×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Babyboom in Vleuten: 'Alle buurvrouwen waren tegelijk zwanger. Bizar toch?'

Babyboom in Vleuten: 'Alle buurvrouwen waren tegelijk zwanger. Bizar toch?'
15.03.2017 -

Dat het in de nieuwbouwwijk in het Utrechtse Vleuten kinderrijk zou worden, was te verwachten. Maar dat in een relatief korte straat acht buurvrouwen tegelijk zwanger waren, was wel heel bijzonder. Inmiddels zijn alle kinderen geboren en zijn de moeders vriendinnen. Vriendin sprak met zes van hen.


'We hebben een half jaar lang geboortefeesten gevierd'


Ilse
“Toen onze directe buren hun eerste kindje kregen, begon het bij ons ook weer te kriebelen. We hadden er de ruimte en de leeftijd voor en wat zou het leuk zijn als de kinderen later met elkaar op konden trekken. Een jaar nadat onze dochter Mirthe geboren werd, raakte ik – helemaal gepland – zwanger van Amber. En toen bleek ik dus niet de enige. We hebben een half jaar lang geboortefeesten gevierd in de straat. Toen we allemaal zwanger waren, is Hart van Nederland zelfs langs geweest. Ik was toen bijna uitgerekend en het leek erop dat vlak voor de opnames de weeën begonnen. Dat was even spannend, maar uiteindelijk bleek het loos alarm. Nog steeds denk ik aan dat moment als Hart van Nederland op televisie is, dat zal wel altijd zo blijven. Inmiddels wordt de babyboom-app, die we aanmaakten tijdens onze zwangerschap, voor van alles gebruikt. Zo alarmeerden we elkaar onlangs nog over een kinderlokker die in de omgeving actief zou zijn. Of we lenen via de app even een Maxi-Cosi bij elkaar. We hebben een fijn contact en ik kijk er enorm naar uit dat onze kinderen over een paar jaar allemaal met elkaar buiten kunnen spelen.”

‘Eén appje en de borstkolf was geregeld’


Petra
“Ik heb het meeste contact met Sigrid, zij woont direct naast mij. Dat er sprake was van een babyboom in de straat, ontdekte ik pas in de laatste maanden van mijn zwangerschap. Het is heel leuk om met elkaar mee te leven. En soms ook ontzettend praktisch om allemaal jonge moeders om je heen te hebben. Zo heb ik van Marjolein een keer een kolf mogen lenen toen ik een vervelende borstontsteking had. Eén appje en het was geregeld. Fijn hoor, die korte lijntjes. Tessa is ons eerste kind en ik was door mijn vriendinnen en oudere zussen al een beetje voorbereid. Maar het is ook heel fijn dat ik voor tips of met vragen bij de buren aan kan bellen. Ik ben benieuwd hoe het zich in de straat gaat ontwikkelen: zullen de kinderen vriendjes van elkaar worden? Het geeft een gezellig gevoel dat je altijd even naar iemand kunt zwaaien en dat er steeds iemand is om een praatje mee te maken. Ik moet er niet aan denken om ergens afgelegen zonder buren te wonen. Ik hou wel van wat reuring.”

Lees het verhaal van de andere vier moeders uit de straat in Vriendin 11

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

1Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |