×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Dit gesprek stel ik steeds weer uit'

Lezeressen vertellen: 'Dit gesprek stel ik steeds weer uit'
30.03.2017 -

Er zijn van die gesprekken die je liever uit de weg gaat. Omdat je je schaamt, een ander geen pijn wilt doen of niet weet hoe. Negen lezeressen vertellen waar zij tegenop zien.


'Hoe vertel ik hem dat ik onvruchtbaar ben?' 


Nancy (29): “Ik weet al jaren dat ik geen kinderen kan krijgen. Toch heb ik dat niet aan mijn vriend verteld. We zijn nu bijna een half jaar samen en eigenlijk had ik niet verwacht dat mijn Tinder-fling met Bart zou uitgroeien tot een serieuze relatie. Misschien dat ik daarom niet van het begin af aan eerlijk ben geweest, of misschien stak ik gewoon mijn kop in het zand. Want hoe breng je zoiets ook ter sprake? En wanneer? Hoe dan ook, binnenkort móét ik het hem wel vertellen. Bart is dol op kinderen en ik ben inmiddels heel dol op hem, dus ik kijk niet echt uit naar dat gesprek.”
 

'Stoppen met werken is de enige oplossing' 


Lonneke (39): “Mijn man heeft een goede baan, werkt zo’n zestig uur per week en is veel op reis. We hebben drie kinderen, een hond, drie katten, een chronisch zieke moeder en ik werk drie dagen per week op een advocatenkantoor. We hebben wel iemand die helpt in het huishouden en ik heb lieve schoonouders die helpen met oppassen, maar ik heb het laatste jaar het gevoel dat ik alleen maar achter alles en iedereen, inclusief mezelf, aanhol. Ik sta vaak gestresst op en ga opgefokt naar bed. Ik wéét wat de oplossing is: stoppen met werken. Maar ik weet niet hoe ik dit met mijn man moet bespreken. Ik ben altijd een onafhankelijk type geweest. Hoe moet ik nu aan hem verkopen dat ik huismoeder wil worden?”
 

'Ik wil dat hij op zichzelf gaat wonen' 


Martine (54): “Mijn dochters van 27 en 31 jaar zijn al jaren het huis uit, maar mijn dertigjarige zoon maakt nog geen aanstalten om te vertrekken en eigenlijk ben ik het wel een beetje zat. Hij heeft een prima baan, maar het lijkt niet in hem op te komen om op zichzelf te gaan wonen. Als mijn man en ik er met hem over proberen te praten, zegt hij: ‘Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin, hoor’, en kapt het gesprek af. Het is ook niet dat hij vervelend is ofzo. Hij betaalt boodschappen en draagt bij in de vaste lasten, hij helpt in het huishouden, houdt zijn eigen kamer schoon en is sociaal. Maar ik vind het gewoon genoeg geweest. Ik wil mijn vrijheid terug. Mijn man en ik moeten met hem om tafel om te zeggen dat we het nu echt genoeg vinden geweest, maar ja, dat is ook zo hard…”

Lees nog meer verhalen van lezeressen in Vriendin 13

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |