×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Babyboom in Vleuten: 'Alle buurvrouwen waren tegelijk zwanger. Bizar toch?'

Babyboom in Vleuten: 'Alle buurvrouwen waren tegelijk zwanger. Bizar toch?'
15.03.2017 -

Dat het in de nieuwbouwwijk in het Utrechtse Vleuten kinderrijk zou worden, was te verwachten. Maar dat in een relatief korte straat acht buurvrouwen tegelijk zwanger waren, was wel heel bijzonder. Inmiddels zijn alle kinderen geboren en zijn de moeders vriendinnen. Vriendin sprak met zes van hen.


'We hebben een half jaar lang geboortefeesten gevierd'


Ilse
“Toen onze directe buren hun eerste kindje kregen, begon het bij ons ook weer te kriebelen. We hadden er de ruimte en de leeftijd voor en wat zou het leuk zijn als de kinderen later met elkaar op konden trekken. Een jaar nadat onze dochter Mirthe geboren werd, raakte ik – helemaal gepland – zwanger van Amber. En toen bleek ik dus niet de enige. We hebben een half jaar lang geboortefeesten gevierd in de straat. Toen we allemaal zwanger waren, is Hart van Nederland zelfs langs geweest. Ik was toen bijna uitgerekend en het leek erop dat vlak voor de opnames de weeën begonnen. Dat was even spannend, maar uiteindelijk bleek het loos alarm. Nog steeds denk ik aan dat moment als Hart van Nederland op televisie is, dat zal wel altijd zo blijven. Inmiddels wordt de babyboom-app, die we aanmaakten tijdens onze zwangerschap, voor van alles gebruikt. Zo alarmeerden we elkaar onlangs nog over een kinderlokker die in de omgeving actief zou zijn. Of we lenen via de app even een Maxi-Cosi bij elkaar. We hebben een fijn contact en ik kijk er enorm naar uit dat onze kinderen over een paar jaar allemaal met elkaar buiten kunnen spelen.”

‘Eén appje en de borstkolf was geregeld’


Petra
“Ik heb het meeste contact met Sigrid, zij woont direct naast mij. Dat er sprake was van een babyboom in de straat, ontdekte ik pas in de laatste maanden van mijn zwangerschap. Het is heel leuk om met elkaar mee te leven. En soms ook ontzettend praktisch om allemaal jonge moeders om je heen te hebben. Zo heb ik van Marjolein een keer een kolf mogen lenen toen ik een vervelende borstontsteking had. Eén appje en het was geregeld. Fijn hoor, die korte lijntjes. Tessa is ons eerste kind en ik was door mijn vriendinnen en oudere zussen al een beetje voorbereid. Maar het is ook heel fijn dat ik voor tips of met vragen bij de buren aan kan bellen. Ik ben benieuwd hoe het zich in de straat gaat ontwikkelen: zullen de kinderen vriendjes van elkaar worden? Het geeft een gezellig gevoel dat je altijd even naar iemand kunt zwaaien en dat er steeds iemand is om een praatje mee te maken. Ik moet er niet aan denken om ergens afgelegen zonder buren te wonen. Ik hou wel van wat reuring.”

Lees het verhaal van de andere vier moeders uit de straat in Vriendin 11

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |