×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Dit gesprek stel ik steeds weer uit'

Lezeressen vertellen: 'Dit gesprek stel ik steeds weer uit'
30.03.2017 -

Er zijn van die gesprekken die je liever uit de weg gaat. Omdat je je schaamt, een ander geen pijn wilt doen of niet weet hoe. Negen lezeressen vertellen waar zij tegenop zien.


'Hoe vertel ik hem dat ik onvruchtbaar ben?' 


Nancy (29): “Ik weet al jaren dat ik geen kinderen kan krijgen. Toch heb ik dat niet aan mijn vriend verteld. We zijn nu bijna een half jaar samen en eigenlijk had ik niet verwacht dat mijn Tinder-fling met Bart zou uitgroeien tot een serieuze relatie. Misschien dat ik daarom niet van het begin af aan eerlijk ben geweest, of misschien stak ik gewoon mijn kop in het zand. Want hoe breng je zoiets ook ter sprake? En wanneer? Hoe dan ook, binnenkort móét ik het hem wel vertellen. Bart is dol op kinderen en ik ben inmiddels heel dol op hem, dus ik kijk niet echt uit naar dat gesprek.”
 

'Stoppen met werken is de enige oplossing' 


Lonneke (39): “Mijn man heeft een goede baan, werkt zo’n zestig uur per week en is veel op reis. We hebben drie kinderen, een hond, drie katten, een chronisch zieke moeder en ik werk drie dagen per week op een advocatenkantoor. We hebben wel iemand die helpt in het huishouden en ik heb lieve schoonouders die helpen met oppassen, maar ik heb het laatste jaar het gevoel dat ik alleen maar achter alles en iedereen, inclusief mezelf, aanhol. Ik sta vaak gestresst op en ga opgefokt naar bed. Ik wéét wat de oplossing is: stoppen met werken. Maar ik weet niet hoe ik dit met mijn man moet bespreken. Ik ben altijd een onafhankelijk type geweest. Hoe moet ik nu aan hem verkopen dat ik huismoeder wil worden?”
 

'Ik wil dat hij op zichzelf gaat wonen' 


Martine (54): “Mijn dochters van 27 en 31 jaar zijn al jaren het huis uit, maar mijn dertigjarige zoon maakt nog geen aanstalten om te vertrekken en eigenlijk ben ik het wel een beetje zat. Hij heeft een prima baan, maar het lijkt niet in hem op te komen om op zichzelf te gaan wonen. Als mijn man en ik er met hem over proberen te praten, zegt hij: ‘Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin, hoor’, en kapt het gesprek af. Het is ook niet dat hij vervelend is ofzo. Hij betaalt boodschappen en draagt bij in de vaste lasten, hij helpt in het huishouden, houdt zijn eigen kamer schoon en is sociaal. Maar ik vind het gewoon genoeg geweest. Ik wil mijn vrijheid terug. Mijn man en ik moeten met hem om tafel om te zeggen dat we het nu echt genoeg vinden geweest, maar ja, dat is ook zo hard…”

Lees nog meer verhalen van lezeressen in Vriendin 13

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |