×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Dit gesprek stel ik steeds weer uit'

Lezeressen vertellen: 'Dit gesprek stel ik steeds weer uit'
30.03.2017 -

Er zijn van die gesprekken die je liever uit de weg gaat. Omdat je je schaamt, een ander geen pijn wilt doen of niet weet hoe. Negen lezeressen vertellen waar zij tegenop zien.


'Hoe vertel ik hem dat ik onvruchtbaar ben?' 


Nancy (29): “Ik weet al jaren dat ik geen kinderen kan krijgen. Toch heb ik dat niet aan mijn vriend verteld. We zijn nu bijna een half jaar samen en eigenlijk had ik niet verwacht dat mijn Tinder-fling met Bart zou uitgroeien tot een serieuze relatie. Misschien dat ik daarom niet van het begin af aan eerlijk ben geweest, of misschien stak ik gewoon mijn kop in het zand. Want hoe breng je zoiets ook ter sprake? En wanneer? Hoe dan ook, binnenkort móét ik het hem wel vertellen. Bart is dol op kinderen en ik ben inmiddels heel dol op hem, dus ik kijk niet echt uit naar dat gesprek.”
 

'Stoppen met werken is de enige oplossing' 


Lonneke (39): “Mijn man heeft een goede baan, werkt zo’n zestig uur per week en is veel op reis. We hebben drie kinderen, een hond, drie katten, een chronisch zieke moeder en ik werk drie dagen per week op een advocatenkantoor. We hebben wel iemand die helpt in het huishouden en ik heb lieve schoonouders die helpen met oppassen, maar ik heb het laatste jaar het gevoel dat ik alleen maar achter alles en iedereen, inclusief mezelf, aanhol. Ik sta vaak gestresst op en ga opgefokt naar bed. Ik wéét wat de oplossing is: stoppen met werken. Maar ik weet niet hoe ik dit met mijn man moet bespreken. Ik ben altijd een onafhankelijk type geweest. Hoe moet ik nu aan hem verkopen dat ik huismoeder wil worden?”
 

'Ik wil dat hij op zichzelf gaat wonen' 


Martine (54): “Mijn dochters van 27 en 31 jaar zijn al jaren het huis uit, maar mijn dertigjarige zoon maakt nog geen aanstalten om te vertrekken en eigenlijk ben ik het wel een beetje zat. Hij heeft een prima baan, maar het lijkt niet in hem op te komen om op zichzelf te gaan wonen. Als mijn man en ik er met hem over proberen te praten, zegt hij: ‘Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin, hoor’, en kapt het gesprek af. Het is ook niet dat hij vervelend is ofzo. Hij betaalt boodschappen en draagt bij in de vaste lasten, hij helpt in het huishouden, houdt zijn eigen kamer schoon en is sociaal. Maar ik vind het gewoon genoeg geweest. Ik wil mijn vrijheid terug. Mijn man en ik moeten met hem om tafel om te zeggen dat we het nu echt genoeg vinden geweest, maar ja, dat is ook zo hard…”

Lees nog meer verhalen van lezeressen in Vriendin 13

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!