×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Babyboom in Vleuten: 'Alle buurvrouwen waren tegelijk zwanger. Bizar toch?'

Babyboom in Vleuten: 'Alle buurvrouwen waren tegelijk zwanger. Bizar toch?'
15.03.2017 -

Dat het in de nieuwbouwwijk in het Utrechtse Vleuten kinderrijk zou worden, was te verwachten. Maar dat in een relatief korte straat acht buurvrouwen tegelijk zwanger waren, was wel heel bijzonder. Inmiddels zijn alle kinderen geboren en zijn de moeders vriendinnen. Vriendin sprak met zes van hen.


'We hebben een half jaar lang geboortefeesten gevierd'


Ilse
“Toen onze directe buren hun eerste kindje kregen, begon het bij ons ook weer te kriebelen. We hadden er de ruimte en de leeftijd voor en wat zou het leuk zijn als de kinderen later met elkaar op konden trekken. Een jaar nadat onze dochter Mirthe geboren werd, raakte ik – helemaal gepland – zwanger van Amber. En toen bleek ik dus niet de enige. We hebben een half jaar lang geboortefeesten gevierd in de straat. Toen we allemaal zwanger waren, is Hart van Nederland zelfs langs geweest. Ik was toen bijna uitgerekend en het leek erop dat vlak voor de opnames de weeën begonnen. Dat was even spannend, maar uiteindelijk bleek het loos alarm. Nog steeds denk ik aan dat moment als Hart van Nederland op televisie is, dat zal wel altijd zo blijven. Inmiddels wordt de babyboom-app, die we aanmaakten tijdens onze zwangerschap, voor van alles gebruikt. Zo alarmeerden we elkaar onlangs nog over een kinderlokker die in de omgeving actief zou zijn. Of we lenen via de app even een Maxi-Cosi bij elkaar. We hebben een fijn contact en ik kijk er enorm naar uit dat onze kinderen over een paar jaar allemaal met elkaar buiten kunnen spelen.”

‘Eén appje en de borstkolf was geregeld’


Petra
“Ik heb het meeste contact met Sigrid, zij woont direct naast mij. Dat er sprake was van een babyboom in de straat, ontdekte ik pas in de laatste maanden van mijn zwangerschap. Het is heel leuk om met elkaar mee te leven. En soms ook ontzettend praktisch om allemaal jonge moeders om je heen te hebben. Zo heb ik van Marjolein een keer een kolf mogen lenen toen ik een vervelende borstontsteking had. Eén appje en het was geregeld. Fijn hoor, die korte lijntjes. Tessa is ons eerste kind en ik was door mijn vriendinnen en oudere zussen al een beetje voorbereid. Maar het is ook heel fijn dat ik voor tips of met vragen bij de buren aan kan bellen. Ik ben benieuwd hoe het zich in de straat gaat ontwikkelen: zullen de kinderen vriendjes van elkaar worden? Het geeft een gezellig gevoel dat je altijd even naar iemand kunt zwaaien en dat er steeds iemand is om een praatje mee te maken. Ik moet er niet aan denken om ergens afgelegen zonder buren te wonen. Ik hou wel van wat reuring.”

Lees het verhaal van de andere vier moeders uit de straat in Vriendin 11

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!