×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mijn ergste opvoedblunder: "Met een ernstig gezicht zei hij: 'sexy baby' tegen de juf"

Mijn ergste opvoedblunder: "Met een ernstig gezicht zei hij: 'sexy baby' tegen de juf"
10.03.2017 -

Ook al bedoel je het goed, soms sla je de opvoedkundige plank volledig mis. En dan roept of doet je kind ineens iets heel genânts. Lezeressen biechten hun opvoedblunders op.


‘Bellen in de auto én liegen tegen de politie’


Noëlle (39): “Ik zat te bellen in de auto, zoals ik zo vaak doe. En niet handsfree, hartstikke gevaarlijk dus. Mijn twee kinderen van zes en acht jaar zaten op de achterbank. Toen ik werd ingehaald door een politieauto, wist ik dat ik er gloeiend bij was. Ik gooide nog snel mijn telefoon op de passagiersstoel, maar het was te laat. Ik werd staande gehouden en de politieagente vroeg of ik wist waarom. Ik knikte schuldbewust en begon meteen te ratelen: dat ik nooit in de auto bel en dat ik het ook nooit meer zou doen. En of ze het misschien voor één keer door de vingers kon zien? Aan haar boze blik te zien, wist ik dat ik weinig kans maakte. En toen hoorde ik mijn zoon ook nog verontwaardigd vanaf de achterbank roepen: ‘Ooooh! Jij belt áltijd in de auto, mam!’ Ik had niet alleen een slecht voorbeeld gegeven door niet handsfree te bellen, ik loog ook nog eens tegen de politie. Die dag ging niet de boeken in als mijn beste opvoedkundige dag.”
 

"Met een ernstig gezicht zei hij ‘sexy baby’ tegen de juf"

 

Bertine (40): “Mijn zesjarige zoon had van een kindje uit zijn klas de woorden ‘sexy baby’ geleerd. Hij vond het blijkbaar geweldig klinken, want hij bleef het maar herhalen. Dus ik vroeg hem of hij wel wist wat een sexy baby is. Hij had geen flauw idee, wist alleen dat een baby een pasgeboren kind is. Ik legde hem in al mijn onschuld uit dat je iemand een sexy baby noemt als je hem of haar superlief vindt en je diegene de hele dag wel zou willen knuffelen. Voor mijn zoon was het duidelijk. De volgende dag gebruikte hij de term dan ook meteen een stuk gerichter. Daardoor mocht ik later die dag aan zijn juf uitleggen waarom hij tegen haar met een ernstig gezicht had gezegd dat hij haar een sexy baby vond…”

Lees nog meer opvoedblunders in Vriendin 10.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |