×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mijn ergste opvoedblunder: "Met een ernstig gezicht zei hij: 'sexy baby' tegen de juf"

Mijn ergste opvoedblunder: "Met een ernstig gezicht zei hij: 'sexy baby' tegen de juf"
10.03.2017 -

Ook al bedoel je het goed, soms sla je de opvoedkundige plank volledig mis. En dan roept of doet je kind ineens iets heel genânts. Lezeressen biechten hun opvoedblunders op.


‘Bellen in de auto én liegen tegen de politie’


Noëlle (39): “Ik zat te bellen in de auto, zoals ik zo vaak doe. En niet handsfree, hartstikke gevaarlijk dus. Mijn twee kinderen van zes en acht jaar zaten op de achterbank. Toen ik werd ingehaald door een politieauto, wist ik dat ik er gloeiend bij was. Ik gooide nog snel mijn telefoon op de passagiersstoel, maar het was te laat. Ik werd staande gehouden en de politieagente vroeg of ik wist waarom. Ik knikte schuldbewust en begon meteen te ratelen: dat ik nooit in de auto bel en dat ik het ook nooit meer zou doen. En of ze het misschien voor één keer door de vingers kon zien? Aan haar boze blik te zien, wist ik dat ik weinig kans maakte. En toen hoorde ik mijn zoon ook nog verontwaardigd vanaf de achterbank roepen: ‘Ooooh! Jij belt áltijd in de auto, mam!’ Ik had niet alleen een slecht voorbeeld gegeven door niet handsfree te bellen, ik loog ook nog eens tegen de politie. Die dag ging niet de boeken in als mijn beste opvoedkundige dag.”
 

"Met een ernstig gezicht zei hij ‘sexy baby’ tegen de juf"

 

Bertine (40): “Mijn zesjarige zoon had van een kindje uit zijn klas de woorden ‘sexy baby’ geleerd. Hij vond het blijkbaar geweldig klinken, want hij bleef het maar herhalen. Dus ik vroeg hem of hij wel wist wat een sexy baby is. Hij had geen flauw idee, wist alleen dat een baby een pasgeboren kind is. Ik legde hem in al mijn onschuld uit dat je iemand een sexy baby noemt als je hem of haar superlief vindt en je diegene de hele dag wel zou willen knuffelen. Voor mijn zoon was het duidelijk. De volgende dag gebruikte hij de term dan ook meteen een stuk gerichter. Daardoor mocht ik later die dag aan zijn juf uitleggen waarom hij tegen haar met een ernstig gezicht had gezegd dat hij haar een sexy baby vond…”

Lees nog meer opvoedblunders in Vriendin 10.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |