld. Maar Kluun is nooit meer gestopt met schrijven en zette nog meerbestsellers op zijn naam, zoals Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!, Haantjes en, ongetwijfeld, zijn nieuwste boek, DJ.

'Ik verzin er van alles bij, dat is zo leuk'


Je scheiding heb je verwerkt in het boek. Was dat therapeutisch?
“Zeker niet. Net als bij Komt een vrouw bij de dokter was ik tijdens het schrijven van het boek die fase al voorbij. Veel van de Kluun uit DJ klopt niet met mijn persoon: hij heeft geen vriendin, een zoon en dochter in plaats van drie dochters, een ex met wie hij in vechtscheiding ligt. Mijn ex en ik gaan redelijk oké. We zullen niet met elkaar Kerst vieren, maar als ik op vakantie ga, neemt zij de kinderen over, we overleggen en gaan samen naar de musical op school. De scheiding zorgde wel voor inspiratie, net als alles in mijn leven. Maar ik heb er ook verhalen vanuit mijn omgeving in verweven en het tot in het extreme doorgetrokken: hoe zou het zijn als ik in een echte vechtscheiding zat, een writer’s block had én dan nog geldproblemen ook? Hoe ver zou ik dan gaan? Ik verzin er van alles bij, dat is zo leuk.”
 

'Leuk om te merken dat ik dat als 47-jarige ook nog kon'
 


Je bent alweer vijf jaar samen met je vriendin Nicole. Hoe heb je haar leren kennen en waarom werkt het?
“We kwamen elkaar tegen op Ibiza. Ze bleek een aantal horecazaken te hebben in Amsterdam waar ik was geweest. Ik had haar zelfs weleens ontmoet, maar dat was ik vergeten. Zij wist het nog wel, blijkbaar had ik destijds een leuke opmerking gemaakt, haha. Ik was op Ibiza met
wat vrienden en een van hen nam haar mee. De vonk sloeg meteen over. De avond erna gingen we met z’n allen uit en toen zijn we niet meer bij elkaar weggegaan. Nicole staat volledig onbevangen in het leven, ik vind dat ze de blik van een vijftienjarige heeft. Ze kan oprecht blij worden als het sneeuwt, als de zon schijnt, van iets in de natuur, van iemand op de Albert Cuyp… Daar op de markt krijgt ze ook altijd veel gratis, omdat iedereen haar mag. Nicole is positief en ik werd weer net zo verliefd als ik vroeger was geworden. Leuk om te merken dat ik dat als 47-jarige ook nog kon.”

Lees het hele interview met Kluun in Vriendin 14

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |